Kjærlighet er ikke summen på regningen

Et slag for den «kjedelige» valentines dagen!

Jeg tipper det er ganske mange gutter som er klar over at det er Valentine på fredag – nettopp fordi kjæresten har preppet han full med både ønsker og forventninger. Men hvor går grensen? Er det nødvendig å fylle rommet med roser? Eller holder det hjemmelaget burger og film i sengen?

Jeg får litt vondt av denne dagen, selv om det er en dag som kun skal være fylt med kjærlighet, takknemlig og omsorg for den og de man elsker. En dag som kanskje burde blitt dempet litt? Jeg vet ikke, men det jeg vet er at det for veldig mange føler på et press om å gi mest, gi dyrt, og vise at man kan GI til den man elsker. Det florerer flotte og fine bilder på Instagram med #valentine – bilder som viser senger fylt med roser, gaveposer på eksklusive merker, og en overdådig stemning som veldig få kjenner til. Hva skjedde med en digg middag hjemme og godis i sengen mens man ser på en serie? Har vi blitt for fine? Er det flaut å si at – nei vi blir hjemme med film og burger i dag vi ,-?

Det er nesten sånn at valentines day har blitt den nye dagen med kjøpepress og ikke minst «imponerings-press». Hva er det typen finner på? Hva kjøper han? Er det Instagram-vennlig nok til at man kan legge det ut?  

Jeg husker selv for tre år siden at jeg ble sur fordi jeg ikke fikk blomster. Kanskje mange ser på det som en selvfølge at blomster er noe man får, og det tror jeg nok, men ikke alltid. Det kan jeg skrive under på ;) Jeg hadde nemlig sagt til Lavrans at jeg ikke ønsket meg noe, og det tok han som god fisk. Men så er jo jeg jente og selv om jeg kanskje mente det litt så hadde jeg en liiiiite ønske om at han like vel hadde kjøpt noen kvister til meg (siden jeg hadde kjøpt 50 roser til han som ble sendt til jobben hans)  – haha. Det hjalp kanskje heller ikke at alle andre flashet gaver, roser, og fem-retters på Instagram dagen lang. Man føler jo selvfølgelig et press da!

Etter den episoden ble vi enige om at vi ikke skulle forvente noe og at vi begge holdt oss til en chill middag, noe take-away og en film. Hvem trenger noe mer? 

Man trenger kjærlighet og omsorg hver dag. Ikke EN dag i året! Kjøp heller en oppmerksomhet en helt vanlig onsdag. Inviter ut på middag midt i uken, eller gjør noe hyggelig alle andre dager. 

I år blir det hjemmelaget middag, sjokolade og film i sengen <3 

Anja

Skriv en kommentar