Familieferie, bhg-plass, ja vi skal ha en til, og en tilbakemelding til dere som mener vi er noen dårlige foreldre!

God morgen fra oss tre jentene! F ville ha egg og bejk (bacon), til frokost i dag, så da lagde jeg det, hehe. Nå har F blitt litt for vant til at jeg vekker henne sent og vil kose litt lengre om morningen så nå spør hun om vi kan gjøre det hver dag, hehe. Her om dagen fikk vi svar fra kommunen om at vi har fått bhg-plass til M. Det trodde jeg ikke vi skulle få siden det er så fult, og vanskelig å få plass her ute på Fornebu. Jeg har tenkt mye på det, og siden hun ikke har krav på det før august neste år trodde jeg ikke noen hadde plass før da. Men etter nyttår begynner min lille M <3

Neste uke resier vi (20 stk ala Solli slekten) til Italia. Det blir min første ferie med såpass mange i samme hus. Jeg kommer fra en veldig liten familie som kun består av min søster, mamma, pappa og meg selv. En kan trygt si at jeg nå har meldt meg inn i en stor familie. Det har jeg kjent på kroppen flere ganger for å si det sånn, haha. Det tok litt tid før jeg var «meg selv» sammen med en gjeng på 20 stk for når du går fra tre stk i familien min til en hel flokk så kjenner du litt på det i starten ja, haha.

Mens vi snakker om flokk, så er det ingen hemmelighet at vi ønsker oss flere barn, jeg trodde jo (som jeg delte med dere) at jeg var gravid her for en mnds tid siden. Hadde det vært tilfelle så hadde jeg jo vært gravid nå <3 Så ja, en til, yes yes, det håper jeg vi er heldige som kan få selvom det ikke gjør meg noe å få en slik beskjed etter at vi har kommet oss inn i den nye leiligheten :)


Jeg vil også avslutte dette innlegget med en liten beskjed til dere som slenger med leppa om at vi er dårlige foreldre, bryr oss ikke om F og M, slemme som har alenetid eller reiser, mener at alt vi gjør ang rutiner, mat osv ikke er normalt. Ikke skriv det til meg, send meg en mail, så skal du få nr mitt, og så skal du få lov til å si det direkte til Lavrans og meg på facetime.

Når det kommer til valg, småbarnslivet osv ønsker jeg å dele noe med dere. Det er ingenting som er «normalt» og alle foreldre/mødre/fedre gjør det de mener er riktige. Det som er bra eller mindre bra innenfor mat, amming, leggetid, idrett, oppførsel, reiser, klær, søvn, alenetid, utlandet, samsoving osv. Jeg velger å ikke begynne noe diskusjon rundt disse temaene og det er derfor jeg ikke deler mye av småbarnslivet nettopp fordi det er som å rote rundt i et vepsebol. 
Tenk om vi alle skulle sagt det motsatte tilbake til de som ikke gjør akkurat det samme som oss? At det dere gjør sender ut rare signaler og ikke er normalt? Hva om noen sa til dere at dere gjør en skikkelig dårlig jobb som foreldre… Det er sårende for alle foreldre og det får en jo selvfølgelig til å tenke – er jeg er dårlig mor? 

Jeg ber dere også tenke over at for alt dere vet så kan være at en ferie, et avbrekk eller alenetid for enkelte er innenfor et tilbud om avlastning fordi de har en hverdag med en vanskelig situsjon.

«Din venn burde ikke hatt barn» skriver noen i mens jeg sitter og vet at venninnen min har et hardt rammet HC barn hjemme og får avlastningshjelp via kommunen. Det er viktig å huske på at et stempel om «dårlige foreldre», eller at noe er unormalt burde ikke bli slengt rundt så lett. Jeg deler mye med dere men jeg deler svært lite av det private og det som går på vårt private liv ang barn, egen helse, familie og fortid i dybden av disse temaene osv.

Jeg bryr meg virkelig ikke om hva alle andre gjør eller mener er best/riktig når det kommer til foreldrerollen nettopp fordi du vet best hva som er best for deg og dine. Jeg regner med at du er en god mor eller far uansett hva du velger :) Kle på barnet ditt slik du mener er riktig, dra på kino med typen en kveld, legg babyen kl 23 hvis det funker for dere, velg det bilsetet du mener er best, ta et glass vin på kvelden når barna har lagt seg og gjør det som fungerer for deg og dine. Jeg har INGENTING jeg skulle ha sagt på det. Det er din rolle som mor, det er dine barn, og du gjør det slik DU mener er best.  

Hør på hva andre mener er best men gjør som du selv vil og ønsker, for alle er forskjellige og det er ingen fasit på en god oppdragelse!

Anja

Skriv en kommentar

29 kommentarer

 1. Syns der er flinke jeg. Kos dere.

 2. Syns det er så flott at du alltid fremmer det at alle er forskjellig og tar forskjellige valg ang barna sine. Det er så riktig det, for alle, både voksne og barn har jo nettopp helt forskjellige behov. Dere virker som en veldig fin familie som har funnet deres rytme som funker supert for dere.
  Pga måte jeg ser på deg ble jeg derfor ganske overrasket da jeg leste innlegget om flyturen. Vist er det irriterende å måtte oppleve noe sånt, og enda mer provoserende når barnet ikke blir snakket til. Men syns du de fortjener å bli ufrivillig hengt ut på en blogg? Om ikke det foreldreparet leder blogger så gjør gjerne noen som kjenner de og vet om at de var på den turen det. Hadde jeg som ikke har valgt å dele mitt liv offentlig lest noe sånt om meg selv hadde jeg blitt rimelig forbanna.
  Syns du kunne holdt deg for god til å skildre akkurat den delen av turen.

  1. Hei u , det skjønner jeg og det setter jeg pris på at du sier og utrykker deg om :) Klemmer

 3. Hei! Takk! :) Det er så sant det du skriver! Om noen ønsker å bare være sammen med barnet sitt hele tiden og aldri ha alenetid, kjør på! Om andre trenger å være noe mer enn «bare Mor» så er jo det flott! Jeg må også det. Ha tid til å være meg selv. Vi er like forskjellige foreldre som vi er mennesker, og så lenge barn får omsorg og kjærlighet og grenser så er det viktigst. Må være hyggelig for besteforeldrene å få et nært forhold til barna deres også :) Jeg er litt «sjalu» for at jeg nesten aldri har tid til å ha morgen-kos med datteren min fordi jeg må på jobb. Dere er heldige! Fortsett den gode jobben med å være en familie som har det bra sammen! God sommer!

  1. Hei Thea, tusen takk for at du deler og setter or dpå hva du syntes og føler ang det :) Håper du får en fin sommer, klemmer fra meg =)

 4. Du tåler ikke konstruktiv kritikk, føler jeg etter å ha lest bloggen din. Dårlig egenskap.

  1. hey u =) Synd du føler det, for det er ikke tilfelle, men da skal jeg tenke mer over det når jeg skriver og svarer dere :) Klemmer

 5. AMEN!!!!

  Jeg blir direkte provosert av mamma og pappa politiet og ikke minst nettroll som skal bry seg med absolutt alt om alle. De sitter der på sine høye hester og tror de er herskere over verden.
  Det er vel en gang sånn at disse menneskene blir vi ikle kvitt.

  Jeg synes dere er en fin familie, Anja ❤ Og det er helt normalt å dra på tur aleine innimellom.
  Her i heimen har vi det også sånn. Jeg drar på tur vekk fra heimen uten vesla og mannen gjør det. Sålenge hun får oppmerksomhet og kjærlighet og vi er der i de aller fleste hverdager,ferier og helger så har jeg absolutt ikke dårlig samvittighet for å stikke av fra familien og bare være meg…

  Stå på videre!

  Ønsker deg og dine fine en riktig god sommer ❤ Nyt tiden og livet ❤

  Hilsen en mamma på 38år ,Akershus

  1. Hei du =) Tusen tusen takk :) Mange gode klemmer til deg!!! God sommer :)

 6. Forøvrig ha en fin dag, he, he :-)

 7. Hei, synes du er veldig dårlig til å ta til deg kritikk, det tyder kanskje på dårlig samvittighet? Du tåler det meget dårlig, kan nevne flere ting fra dine innlegg hvis du ønsker det? Ang. det du skrev om flyturen og, helt bak mål. Men skal ærlig innrømme at jeg synes din blogg blir dårligere og dårligere, så takk for meg. Titter kanskje litt innom i ny og ned. Gå litt inni deg selv

  1. Hei Kine, Siri, Sissel, Lise Siri, Anne Sofie, eller hva du nå heter og plotter inn som navn. Les bloggen min, eller ikke. Lik den eller ikke. Det er helt i orden, for det er menneskelig å ikke like det samme, eller like alle her i verden. Har du mer du har lyst å slenge til meg som du forøvrig har gjort i flere år bakover i kommentarfeltet ser jeg, så send meg heller en mail. Jeg gidder ikke foksuere på slikt som dette, eller egentlig svare. Men om jeg ikke svarer så får jeg tyn for det og sikkert ;) Ønsker du ta opp noe med meg, fortelle meg hvor dårlig bloggen min er osv, så send meg en mail, eller ring meg :) Klem – God sommer!

 8. Interessant dette her synes jeg. Du går rette i forsvarsposisjon hvis andre synes dere valg er rare, men du kan selv sitte på din høye hest å kritisere foreldre på flyet. Klarer du å se ting fra et annet perspektiv? For alt er så svart/ hvitt hos deg virker der som.. Enten er man chill foreldre eller er man stresset. Det finnes nyanser mørkegrå, lysegrå også, ikke bare svart og hvitt:)

  1. Yes, enig ang det site der. God helg. Klem

 9. Jeg er veldig enig i alt du skriver i dette innlegget og kommentarene til det. Men ble desto mer overrasket over innlegget om flyturen etter å ha lest dette. Du bør lese dette innlegget og det om flyturen på nytt og tenke over hvor ok det er å kritisere andre offentlig samtidig som du selv ønsker at eventuelt kritikk rettes direkte til dere. Trolig ville foreldrene til barnet på flyet ytret samme ønske som dere. Det faktum at noen på samme fly la inn kommentar på innlegget underbygger viktigheten av å trå varsomt når man kritiserer kjente eller ukjente på en offentlig blogg. Jeg skvatt litt da jeg leste innlegget om flyturen, og ble også overrasket ut fra det lille inntrykket jeg har av deg etter å ha lest bloggen din lenge. Så ja, man bør ikke kritisere andre via verken blogg eller kommentarfelt. Av denne årsak bør jeg heller ikke kommentere. Kun ment til ettertanke, og ingen kritikk til foreldrerollen, men derimot til rollen som blogger og konsekvensen innleggene kan ha for andre. :) :)

  1. Hei C =) Jeg leser det du skriver, og jeg er ferdig med den saken. Jeg er ikke en rævva person bare fordi jeg syntes at en flytur var litt stressende. Jeg sitter ikke å sier at de en rævva mor eller far, ikke burde ha barn, osv slik flere tar seg til rett til ovenfor oss, men jeg ser og skjønner full ut hva du mener og sikter til :) Takk som sier ting fra hjertet. Jeg ser på meg selv som een snill, omtenksom, og hjelpende person, og som ALLE andre i denne verden føler jeg også på litt stress enkelte ganger uten at det må være negativt.
   Nå lar vi den ligge, og det er ingen av oss som er perfekte, og vi kan alle gå i oss selv :) Klem

   1. Du er ikke så god til å ta til deg konstruktiv kritikk ser jeg. Rett i forsvar. Vi alle har godt av en liten dose ydmykhet. Men jeg er også enig i det du skriver i dette innlegget. Så bør vi følge våre egne eksempler og prinsipper, mener jeg da. Ha en fin dag videre:)

   2. Anja Johansen

    Hehe og joda det er jeg, men det er også lov å si det man mener uten å da igjen måtte få høre at man ikke tåler k.kritikk :) Skjønner virkelig ikke hvordan det jeg svarte i sted kan blir oppfattes som surt/sinna og i forsvar. Er vel det som er negativt med tekst. Bli kjent med meg, opplev meg i vanskelig situasjoner, tider, krangler osv, så kan du fortelle meg hvordan du oppfatter meg i real life og ikke via tekst på en blogg. :) God sommer, klem!

 10. Må bare skrive under på hvor enig jeg er med deg ang alt med barna. Er selv tobarnsmor og minste er 6mnd. Har selv vært bortreist et par helger med venninner, og sammen reiser vi nå en helg til Italia. Og vi føler vi blir enda bedre foreldre, siden vi får være bare oss selv litt innimellom. Tror det er sunt, og at det å være avslappet virkelig reflekteres i barna. Har nemlig også to flaskebarn og de har alltid sovet hele natten. Jeg er en opplagt, glad mamma med masse energi, nettopp fordi jeg kommer meg ut og får påfyll av kjærestetid og venninnetid!
  Er så enig i deres valg ang barna. Også får de andre som gjør alt «riktig» hele tiden ta seg en bolle. Dette mammapolitiet synes jeg vi burde vært for gode for, er vel ingen andre enn deg som kjenner ditt barn best?!
  Ville uansett bare kommentere for å vise at vi er flere som gjør som dere. Ikke bare disse som kommer med pekefinger. Riktig god sommer:)

 11. Vet du hva ? Det handler ofte om dem , og ikke deg .
  De som kommer med slike kommentarer kan for eksempel være litt « såre « fordi de selv kanskje ikke har hatt muligheten til å reise litt vekk alene . Innerst inne kan de være misunnelige over at du /dere klarer å kombinere familieliv , venner , kjærestetid og egentid så bra . Det handler nok om dem selv , og egentlig ikke dere ❤️

 12. Heia oss som gjør som vi vil og «bannefingeren» til de som går å kommenterer alle andre. De vil alltid være der å pirke på det de kan! Men mest skriftlig da.. Ikke til fjeset vårt såklart!! :)

 13. Amen!
  Forstår virkelig ikke mamma/pappa politiet, at de mener det er greit og slenge ut av seg kommentarer om både det ene og det andre. Da spesielt til offentlige personer. Jeg håper og tror at vi alle gjør det som er best for barna våre og oss selv, og på veien så er det lov og feile. Har fulgt deg lenge, og jeg synes du og Lavrans virker som fantastiske foreldre, som ikke glemmer dere selv midt oppi det. Takk for innblikk i hverdagen, og ærligheten, et friskt pust! Jeg synes vi må bli flinkere til og støtte og heie på hverandre, uansett hvordan vi velger livet vårt :)

 14. Ååå, heldige som har fått barnehageplass! Vi har også søkt fra over nyttår, men har heller ikke rett på plass før august. Ikke hørt et pip, men håper fortsatt! Hvorfor var det ingen som advarte oss om at desember-barn og barnehageplass et en dårlig kombo? Ha ha, neida. Sånt kan ikke planlegges og det ordner seg nok. Så ut som en deilig tur til Roma. Unner dere alt godt og dere virker som supre foreldre!

  1. hehe jeg vet, jeg skjønte det når vi lå på sykehuset og skulle føde i des. Hadde ikke satt meg inn i denne «bhg greia» :p Så sa legen til meg at det var så mange som håpet på å føde før den og den datoen fordi det hadde noe med bhg-plass osv. Men jeg tenkte bare at vi var så heldig å få en til, og da spiller ikke dato noe rolle :)
   Ps; jeg pushet, ringte, og maste veldig på bhg til M ;)

 15. Hei.

  Synes det er helt latterlig at folk rakker ned på dere som foreldre dere fortjener først og fremst ubeskrivelig mye ros som velger å la barna deres leve et anynomyt liv på sosiale medier. Dere skjermer barna dere for å bli gjenkjent, til tross for at du lever av sosiale medier og Lavrans også er kjent. All hyllest til dere! Ingen ved ringvirkningene som kommer av at «mamma blogger» ❤️ Stå på!

 16. Kunne virkelig ikke vært mer enig med deg!
  Vi mennesker må slutte å blande oss oppi andres ting noen ganger! Fint å komme med tips og triks noen ganger, men til syvende og sist er det strengt talt jeg som mamma som vet hva som er best for mitt barn! Mammapolitiet kan dra laaaaangt dit pepper’n gror!!!

  Ha en fin dag Anja

 17. Eg har ved eit par høve kommentert tidlegare, men då meir i form av at det ER faktisk slitsomt å vera småbarnsforeldre for eks, liksom for å «jekka litt ned». MEN, du skal ha ros for positiviteten din og «alt går bra»-ideologien. At det går bra med mme, det går bra å reise med barn/uten barn osv. F og M er heldig som har ei så avslappa og flink mor!

  1. :) Takk Anja!