Ganske så fint å kunne dele dette nå!

JOHANSEN-SOLLI

Dette har jeg «kjempet» lenge for nå, for jeg mener og har ment veldig lenge at det skal være fair når det kommer til hva kidsa skal hete. Jeg personlig syntes det er fint at begge etternavnene til foreldrene blir satt sammen, og blir etternavnet til barna, men Lavrans har ikke vært like enig. Frem til nå! Forrige uke sa Lavrans bare, – Ja da gjør vi det. Det er greit! Er det sant, du tuller ikke nå vel? Jeg trodde helt seriøst ikke at det det skulle bli «så lett». Ikke det at det har vært lett, haha, men når jeg tok det opp forrige uke, så var det plutselig bare helt greit.

Endelig! Rettferdig som jeg mener det er, og en  veldig fin følelse å vite at både M og F har begge våres navn, og at vi har skapt vårt eget etternavn sammen <3

Anja

Skriv en kommentar

15 kommentarer

 1. Dette var som å lese om vår diskusjon rundt etternavn. Vi har også begge sitt nå med bindestrek. I akkurat samme alder som dine barn ble det endret. Fint med begge navnene:)

 2. Einig med deg Anja :) me har og brukt begge etternavna. Han eg bur med vil ikkje gifta seg, så koffor skal ungen då heita kun han sitt etternavn? Han kjempa imot ei stund, men han måtte se seg tapt i etternavn valget. Han angre ikkje no, og han prate tilogmed om giftamål haha!

  1. hehe ;) Kult!

 3. Hvis dine barn, får barn, hva med etternavn da

  1. hehe det får de finne ut av når den tid kommer. Jeg blir ikke lei meg om du velge rbort, tar inn et nytt, mixer eller hva de nå enn ønsker med etternavn når de er eldre :)

 4. Så godt at dere har blitt enige om det, synes det er skikkelig fint at dere bruker begges etternavn :)

 5. Ja det har dere gjort. Da er det Johansen de blir registrert på iogmed det er bindestrek . Vi har ei i familien som gjorde det samme pikenavnet hennes og bindestrek . Da sa jeg ja da er det jo ditt etternavn som er hovednavn ,så sa hun hysj det skjønner ikke hanlykke til med navn og allt

 6. Så kult! Men hvorfor ikke Solli-Johansen? ;)

  1. Hehe nei si det, jeg tok det opp også, men det ble Johansen-Solli. Selv om begge navnene er koblet nå så tror jeg at Lavrans likte at hans kom på slutten;)

 7. Helt enig! Her og har alle barna begges to etternavn.
  Men mannen kjempet imot lenge, helt til fødselen varte over flere dager og endte med hastesnitt, siden jeg hadde vært så tøff skulle jeg plutselig få bestemme både for og etternavn ;) men vi var enige om begge navn tilslutt da:) godt når mennene tar til fornuft :)

 8. Det sammen har vi også gjort, jenta våres fikk begge etternavnene våres slått sammen :)

  1. Så hyggelig =)

 9. Hei, og hva når evnt jentene skal gifte seg?

  1. Da velger de jo selv? På lik linje osm jeg valgte å ta mammas etternavn som mellomnavn når jeg ble 18, min søster ikke. Lavrans har kun moren sitt etternavn og ikke faren, osv :)

 10. Enig. Jeg har et etternavn som ikke så mange har. Faren min døde da jeg var yngre og hadde bare meg. For meg er det viktig at etternavnet blir bringt videre med mine unger.