Fam vacay : Pakking, reise, fly, hotell, og diverse. DEL 1

Det er flere som har spurt mye om hvordan vi reiser, hva vi pakker, og hvor vi bor. For oss har det alltid vært lite stressende å reise med F, eller begge to sammen. Bil, båt, eller fly har gått veldig bra :)

Vi er veldig takknemlig for at vi har to små som er rolige og enkle i hverdagen, og på reise. Alle småbarn er forskjellig, og ting som funker for oss funker kanskje ikke for andre. Vi reiser lett, jeg har aldri pakket spesielt mye, jeg trenger ikke ditt&datt, og vi som foreldre har en annen oppfatning enn mange andre om hva man trenger (og ikke), hvor mye tid man skal bruke på diverse, kjøpe, ikke kjøpe når man er på reise. Ta gjerne i mot tips men in the end, så er det du som foreldre som vet hva som passer, funker og er best for deg og dine små :) Småbarnslivet er veldig mye for mange, og det bra at noen setter et lys på det også. Men, jeg vil gjerne sette et lys på at småbarnslivet også kan være litt annerledes enn hva man kanskje hører fra de fleste. Igjen, det er ikke slik at alle har det likt, alle gjør det samme, og alle skal ha det likt som «alle har det» selv om man hører om det. Det må være rom for at alle har/føler og ser på småbarnslivet forskjellig tenker jeg.


FLYTUR.

Vi reiste med Norwegian, og hadde et eget sete til M begge veier. Hun sovner veldig lett, og så lenge hun har noe flatt å ligge på, og et pledd så sovner hun med en gang. M sover som regel til 08 hver dag, spiser og sover til 12 igjen. Så har du en som M, og har mulighet til å kjøpe eget sete (vi booket tidlig, så det kostet 600kr) så anbefaler jeg eget sete :) Flyet vårt gikk kl 10.00 så da visste jeg at hun kom til å bli litt vrang. Det som er «utfordrende» i en slik situasjon og ikke bare kunne legge henne ned, er jo tiden fra flyet ruller ut fra gaten, og til setebeltet-lyset slås av. Da sitter hun på fanget mitt. For meg (og M) funker det å bare finne og bruke alt rundt meg før jeg kan legge henne ned. Blader, ting som lager lyd, osv. Her spiller det ingen rolle om det er leke eller lommebok, så der er grunnen til at jeg aldri med mye «greier» på flyet. Alt kan brukes tenker jeg ;)

Det var noen som spurte meg om jeg vugger/bysser M. Nei det gjør jeg ikke, men noen ganger faller det meg bare naturlig å trille/bevege sengen eller vognen når hun sover. Men nei, M er ikke vant til noe bevegelser når hun sovner/sover. Et eget sete til M var veldig deilig, og da fikk hun sovet i tre timer før bilturen begynte. Hun sover også i bilen, så uansett om hun ikke hadde sovet på flyet, visste vi at hun ville sove i bilen. F satt btw med svigers, så hun satt ikke alene, hehe.

Til F tok vi med:

Ipad, lastet ned offline filmer.

Tegne/matte/lesebøker :)

Bilsete

Hun hadde ingen egen veske/sekk, og hadde tingene sine i min veske.

Til M tok vi med:

1 flaske (til melk)

1 vannflaske

Nan (ferdig, ikke pulver) M spiser romtemp, så derfor behøver jeg ikke varme opp hver gang ;)

Fruktpose

Maispops

Tre bleier og en pakke våtservietter

To små leker

Et pledd til når hun sov

Smukk

Bilsete

Hun hadde ingen egen stelleveske, og vi bruke min veske til å ha alt vi fire trengte å ha med.

Ps: begge bilsetene fikk plass i PramPacken, men den ble for tung, så vi måtte sende den ene utenom.

BAGASJE.

En ting er sikkert, og det er at vi hadde med oss alt for mye klær, noe jeg ikke trodde var mulig siden jeg pakken sykt bra (og lite). M brukte to bodyer på en uke, og ellers var hun kun i bleien. Jeg kjøpte alt jeg trengte til henne der nede. Melk, grøt, frukt, bleier, alt! Så det eneste vi hadde med til henne bortsett fra flylisten over var trillevogn, bilsete, noen kjoler, bodyer, smukker, UV telt, badedrakt, og solkrem.

Med F var det «verre». Her kunne jeg ha latt 90% av det vi tok med være igjen hjemme. Hun badet hele tiden, gikk kun i trusa, og brukte tre kjoler og en shorts. Vi trodde jo at vi kom til å kjøre litt rundt, spise ute osv, men vi var kun i huset. Så derfor, skal du bare være i bassenget, dropp alle klærne ;) Det skal kanskje nevnes at vi trodde at det var air-con i huset, noe det ikke var, så vi kjente ikke på noe «kulde» den uken. Derfor fikk vi aldri bruk for koseklærne og genserne vi tok med. Vi kokte den uken for å si det sånn, haha.

Del 2 kommer i morgen, og er det noe du lurer på som jeg ikke nevner, så sleng gjerne inn en kommentar :)

6 kommentarer

 1. Hei!

  Hvor har du kjøpt den fine stråvesken ? Fortsatt god sommer ☀️

  1. Anja Johansen

   Hei hei, den kjøpte jeg i fjor via Instagram ;) Er en dame her i Bærum som lager de på bestilling. Kostet rundt 700-800 kr trooor jeg. Ullakunst heter hun =)

   1. Da skal jeg sjekke det tusen takk!!
    Ps; jeg har hatt babyzen yoyo vognen og reist masse med den. Jeg har heller aldri hatt noe problem å ta med inn hos Norwegian ( eller sas) har vært så fornøyd med den! Fortsatt god sommer!

   2. Anja Johansen

    Takk takk, og god sommer til deg =) Klem

 2. Hvor har du kjøpt uv-teltet?

  1. Anja Johansen

   Den er fra Barnas hus =)

Kommentarfeltet er stengt.