Helt ærlig! Det er det verste og beste som har skjedd meg!

Mødre. Morsrollen. Barna våres. Oppdragelse. Tankene. Tårene. Bekymringene. Gleden. Frustrasjonen. Ja ALT! Tenk at alle mødre er forkjellige i forhold til morsrollen, typ hvordan vi gjør ting, tenker, eller kanskje også føler. Men det ene vi har til felles er at vi kan være enig om at det er det beste og verste som har skjedd oss!

Det gøyeste med morsrollen, eller kanskje deg selv(?) oppi alt dette her er hvordan du trodde du kom til å bli som mor. Hvem har ikke sagt, jeg skal i hvert fall ikke la barna mine, bla bla. Haha, men du møter deg selv i døren av&til ;)

Før vi fikk lille M tenkte jeg mye på de som hadde flere barna. Ble bekymringene enda mer? Typ dobbelt opp av det man var vant med fra før? Til nå er det ikke mye jeg er bekymret for ang M, eller, det er ikke noe, men jeg vet jo at med tiden så vil det komme ting som vil gjøre meg sårbar, grinete, og bekymret. 

Mange av dere som har fulgt meg siden jeg starten denne bloggen for 4 1/2 år siden vet også at jeg har en prematur-fødsel bak meg, komplikasjoner, og for to år siden ble lille F lagt inn på Ullevål der vi bodde i et par mnd. Det ville jeg ikke dele der og da, fordi det var nok å stå i det akkurat da. Mange foreldre har kanskje hørt om RS viruset som hærjer blant småttiser, og spesielt på denne tiden av året. Det var jo på denne tiden av året for to år siden lille F ble smittet av et virus, som for oss voksne kan føles ut som en rolig forsjølelse, men som kan være livsfarlig for små. På Ullevål lå hun i koma og vi fikk beskjed om at det var ikke mer legene kunne gjøre, så vi måtte forberede oss på det ingen foreldre ønsker å høre. Med en sånn bagasje gjør det noe med deg som mor, men det er noe med den pysken min som gjør meg enda sterkere selv om jeg er sårbar!

Heldigvis har det gått bra med alle sammen, og selv om noen tider vil være tøffere enn andre, så har jeg lært at som mor vil man alltid føle på det ene eller det andre, uansett! Jeg må jo være sterk for mine små, for jeg kan ikke ramle helt sammen ;)

Anja

Skriv en kommentar

24 kommentarer

 1. Hei!
  Gratulerer med nr to:-)
  Sterkt og lese om deres første, endelig godt det gikk bra!

  Jeg leste først bloggen din etter dere hadde fått Frøya, da var jeg også på sykehus med min første som ble født alt for tidlig. Vår jente ble også syk samtidig som deres, samme historie bare med hjerte/lungemaskin i tilegg! Skremmende lik historie Har gått greit siden, 5år imorgen! Dere er tøffe og sterke foreldre
  Håper dere holder dere friske fremover og lykke til med ny leilighet etterhvert!

  1. Hei du =) Takk for fine ord <3
   Hurra for fem år. Tiden går fort, og det er bra vi har kommet oss igjennom slike tøffe perioder som det du deler over. Krysser alt jeg har for at noe sånt aldri skjer igjen.
   Klemmer

 2. Hei Malin.
  Gratulerer med liten på veg!
  Vi fekk vårt første barn i fjor. Etter at ho blei født sendte vi ut melding med bilete til familie og nermaste vener, og skreiv at ho var født, namnet, størrelsen osv. I tillegg skreiv vi at vi ville sette pris på å få dele nyheten på sosiale medier sjølv, og at ingen delte bilder der utan å spørre først. Det var ingen som reagerte på det og alle respekterte det :-) I etterkant spør alltid tanter/onkler/andre om dei kan få legge ut bilete viss dei skulle ønske det.

 3. Hei :-)
  Jeg vet at du skjermer barna dine fra sosiale medier, og det synes jeg er bra! Venter mitt første barn nå, og jeg tenker at jeg også vil skjerme babyen fra sosiale medier. Men jeg føler et press på at jeg måå sende bilder til familie og venner fordi de forventer å få en oppdatering på hvordan ting står til.
  Selv om du ikke publiserer bilder av barna dine (med synlig ansikt) på blogg/instagram osv., sender du snapper til familie og venner der ansiktet deres er synlig?
  Jeg er også redd for at de ikke kommer til å respektere mine regler angående dette… Synes det er vanskelig å ta denne «kampen» siden det er såpass «vanlig» å eksponere barna sine i sosiale medier om dagen.

  1. Hei hei! Gratulerer med lille i magen <3 <3
   Hehe ja ja, jeg sender snaps, bilder (sms) til familie og venner :) De vet jo ekstremt godt at vi ikke deler kidsa, så hvis de feks ønsker å legge ut et bilde av at de klemmer M eller F, selv om man ikke ser fjeset, så spør de alltid :) Jeg spør også alltid mine venninner om sånt selv om de viser kidsa dine på Facebook, snaps og Instagram. Alltid greit å spørre først anyway ;)
   Det er bare å si godt i fra om at det ikke ska legges ut bilder etc, og hvis man ønsker, så spør først. Det er dere som bestemmer, ingen andre :)

 4. Vi hadde også en prematur fødsel og en episode med RS virus tre måneder senere som holdt på å gå galt. Jeg ble også forundret over hvor sterk jeg holdt meg da jeg måtte. Jeg var jo hardt prøvet fra før etter lang tid på Ullevål både før og etter fødselen. Men som du sier, det gjør noe med deg. Jeg kan fortsatt føle et intenst hat til de som jobbet på Drammen da hun lå der med RS virus. De behandlet henne feil så det holdt på å gå galt, og etterpå dekket de opp for hverandre. Verste jeg har opplevd.

  1. Huff, bra det gikk BRA <3 <3
   Fader, kan ikke sette meg inn i det, men takk gud for at det gikk fint <3 <3 Masse klemmer til deg!

  2. Hei du! Med meg gikk det virkelig galt skal jeg si deg, fordi legene gjorde en feil som jeg må leve med hver eneste dag for resten av livet hjelper det å hate? Nei da Går det bra hvis man gjør det beste ut av livet? Så absolutt!

 5. Så glad for at det gikk bra med lille F. Rs virus er noe av det skumleste jeg selv har vært borti som mamma. For 2 år siden havnet en av mine tvilling jenter på intensivavd med rs. Mens hun andre lå på barneavd med rs. Ll Hun på intensivavd svevde mellom liv og død i 1 uke, men heldigvis gikk alt fint for oss å. Men hva gjør man når begge barn er syke og på sykehus, man føler seg jo som en dårlig mamma, uansett hvem man velger å tilbringe tid med. Husker også godt jeg holdt maska på, helt til en overlege spurte meg, hvordan går det virkelig med deg. Og da kom alle tårene.

  1. Ja, det var helt grusomt!!Sååå godt at det gikk bra <3 <3 Det der er er helt J! Klem fra meg.

 6. Rs viruset er skummelt! Så godt alt gikk så bra til slutt for ein grusom beskjed å få som foreldre… Håper rs viruset holder seg langt vekke! Klem

  1. Det håper jeg også, heldigvis ikke vært noe etter den gangen der <3 <3

 7. Hei Anja :) Jeg har lest bloggen fra starten, nesten alle innlegg tror jeg. Det har vært veldig mye for dere å oppleve, og jeg skjønte ikke under innleggelsen på Ullevål at hun var så dårlig at hun lå i koma. Ble hun så dårlig av RS virus pga BPD eller noe annet i bunn? Jeg har og en prematurfødsel bak meg, men vi har ikke med oss bpd videre, bare litt annet rusk. Unner dere så veldig å ha en baby nå som kom nærmere termin og er helt frisk (sånn som jeg forstår det på bloggen) :)

  1. Hey u =)
   Hun hadde i RS viruset, hun hadde et annet virus som er verre enn RS :(
   Takk for gode ord :) :) Klemmer til deg :)

 8. Veldig sterkt å lese! Veldig glad for at det gikk bra med lille F. Hun er litt av ei sterk jente (det har kun kanskje arvet fra mamman sin).

  1. Hehe ja kanskje det <3 :) koooos

 9. Må si jeg undrer meg litt over at det noen sitter igjen med etter å ha lest dette innlegget er skrivefeilene…

  Fy søren, så mye du/dere har måttet stå i, kan ikke forestille meg hvordan det er å få en sånn beskjed av legene. Så glad for at det gikk bra! <3

  1. Det er jeg også glad for :D Klemmer

 10. Mange setninger som inneholder et ekstra ord eller på andre måter er feil. Har du lagt ned lista? Leser du ikke gjennom innlegg før de publiseres lengre?

  1. Takk for at du sa i fra. Blir dessverre sånn når jeg prøver å gjøre fem ting på en gang. Baby, mating, blogg, frokost og påkledning.

  2. Hei Lotte. Er det virkelig så viktig om det er en eller to skrivleifer her og der? Er vel innholdet som er aller viktigst.

  3. Unnskyld meg er dette du kommenterer på et slikt sårbart innlegg? Hvor er empatien og de menneskelige følelsene?
   Det må ha vært helt forferdelig for dere, kan ikke tenke meg noe verre! Var selv innlagt med en 2 uker gammel baby med rs-virus på isolat på Ullevål. Ikke så ille som Frøya, så kan bare forestille meg hvordan dere må ha hatt det. Pleier aldri å kommentere, men kunne ikke se en slik kommentar uten å si i fra. Makan!
   Stå på videre!

   1. Anja Johansen

    <3 <3 <3 Klemmer til deg =)