Litt babyprat må til, + litt tips oss mødre imellom.

I annonse samarbeid med Barnas Hus

Litt babyprat om det ene og det andre er ikke ofte jeg byr på, men jeg er jo mor, så det hadde vært rart om jeg ikke nevnte eller delte nooooe om det ;)

Her i heimen er det veldig ryddig, og det vi har i skuffer, skap og esker, det bruker vi. Vi har ikke unødvendig ting, vi fyller ikke opp, vi gir bort når det er noe vi ikke trenger lengre, og vi selger også på Finn. Når vi flytter, er det så og si ingenting å gå igjennom som vi skal kaste, gi bort eller selge, fordi vi bruker alt vi har. 

En ting jeg var veldig bevisst på når jeg fikk F og nå som jeg fikk M, er dette med pengebruken, og alt man tror eller mener man trenger til den lille. Med lille F kjøpte vi vogn på Finn, vi fikk vippestol og rede i gave, tripp trapp stolen kjøpte vi ny, og da hun var rundt tre fikk jeg litt spons i form av uteklær og leker. Lille F har aldri hatt overload med klær, dill dall, ting hun ikke bruker eller trenger, og når lekene har blitt «brukt opp» har vi gitt det til bhg eller solgt det på Finn ;) Det fine med at vi fikk M er jo at hun får/har masse kule og fine klær etter F. Moonboots, Ugg, parkdresser, ull, etc ligger å venter på henne når hun blir litt eldre. Babygymen til M kjøpte jeg for 200kr, og lekene som jeg feter til gymmen ar jeg lånt av en venninne. Penger spart.

I går gikk jeg igjennom kurven til M. Hun har kun den kurven dere ser over på bildet med klær. Der har hun fem-seks ullbodyer/vanlige seks-syv vanlige bodyer, to pysjer, et par ullstrømpebukser, tre ullbukser, tre luer, et par ullsokker, «ute» sokker», tre ulldresser, og noen fleece dresser. Det er alt hun trenger, og det sykt behagelig å ikke ha alt for mye klær. Hun vokser så fort, og jeg har allerede tatt ut et par bodyer som er for små, og jeg fant en jeg aldri fikk brukt fordi den nå er for liten. Kjipt!  Det er ikke nødvendig å handle absolutt alt man syntes er søtt, det man tror man trenger osv. Mitt tips er alltid å kjøpe det som er basic, og så ser man hva som trengs litt utover. Men sånn er jeg da ;)

Lille M har tre ullpledd, som jeg bruker i vognen, i sengen hennes og et når hun er i babygymmen. Det ene er litt tynnere enn de to andre, men pledd i forskjellige tykkelser syntes jeg er fint ;) Ullpleddet under på bildet er nå på salg btw ;) (149kr)

Stokke/ Her, Pledd/ Her, Vognpose/ Her

Vogn må man jo ha ;) Hehe, vi har Stokke Trailz, og denne hadde vi med F også. Vi kjøpte først Stokke Explory på Finn, men den likte vi ikke. Alt for tynne og glatte hjul til et føre som er her i Norge, så da ble det Trailz. Vi har denne gangen samarbeid med Barans Hus, og det var Lavrans som fikk velge vogn denne gangen. Jeg ønsket å prøve en ny en, men han liker Trailz så godt siden den er høy, har kraftige hjul, og fordi han liker designet. Det gjør jeg jo jeg også, men noe må jo gutta få bestemme også tenker jeg ;)

Hvis du går for Trailz, husk å alltid ha nok luft i hjulene foran. Hvis det er for lite luft i hjulene foran kan det bli litt tungt å svinge i snøen ;) Da henger de seg liksom opp.

Både vognpose, bilpose og pleddene våres er fra merket Reflex, og dette merket er nytt for meg, men blitt en favoritt. Ullbodyer, bukser, og topper har vi også fra Reflex.

Lavrans valgte sengen til M også. Husker dere jeg egentlig ville ha den lille hvite firkantede sengen som man har helt inntil sengen sin? Vel, det ble ikke den og det er jeg litt glad for. Sengen Lavrans valgte til M hadde vi ikke med F, men det fine med denne her er at den følger M helt til hun stor. Den har hjul, vi kan rulle rundt i leiligheten med den, og den bygges utover etter hvor stor M er. En seng som holder LENGE!

Anja

Skriv en kommentar

14 kommentarer

 1. Takk for en jordnær og fin blogg Anja:) Tror du er den eneste bloggen jeg gidder å lese. Skjønner ikke hvordan du har tid til å jobbe med blogg med lillesøster, all creds. Jeg hadde mer enn nok med å huske å vaske håret en periode. Haha! Ja, til mer baby. Fin mix av alt er bra, vi er nok mange mammaer som følger deg :) PS: hurra for gjenbruk og ikke kjøpe mer enn man har brukt for! Klem

  1. Hei hei, hehe, jeg får til det meste hvis jeg bare vil (og orker, hehe) :) Er viktig for meg å prioritere bloggen også, og jeg blogger mere nå enn det jeg gjorde når jeg var gravid faktisk, haha :) Tusen takk for gode ord, det setter jeg veldig pris på <3 <3 Blir litt mer baby fremover ;) Klemmer

 2. Veldig bra innlegg :) ja, til mer babyprat og mammatips. Vis gjerne litt hva og hvor du har kjøpt ulike klær og utstyr til babyen. Du er virkelig et forbilde :) Hilsen en førstegangsgravid.

  1. Hei hei tusen takk )=) Jepp det kanjeg lagge vettu :D God søndag.

 3. Jeg er enig med alle punktene vedr ting man ikke trenger, bortsett fra det punktet med å gi det til bhg. I en bhg bør det kun være ting bhg selv har kjøpt som de kan vise frem garantier for, og at tingene er godkjente. Ofte gir besteforeldre ting som de kjøper i utlandet til bhg, og det finnes ingen bevis for at dette er godkjent for bruk i bhg eller til barn. Eller at de har gått gjennom det norske importnåløyet. Merking av produkter er veldig viktig. Derfor har ikke våre private «rester» noe i en barnehage å gjøre.

  1. Åh? Visste ikke det jeg, men da får jeg legge til at det vi har gitt er bøker, og det rgener jeg med er innafor :)

 4. Tusen takk for gode tips! Er selv førstegangsgravid, og da er det fort gjort å bli usikker på om man har «nok».

  Det er lett å bli stresset over alt man leser på nett som gravid (holder meg unna forum osv), men har også holdt meg unna hårfarging i graviditet fordi jeg har hørt at det ikke er så bra. Men hva tenker du om dette? Så på instsgrammen din at du stripet håret i din graviditet og Leser stadig om fler som farger/bleker håret som gravid, ( og mitt hår trenger virkelig en oppfriskning haha). Hadde vært så deilig å få gjort dette før babyen kommer. Vet du om det er noe spesielt rundt hårfarging man skal holde seg unna? :)

  1. Hei hei, jeg spurte både lege og frisør og jeg fikk beskjed om at det ikke var noe problem mens jeg var gravid :) Men selvfølgelig det kommer jo ann på hva du selv føler, og hva legen din sier etc. :) Jeg troooor det skal gå veldig fint ;) Klem

 5. Gode tips:) Mitt tips for å redusere antall klær er at jeg har 2 størrelser med klær i sving, altså den lillegut bruker og en str større. Da slipper jeg og ha full garderobe i alle str. Det er ikke så stor forskjell mellom str så vi bare bretter opp

  1. Hehe ja det er har jeg også ;)

 6. Vil bare si at det er veldig koselig å lese innleggene dine og jeg syns du har gjort en utrolig jobb med å opprettholde hyppighet og kvalitet på dem etter at du fikk lille M. Det er fort gjort å ikke ønske eller klare å prioritere noe annet enn babyen i starten, men det har vært veldig fint som leser å fremdeles få glede av innleggene dine :)

  1. Hey u =) ååå tusen takk!!!! Det er koselig å høre fra en leser :) Veldig hyggelig at noen legger merke til det, og gir meg en liten comment på det :) Klemmer

 7. Hei:) Jeg setter veldig stor pris på bloggen din, et lite avbrekk fra hverdagen hver gang jeg får tid til å lese mellom bleieskift og amming, jeg har også en liten baby. Jeg finner mye støtte og motivasjon av å lese her inne om dagen, du har mange holdninger, verdier og synspunkter jeg kjenner meg igjen og er enig i, og jeg digger at du er uredd for å si dine egne meninger. Det skaper tillit :) F eks din holdning til å ta vare på seg selv og ha mee time, selv om man har barn, f eks ved reising, trening osv, det var så godt å lese, for jeg er lik deg på det området, men føler få tørr å si det, og da får jeg lett dårlig samvittighet. Man skal liksom gi 100 prosent av seg selv til baby hele tiden som mor ifølge «supermammaene», men det klarer ingen. Dette innlegget burde forøvrig alle vi småbarnsmødre lese, slutte å kaste bort penger, satse på gjenbruk og å gi ting videre. Ha en flott helg:) Hilsen trofast leser

  1. Heeeeei =)!
   Dette var såååå hyggelig lese, og ekstra kult at vi er like på dette området ;)! Takk :D
   Klemmer fra meg :)!