Det dere lurer på – Del 1

Jeg føler at selfien i heisen blir det litt mer av fremover, haha. Kan ikke akkurat be lille M om å ta bilde, og Lavrans er hjemme så sent, og da har jo sola gått ned. Greit å se hva som er på bildene tenker jeg, og ikke bare ha kveldsbilder frem til våren, haha. Meeen i helgene setter jeg inn støtet, så får det heller bli «hei heisen» en liten stund til ;)

Thanks for mange herlige spørsmål på Instagram, og takk for at dere spør meg om tips, råd og til og med hjelp når det kommer til «ting» rundt det å ha en liten, være to-barnsmor etc. Nå er ikke mine metoder eller valg rundt hvordan jeg gjør det med lille M eller lille F det som gjelder for alle, og det er det veldig viktig for meg å få frem. Alle småttinger så forskjellige og ting som jeg gjør kan kanskje være helt feil, ikke funke, eller bare bli mer stress for noen andre. Jeg prøver også og ikke skrive så mye om hva eller hvordan jeg gjør ting, for jeg orker rett&slett ikke disse damene som sitter å skal poentere at mine metoder er feil eller dårlige. Alle mødre gjør det på sin måte, og finner sine ting som funker for de. MEN! Hehe ja, det er et men, jeg skjønner at veldig mange ønsker litt snakk om flaske og nan, å er det noe mer dere mødre ønsker litt tips om så sleng gjerne inn spørsmålene deres ;) 

Bruker du selvbruning i ansiktet? Evt hvilke?

Jeg bruker bb-cream fra Dr Schrammek. Det er en fuktighetskrem med en liten dose farge i seg. Ellers bruke jeg rouge i kinnene :) Thats it =)

Hvor kjøper du dine deilige ullbukser?

Den siste jeg kjøpte nå som er lysegrå, kjøpte jeg på salg på Annen Etasje he rpå Fornebu. Merket heter Maggy. Ellers har jeg fra Cubus, Fleitcher C, H&M og Days Like This. Vanskelig å finne noen som ikke klær, og disse klør ikke ;)

Hvordan var treningsrutinene dine under svangerskapet?

Jeg trente ikke nooooooen ting. Jeg fikk rett og slett ikke lov av legene pga at jeg hadde et risikosvangerskap. Men nå er jeg nack on track, og det er veldig deilig!! Jeg var veldig aktiv før svangerskapet, så jeg har en del å ta igjen ;) Men det går for det meste i løpetimer (intervaller), og noe stryke.

Du virker som en ganske hard og direkte person, er du det?

Ja det er jeg, og det er nok flere som syntes at det er vanskelig å komme inn på meg, eller bli kjent med meg. Men jeg kan ikke forandre den jeg er, og jeg har alltid vært sånn. Jeg er nok ganske hard på dette med å være til stedet, inkl, gi av seg selv, når det gjelder vennskap feks, og det er det nok mange som ikke helt takler. Jeg prioriterre jo over gjennomsnittet det sosiale med venner, fordi det er slik jeg alltid har vært. Det er viktig for meg å fortsette å samle de rundt meg, være med på deres ting, invitere til sosiale ting etc. Slik var jeg som singel, med kjæreste, med et barn og nå med to barn. Jeg får alltid til det jeg prioriterer fordi det er viktig for meg!

Hvilke navn vurderte dere utenom Maud?

Judith, Othilie (men det droppet vi etter en dag da jeg fant ut at «alle» i bhg hadde det som mellom navn. Haha ) Judith holdt det på å bli, men så klang Maud mye bedre sammen med Frøya, og det er vsært få som heter det.

Holder du på med noe aktiviteter nå? Babysvømming, mammayoga, babysang osv?

Nei, ingenting som er sammen med lille M. Svømming gjør vi hver helg med lille F og tenker at vi tar med lille M etter hvert. Lille F går på svømmetrening fra før av en gang i uken, så svømming og bading får nok M mye av hun også. Jeg liker kun en gruppetime og det er løpetimene, hehe.

Du og Lavrans virker så stabile og fine sammen! Hvordan klarer dere å gjøre hverandre så gode?

SÅ hyggelig spørsmål <3 TAKK :) Det er også et litt vanskelig spørsmål, hehe. Hmm, vi er veldig rolige og stresser veldig lite. Vi utfyller og tenker vel ganske likt om det aller meste, og finner alltid en løsning eller en måte å få til ting på med kidsa, uten kidsa, etc, uten å klage/orke seg over at ting er «stress». Vi hjelper hverandre veldig mye, lar den andre ha sine ting (typ reise, venneturer, hobbyer etc), vi planlegger ofte kjæresteting, og så gjør vi hver kveld til en kjærestekveld. Det eneste som er liiitt utfordrende er å få Lavrans til å legge vekk telefonen noen ganger ;) #væretilstedet

Hva gikk du på vgs?

Jeg gikk på allmenn, på Wang i Oslo :)

Hvordan prioriterer dere kjærestetid nå som Maud er kommet til verden?

Vi har de små kjærestetidene hver kveld. Dusjer sammen når begge jentene sover, ser film, spiser sent, så det bare er oss to (blir en slags date her hjemme;) , eller planlegger en fredag eller lørdag der vi kan gå ut å spise middag alene (så har mine foreldre begge jentene nede hos dem). Både F og M er veldig rolige, så jeg føler vi får tid sammen selv om kidsa er med oss/våkne osv.

Fødselhistorie?

Nei det blir det ikke så mye av. Jeg delte litt i forhold til at de fant ut etter fødsel at jeg hadde nyreinfeksjon, stein og litt annet. Men fødselhistorien er privat :)

Hvor lenge varte svangerskapskvalmen hos deg?

Like lenge som den gjorde med lille F, og det var ca to uker :)

Fra hvilken butikk kjøper du mesteparten av dine klær?

Me and my Cousin på Fornebu. De har alle merkene jeg bruker ;) Så etter det er det vel Zara og H&M :)

Jeg har fått spørsmål om Alexander, og slike spørsmål kommer jeg aldri til å svare på, fordi han eller noe rundt meg og han har ingenting på bloggen å gjøre :)

Føler du på og måtte forsvare eller rettferdiggjøre hvorfor du ikke ammer?

Nei, jeg hadde ikke melk når jeg fødte, og etter fødselen gikk jeg på mange medisiner som gjorde at jeg ikke kunne amme. Med lille F mistet jeg all melken min etter to dager, og jeg prøvde & prøvde veldig lenge å få den tilbake, men gjorde ikke det. Så nå med lille M ble det også Nan pga alt rundt.

Hva skjer med bryllupet?

Hehe, det eneste som skjer er at det SKJER, en eller annet gang. Men, med boligkjøp, og en liten til, så er det ganske mye penger som må gå til det i stedet for bryllup akkurat nå. Syntes det er kos å være forlovet, og har ingen hast med å gifte oss.

Anja

Skriv en kommentar

3 kommentarer

 1. Så fine jakke, kan jeg spørre hvor den er fra? :)

 2. Hej Anja

  Jeg har bare et spørsmål i forhold til trening. Skal man helst ikke vente til optil 6-8 uker etter man har født? Jeg er nysgjerrig siden jeg selv helt sikkert vil i gang etter jeg har født i start Mars, men har blitt rådet til å gi det tid innen jeg vender snuten mot treningsenteret igjen.

  Mvh
  Christine

  1. Jo det har jeg hørt noe om, men jeg snakket med legen min om det, og det er fire uker siden fødsel, og jeg fikk lov til å begynne rolig med trening. Men det vil si kun ellipsemaskinen. Jeg gikk på deni 30 min i går, og det holdt ;) Hadde lyst til å hive meg på løpetimene men det må jeg vente med fikk jeg beskjed om, siden det er ganske «tøft» i forhold til bekken osv. Pluss jeg at skjønte selv etter en lett trening på ellipsemaskinen at en løpetime hadde jeg ikke klart ;)

   Utenom det så fikk jeg grønt lys til å trene lett styrke (ikke mage), av legen så lenge jeg selv følte jeg var klar for det, og det er jeg. Jeg er i en betraktelig bedre form nå kontra under svangerskapet, og de to første ukene etter fødsel. Kroppen min har kommet seg veldig fort og jeg orket en del, jeg har ikke vondt, og jeg «kjenner» ikke noe mer tilknyttet fødselen. Dette er jo veldig forskjellig fra person til person, så derfor jeg følte på hva jeg selv orket/ønsket, samt tok en prat med legen min ang trening :)