Når ønsket etter noe mer blir oppfylt!

Salget/ Her Kosegenseren dere har spurt om / Her


Siden i fjor vår har jeg gått rundt med et ønske om å fylle dagene mine med litt mer. Bruke meg selv, bruke hodet. Generelt være rundt folk, ikke kun ha dager som kun handler om sosiale medier, «tråkke» ned hjemmet, og kun være sosial i helgene. Jeg har levd av blogg og instagram i fem år, og jeg er privligert som fortsatt kan leve av det. Jeg har mine trofaste følgere som har fulgt meg hele veien, og jeg får nye følgere som finner en glede og en inspirasjon ved å følge meg&mitt. Så hvordan lever man av sosiale medier? For dere som ikke kjenner denne boblen slik vi i bransjen gjør er det lett å tro at det er om å gjøre og være mest mulig synlig i media, og å ha mest mulig følgere. For all del, «prisen» din går oppover jo flere følgere du har selvfølgelig, men det handler ekstremt mye om å bygge opp noe som passer deg, hva du står for, reklamerer for, ikke reklamerer for, og troverdighet over lengre tid. Selv om jeg har dette som hovedinntekt betyr ikke det at jeg ikke har tid til å bidra eller gjøre andre ting i hverdagen min. Sånn er det i hvert fall for meg! Jeg føler fremdeles at Lavrans og jeg får tid til hverandre, vi er ekstremt mye med venner (både med og uten jentene), vi får fremdeles reist en del (med og uten jentene), men fremdeles har jeg dødtid som jeg ønsker å snu til noe «bedre». Selv med to kids. For jeg syntes fremdeles ikke at to kids er som ti.

Det kommer ikke alltid an på antall følgere. Det kommer an på at man «treffer» de som virkelig følger deg.  Ikke de som følger deg for å stalke. Det handler om å vise til salg, god respons, kommunikasjon med følgerne, samarbei dover lengre tid, troverdighet, salg inn til kundens sider/varer – osv!

Jeg har ikke hundre-tusen følgere og er en a-kjendis. Jeg har mellom 4-5000 inne på bloggen min hver dag. Jeg har litt over 34 000 følgere på Instagram, og jeg kan fremdeles leve av det. Jeg vet hva jeg ikke vil reklamere for, og bli assosiert med. I fjor takket jeg nei til ekstremt mye penger når en kunde lurte på om jeg ville reklamere for noe hårfarger. Mye penger, sikkert digg, men dere vet jo at jeg går til frisøren. Så hvorfor skal jeg takke ja til noe som jeg selv ser og vet vil ødelegge for meg og mine kanaler? 

Jeg prøver å ha en rød tråd i mine samarbeid. Jeg prøver nye varer jeg tipser dere om, jeg deler private (ikke reklame) produkter som jeg over mange år har brukt, jeg fortsetter å tipse dere om varer jeg har brukt i mange år osv. Noe av det beste er når jeg over lang lang ti dhar delt, brukt og tipset dere om noe jeg selv har brukt penger på, for så å få et samarbeid med kunden fordi de ser at jeg har vært så troverdig over lengre tid!

Meeen, hehe, det var ikke dette jeg skulle snakke om, men jeg vil at dere skal forstå litt hvordan det funker for meg ;)

Alle profiler er forskjellige, og alle mener forskjellige ting om blogglivet. I starten er det mye å lære, sette seg inn, føle på, bilder i gata, på rommet, skrive innlegg, forsvare dette yrket, fylle dagene sine osv. Jeg kan kun snakke for meg selv og MINE kanaler. Som nevt tidligere så er min hovedinntekt blogg, instagram og ad-links til klær/varer.  Jeg er enormt heldig som kan leve av det. Men dette yrket gir meg også mye dødtid som sagt. Jeg er mye alene, og i starten er det fint å bestemme dagene selv, og å jobbe når man vil osv. Men etter fem år så syntes jeg at jeg burde bruke den dødtiden på noe som gir meg noe mer! Jeg bruker kanskje ikke like mye tid på bilder, oppsett, redigering, store smarbeid, reiser med kunder etc slik som mange andre. Youtube feks (redigering) tar veldig mye tid for de som driver og lever av det! Men jeg har ikke mye Youtube. Jeg er ganske «enkel» når det kommer til hva jeg produserer, og selv om jeg hadde hatt enda flere samarbeid hadde jeg fremdeles hatt tid til overs. Alle bloggere lever forskjellig, bruker tiden forskjellig, har forskjellige samarbeid, mål, og oppsett på bloggen, husk det. Jeg kan leve av dette, men jeg har fortsatt mye tid til overs på dagen som jeg føler kastes bort. Hadde jeg ikke hatt to barn hadde jeg sikkert reist enda mer, oppsøkt enda mer, hengt med andre i bransjen og alt det der. Jeg er heller ikke spesielt close med andre i bransjen, og har derfor ikke «venner» som driver på med samme. Alle mine venner jobber med noe helt annet og har ikke tid til lunsj hver eneste dag for å sette det på spissen ;) Hadde jeg drevet noe eget i forbinnelse med bloggen, så hadde jeg sikkert ikke hatt like mye tid til overs. Men nå har jeg tid, og jeg ønsker å bruke den tiden på noe jeg liker ved siden av bloggen :)

Så….jeg har fått meg en herlige jobb ved siden av mine sosiale medier! Jeg skal begynne i min favoritt butikke her ute på Fornebu. Jeg tror sånn ca 70% av klærne mine er derfra, så det blir kanskje litt farlig for lommeboken min å jobbe der, haha. Nå er hovedtyngden min å gjøre noe ved siden av blogg, og innenfor noe jeg har interesse for. Kropp og hode trenger å bryne seg på litt annet enn Insta bilder ;) Jeg har min første arbeidsdag på Me and My Cousin om ca to uker og jeg gleder meg til å komme meg inn i noe nytt, nye mennesker, «gå til noe», være engasjert, stille opp når det trengs og selvfølgelig jobbe med veldig mange av mine favoritt merker! Jeg har et par vakter i mnd, og etter at M begynner i bhg til vinteren har jeg tid på dagen også. Fremover er det en kveld eller to, og en lørdag her og der. Vaktene mine begynner kl 17, etter at Lavrans har kommet hjem, og er ferdig kl 20. Det fine er jo at vi bor 500m fra senteret. Tar fem min å gå :)

Så, det er egentlig ikke så mye som forandrer seg med tanke på blogg/insta, alt vil være som før. Det er bare jeg som må gjøre noe mer, fylle dagene mine og ikke gro fast i soafen med mac og mobil! :) Det er begrenset hvor mye jeg kan vaske klær/leiligheten, tømme oppvaskmaskinen eller henge på Sats. For meg tar det 1-2 timer, så tid har jeg mere nok av ;)

Du finner meg på Instagram HER – 90% av kommunikasjon med dere skjer på IG, og her på bloggen må du logge in med ID portal hvis du ønsker å kommentere :)

Anja