Hvorfor ikke bare si det? Vi har ikke råd!

Inneholder reklame (bilde av vogn)

Det er dette jeg har savnet! Energien, overskuddet og et smil som kommer mye lettere enn før. Trening gjør noe med deg, vel, i hvert fall meg og jeg merker så enormt på hvordan det påvirker humøret mitt. Jeg gidder mer, jeg ser lettere på enkelte ting, jeg orker mer, og siste men ikke minst jeg føler meg VELL! Det er stor forskjell på meg nå kontra for et par mnd siden, og det er digg å være tilbake der jeg ønsker å være!

Hver morgen kl 09 går jeg og M til Sats (denne uken har det blitt på kvelden siden jeg er hjemme me syk F). Hun sover som regel da, så det er bare å sette vognen inn på mini Sats, og så gymmer jeg en times tid. Etter trening går vi en tur, og jeg skulle ha vært med på det bildet under med vognen, men ja, litt vanskelig å bli med på alle bilder når jeg er alene, haha. Da får det bli bilde av «M» og vognen.

Over til noen helt annet som har kværnet rundt i hodet mitt. Tør du si at du ikke råd til noe? Jeg syntes btw det er ganske tøft av folk å bare si det rett ut. Nei, det har jeg ikke råd til. Blir du med ut i kveld? Nei det har jeg ikke råd til. Skulle du ha den kjolen? Nei den ble for dyr for meg.

Det er ikke en skam å ikke å råd til noe, for vi har alle veldig forskjellige økonomi, prioriteringer når det kommer til alt fra klær, egenpleie, ferier, familie, etc. Aldri bruk penger du ikke har, er noe min far alltid har preppet meg med helst siden jeg begynte å jobbet i fiskedisken på Meny Bekkestua i 9 klasse. Hver torsdag for å være nøyaktig, hehe.

Anyway, tilbake til å ikke å råd. Vi skulle jo egentlig ha giftet oss 4 august i fjor, og hadde det vært Lavrans som kjørte hele skuta ang det der så hadde vi nok giftet oss neste helg, men det skjer ikke så lenge han skal gifte seg med meg. Haha. Han er jo eneig meg, men han har så lyst til å gifte seg NÅ, hehe søtt. Det er mye som handler om prioriteringer, og hvis vi skal ha det bryllupet vi ønsker så skjer ikke det før vi har kommet oss godt i den nye leiligheten, startet hovedlånet, betalt alt av hvitevarer, kjøpt møbler, ja.. generelt ALT som skal inn der. Vi skal pusse opp to bad også.. 

Vi har ikke råd til å sette i gang med bryllupet vi ønsker, men med tiden og når man har kommet seg inn i alt det nye så ser man mer hva som er mulig. Men, vi kan jo fyre i gang et bryllup sånn egentlig, men da får vi ikke hvitevarer, møbler, betalt den nye bilen, osv. Så jeg tror vi er enige om at det er lurest å prioritere det første ;) 

Anja

Skriv en kommentar

10 kommentarer

 1. Veldig enig i at vi må være flinkere på å si at vi ikke har råd til ting, enkelt og greit.

  Men jeg syns det er stor forskjell på å føle at det må være OK å si «jeg har ikke råd» fordi man har kjøpt splitter ny leilighet med to bad, nye biler OG ny bil – og attpåtil når det man ikke har råd til er en så stor luksus som et bryllup – som å si det samme når man bare enkelt og greit ikke har penger. Til noe. Ikke like kult.

  1. Hei du, for det første så skal ikke vi ha et «stort luksus bryllup». Hvor har du fått det fra? Vi ønsker et helt jordnært bryllup, men det koster fremdeles en del :)!. Bare så det er sagt så skal jeg feks låne brudekjole, og ikke kjøpe. For det andre så har vi ikke kjøpt ny bil, vi leaser den vi har, og skal lease den nye…? Det virker som vi har kjøpt biler? vi har en bil.
   Siden vi har kjøpt ny leilighet nå, så har vi selvfølgelig mindre råd til det vi kunne tenkt oss å bruke penger på fremover. Det blir over det dobbelte med utgifter om 1 år, så jo jeg vet hvordan det er å ikke kunne ta seg råd til mye jeg kunne tidligere :)

   1. Jeg skrev ikke «stort luksus bryllup», jeg skrev «en så stor luksus som et bryllup»? For å kunne arrangere bryllup ER en luksus. Ikke i den forstand at det er forbehold de rike, men det er, at the end of the day, en fest og ikke en nødvendighet eller en investering. En luksus man unner seg for å feire kjærligheten med venner og familie.

    Ny bil , my bad – jeg leste feil.

    Jeg syns bare det var et rart innlegg. «Det handler om prioriteringer» og «det er ikke en skam å ikke ha råd til noe» – og så ramser du opp alt dere akkurat har kjøpt/er i ferd med å kjøpe. Det er nok litt mer skamfult for noen som ikke har råd til den Ganni-kjolen fordi de bare ikke har penger, å si at de ikke har råd. Enn for deg som nettopp har kjøpt splitter ny leilighet på Fornebu med to bad og skal spare til bryllup neste. Or maybe not.

   2. Anja Johansen

    Ja og det skal du får lov til =) Helt i orden. Klem

 2. At annonsører betaler for annonser når du ikke orker å lese gjennom tekstene du skriver engang, det skjønner jeg ikke. Blir jo ekstremt useriøst og rotete når du ikke gidder å lese gjennom slik at ordene er riktig skrevet og har stor bokstav i begynnelsen av setninger osv. Det tar deg 5 min å lese over det du publiserer, det har du tid til i respekt for lesere som irriterer seg over såpass hastverk. Det blir så innmari tydelig at bloggen bare er for pengene når du gjør det slik.

  1. For det første så er ikke dette et annonse innlegg? :) Men jeg går over tekstene og andre gangene litt senere. Dessverre blir det litt sånn noen ganger når jeg i det siste har vært hjemme med to kids, lager mat, leker, skriver og prøver å prioritere alt rundt meg :) Hvis du mener at min blogg viser et bilde av at dette kun er for pengene, blir jeg oppriktig lei meg. Om du går igjennom mine aktøren siden det nye året har begynt, er det 95% ikke reklame-innlegg, og antall klikk inn på blogg er det ingen bloggere som kan leve av. Så nei, dette er ikke kun pga penger :)

   Oline, Lene, Lotte, Mette, og Maria, eller hva du nå heter. Syntes dine tidligere kommentarer har vært mye mer hyggeligere, men jeg ser at du har kommentert skrivefeilene mine før, så jeg tar det til meg igjen :)

 3. Hei,

  Vil berre kommentere at det kanskje ikkje er så lett å pusse opp disse Obos-badene som vanlige bad. Då dei kjem ferdig i container og så plassert inn i boligene er det ikkje mulig å pusse opp på samme måte. Har forstått det slik at man da må rive heile badet og at det vil vere veldig kostbart. Er ikkje heilt sikker på det her, men kan vere verdt å sjekke opp. Det er jo mulig at det kan løses på ein enklare måte også:)

  1. hey hey, ja jeg vet ;) Hehe sett de boksene allerede når vi går forbi leiligheten, hehe :) Klem

 4. Kan jeg spørre hvordan dere tenker å «pusse opp» badene? Har dere bedt de om å ikke innrede, eller legger dere «flis på flis»? Har selv to «standard obosbad», med trolig de billigste løsningene som finnes. Men tiltak + dyrt å gjøre store endringer. Mottar gjerne tips! Og nyt det fine vårværet (er jo nesten vår nå :)).

  1. Vi rakk ikke fristen for å gjøre noe med badet når vi kjøpte leiligheten, så vi får standard. Vi kommer nok kanskje til å ta flis på flis ja, om ikke annet. Det må vi se på. Men vi ønsker i hovedsak et mye «bedre» bad løsningsmessing. Vi ønsker feks bygge et flis badekar med dusj, og benytte all plass, smart! Og ikke ha et hvitt bad feks også. Lettere for meg å vise når jeg har badet foran meg, og kan ta bilder osv. Men nå kommer det jo bare med en dusj i hjørnet, en do i det andre og en lang hvit benk med en vask på :) Klem