Holde bursdagen «skjult», og en ny uke.

T, oversize/ Her , Hårpynt/ Her, Skjørt/ kjøpt på Me and My C, Sokker/ Her, Sko/ Her


Hjemme igjen fra Roma, og klar for en ny uke. I kveld er det ELLE fest, men før den tid skal jeg handle inn mat for uken, og ned på office på et møte om planer/jobb/kunder fremover. Lavrans har dratt på jobben for lenge siden, lille f sover enda, og jeg har akkurat laget meg en kaffe. Sendte akkurat meld til bhg og sa at F kommer litt senere. Koselig å la hun sove ut, og bruke litt tid sammen om morgen :)

Sist fredag fylte jeg 32 år, og i år valgte jeg å slette bursdagen min fra Facebook. Ikke fordi jeg er flau over at jeg blir eldre, for 30-årene syntes og føler jeg er en «sexy» periode av livet, hehe. Jo, jeg fjernet bursdagen min rett og slett fordi jeg ikke ønsket å bruke tid, eller tanker på hvor mange som gratulerte meg, hvem som gjorde det og ikke, osv. Jeg personlig syntes det å ringe eller sende en sms er mye myyyyyye mer hygg enn å slenge avgårde en meld på facebook. Det har blitt upersonlig og derfor ville jeg ikke lenger ha noe bursdag på Facebook. Av 1000 «venner» fikk jeg rundt 10 gratulasjoner, og det var fra de som visste at jeg hadde bursdag og de som allerede hadde ringt, sendt meld! Anbefales, for jeg syntes i hvert fall at det var mye bedre å holde den «skjult» og heller fokusere på de rundt meg og de som faktisk tok seg bryet med å ringe eller sende meld <3

På vei hjem fra Roma fikk jeg virkelig kjenne på knekken! Ikke fordi vi hadde vært sent oppe, men fordi jeg satt foran en liten gutt på ca 4-5 år siden visste at han bestemte over foreldre sine. Flyet var 1 time forsinket så vi kom oss ikke avgårde før rundt 22.00 og landet rundt 01. 

Fly, barn, forståelse, søvn, og den «boksen» der er noe vi alle ser på forskjellig. Jeg hater ikke å fly med kidsa. Når lille f var liten flydde vi mye, og vi flyr jo mye nå også. Om en uke skal vi fly igjen, og jeg bekymrer meg ikke for F og M. Jeg vet at alle tenker forskjellig, og ja, alle har sine rutiner, noen får propper i ørene, noen har et handicap, noen har noe man ikke ser, noen blir urolige, ja jeg vet. Fra vi tok av og til vi landet, holdt den gutten på som en krabbe bak meg. Han var sikkert trøtt stakkar, men han hylte, smelte, og lagde et enormt kaos rundt seg. Det var ingen som sa noe, men like før Lavrans skulle snu seg kom det en fra kabinen. 

Så sa jeg til Lavrans. De tenker sikkert at vi ikke har barn selv, og at vi ikke vet hvordan det er. Og ja, jeg vet at man skal ta hensyn, det kan være det er noe, osv, slik jeg har fått kommentarer på her nede, og vi vet godt hvordan det er å ha noen i familien som er annerledes der man får blikk og må ta hensyn! Men jeg er ikke «ovenifra og ned» bare fordi jeg føler litt på en frustasjon over noen foreldre jeg oppfatter som lite aktive i en slik episode slik på flyet. 

Jeg fikk litt knekken etter den flyturen, og kjente at jeg «levde» ja, hehe! 

Godt å komme hjem igjen, godt å rusle på Meny, grillie litt pølser til middag, og bare kjenne på roen her hjemme på Fornebu! De små tingene <3

Anja

Skriv en kommentar

21 kommentarer

 1. Altså, dette syns jeg ærlig talt er ganske råttent å skrive på en offentlig blogg. Jeg håper virkelig den stakkars familien slipper å lese dette. For hva vet du om hva de står i? At barnet får kontrollere foreldrene har du vel ikke så mye holdepunkter for å si med bare dette lille avsnittet i deres liv? Og hva om det så er slik? Tror du virkelig de trenger «shaming» på åpent nett? Du sier du vet hvordan det er å ha noe annerledes, bli sett på, få kommentarer osv – prøv da heller å tenk på hvordan du ville blitt møtt av andre og start med deg selv. Det du skriver i innlegget og forsvarer deg med i kommentarfeltet blir dobbeltmoralsk i mine øyne. Hold deg for god til det!

  1. Det er helt greit at du mener det. Noen er uenig, noen mener at vi alle må må tenke at det er en grunn for absolutt alt, og skal godta alt, noen her satt på samme fly og forteller mer enn hva jeg har sagt i dette innlegget, osv. Tror vi lar den ligge nå :) Og ja, enig at tittel er litt feil her, så gjør den om :)

 2. Jeg skjønte ikke helt sammenhengen i teksten her jeg. Måtte lese den noen ganger men skjønner liksom ikke situasjonen du forteller… Du skriver jo ikke at du syns det var en jævli tur eller at du hadde full forståelse heller… Regner igrunn bare med du hadde det.. Full forståelse alså… :)

 3. Hvordan ha lyst eller greie å reise fra 2 små barn for å feire sin egen bursdag i storby? Det skjønner ikke jeg!

  1. Javel? og du gjør sikkert ting som jeg ikke skjønner at du velger å gjøre, men du har ingen blogg så jeg får ikke skrevet det til deg. Men ser du meg en dag så håper jeg du kommer bort til meg og Lavrans og sier det til oss. Så kan vi ta en prat om det. Våre to hadde det like koselig hos svigers, som alle andre dager, selv om den ene dagen var min bursdag.

   1. Hehe, men jeg har et barn på 5 år og ett på 2år, og å sette de bort når så små som din minste hadde for meg vært kjempevanskelig. Da er du heldig som får mye hjelp tenker jeg!

 4. Jeg satt på samme fly som deg, på samme rad noen seter bortenfor og er veldig enig i det du sier! Full forståelse for at barn kan slå seg vrange og det kan bli vanskelig, men hørte ikke en eneste gang at foreldrene sa et ord eller prøvde å snu situasjonen! Jeg hadde hatt stor medlidenhet hadde de prøvd å roe barnet ned, avledet hva som helst men at ingeting fungerte, men her gjorde de ingenting! Det var en slitsom tur

  1. Når du legger til denne kommentaren så skjønner jeg det jo litt bedre. Ikke alltid det er noe nei.. Å hvis de ikke prøver gjøre noe med situasjonen blir jo andre ganske frustrerte. Hadde man hørt foreldrene prøøøøve… Så er det en helt annen sak :)

  2. Men tror det sender ut litt rare signaler om at dette er normalt, for det tenker jeg at det ikke er. At mor skal trenge å reise bort på feire når så små barn og ønske det er for meg litt vanskelig å skjønne. Jeg bor 150mil unna noe hjelp fra familie, vet at småbarnstida er tøff!

   1. Anja Johansen

    Det er ingenting som er normalt, og jeg velger å ikke begynne noe diskusjon her om dette. Når det kommer til småbarnslivet så er ALLE så forskjellig på absolutt ALT! Alt fra mat, klær, søvn, rutiner, utlandet, alenetid, osv. Det er en grunn til at jeg ikke deler mye av småbarnslivet, og det fordi det er som å rote rundt i et vespebol. Bare jeg sier at vi ikke bruker lue når det er 20 grader ute, får jo andre mødre til å rase.
    Tenkt om jeg skulle sagt det motsatte tilbake til deg? At det du gjør sender ut rare signaler og er ikke normalt?
    Jeg ber deg også tenkte over at for alt det du vet så kan være at en ferie/et avbrekk/alenetid for enkelte er innenfor et tilbud om avlastning fordi de har en hverdag med en vanskelig situsjon. Vi har et par venner som får det pga en situasjon hjemme i familien, så det er viktig å huske på at et stempel om «dårlige foreldre», eller at noe er unormalt burde ikke bli slengt rundt så lett.
    Jeg bryr meg virkelig ikke om hva du eller alle andre gjør, fordi du vet best hva som er best for deg og dine, og jeg regner med at du er en god mor uansett hva du velger og ikke :) Og om du får barnepass så regner jeg også med at kidsa dine har det koselig og trygt. Om du vil ha rutiner, alenetid, ikke la kidsa være borte fra deg før de er i «den riktige alder» og gjøre ting slik du som mor mener er riktig, så er vel det helt i orden. Det er ditt valg, og jeg tror du vet best for deg og dine barn <3 Klemmer

 5. Du aner ingenting om deres historie før og etter den flyturen så denne typen mammapoliti bør du holde deg for god for. Be kind, always.

  1. Nei det er sant, og det vil alltid være en svar for en slik situasjon uansett, i form av at alle MÅ ha forståelse osv. Jeg vet godt hvordan det er å ha noe annerledes, bli sett på, osv så jeg vet godt hvordan det er. Mammapoliti nei, fysj! Klem

  2. Enig der. Men skjønner du da at man tenker at det er litt rart at man allerede ønsker seg et til barn når dere allerede trenger ferie fra barna?

   1. Anja Johansen

    Vi er ikke ute å spiser med venner, reiser bort en helg, eller går på kino fordi vi trenger tid VEKK fra barna våres. Vi gjør det fordi vi får tilbud om barnepass av familie, og fordi vi sette pris på alenetid sammen også, på lik linje som vi setter pris på familieferier og det vi gjør sammen som en familie. Det tror jeg alle foreldre setter pris på:) Har ikke noe mer å si om det, og kommer ikke til å svare noe mer på det :) Klemmer

 6. Hei!

  Jeg liker deg, men hvorfor tar du deg ikke litt bedre tid med innleggene dine? Eller om du eventuelt får noen til å lese korrektur? Det er veldig mye skrivefeil samt rotete oppsett og setningsoppbygning.

  1. Hey, ja det ble slik i dag tidlig pga tiden min ;) Fikser!

 7. Anja, Anja. Det er lett å sitte på sin høye hest, når alt er lett og greit. Ble oppriktig lei meg av dette innlegget. Hva vet du om situasjonen til den familien? Min sønn på 5 år ser ut som hvilken som helst annen gutt og du skulle bare visst alle de stygge blikkene vi får på tog, fly, butikk, dyrepark osv. Han har autisme og fungerer ikke som andre. Noen runder vet jeg det blir bedre av å ikke intervere med ham, men bare la han styre. Ikke døm, før du har gått i deres sko. Uansett hva slags sko det måtte være.

  1. I know, og jeg visste det ville bli reaksjoner :) Jeg vet alt om blikk og reaksjoner når det kommer til det å være annerledes uten at mine lesere vet noe om det for det deler jeg ikke. Klem

  2. Sitter ikke høyt på hesten mitt, og jeg vet alt om å ha en vanskelig situasjon i familien med «annerledeshet» der man får blikk, kommentarer, tanker, osv <3 Når det gjelder barn med autisme så kjenner jeg godt til det også, fordi jeg har en nær kompis som har en sønn i den situasjonen. Klem til deg I =)

 8. Hvordan gjorde du det med kommentarfeltet og bursdagen??

  1. Jeg bare fjernet dato/bursdag, slik at den kun var synlig for meg :)