Det dere lurer på – Q&A

Inneholder reklame i et svar.

Hvordan går det med deg etter operasjonen og fødsel?

Takk som spør :) Det går bra, bedre. Litt over to uker siden fødsel nå, og jeg merker at ting begynner å falle tilbake på plass for å si det sånn, hehe. Men, jeg har fortsatt litt småtteri som jeg merker litt her&der. Det jeg kanskje merker mest er vel at kondisen min er helt på bånn, haha.

Hvordan har julen vært med baby i hus?

Den har vært veldig rolig. Utrolig hyggelig! Maud er rolig og vi begynner å kjenne henne mer og mer. Hun sover mye, og nettene er rolige. Hun har en liten våkenperiode rundt middagstider, og våkner 1-2 ganger om natten og sover til 09.

Hva er ditt viktigste tips til blivende 2.gangs mødre?

Hmm, jeg føler jeg ikke er rette person å spørre, hehe! Rett før fødsel sa jeg til Lavrans at jeg hadde glemt  «alt» fra forrige gang med lille F, så hvordan skulle jeg klare det når Maud kom. Men det er det rart med det, for med en gang Maud kom så husket jeg alt, og jeg er helt lik med Maud som jeg var med lille F så og si. Både Lavrans og jeg er veldig rolige, tar ting som det kommer (så langt det lar seg gjøre), og inkl lille F i mye av det som skjer rundt Maud så hun ikke føler seg «utenfor». Det har vi lagt mye vekt på! Alle foreldre og babyer er jo forskjellige så er vanskelig å gi noen råd som feks vi syntes funker for oss, for det kan være at det ikke funker for andre. Men det er mye vi ikke gjør, eller har kjøpt inn, bruker osv som vi mener bare gjør ting enda mer komplisert/stressende, og at det blir for mye «greier» rundt Maud. Vi er ganske enkle, og det funker veldig bra for oss :) Jeg tenker litt sånn, ta det som detkommer, ikke planlegg for mye =)

Hvordan er Frøya som storesøster for Maud?

Hun har snakket og gledet seg veldig til å bli storesøster, men det har dabbet litt av, hehe. Hun sa i går at det var litt kjedelig siden Maud ikke kunne gjøre eller si noe, hehe. Så blir kanskje litt annerledes når Maud blir litt større tenker jeg ;)

Hva mener du om å reise uten barn? Er jeg fæl som ønsker å reise uten også?

Jeg er veldig for begge deler. Vi reiser mye, og jeg vil vel si at det er ca 50/50 med og uten kids. Hver sommer feks så har jo svigers en uke med lille F, og da har vi tatt en ferie alene feks. Ellers reiser Lavrans mye med motorsykkel-teamet, og jeg reiser alene eller med venner. Da er den andre hjemme med kidsa. Middag ute, kino, en kveld alene, weekend tur and so on, det er viktig med egentid også ved siden av småbarnslivet. Neste år skal vi feks på sommerferie til Italia alle sammen, jeg skal på to helgeturer tur med venninner og Lavrans og jeg skal ha en  tur «alene» (med Maud) når vi skal i bryllup.

Hvilken vogn har dere?

Vi har samme samme vogn som vi hadde med lille F. Stokke Trailz. Vi har alltid vært veldig glad i Stokke, og kjøpte vår første Stokke vogn på Finn.no når lille F ble født. Det var en Stokke Xplory, men den solgte vi kjapt fordi den hadde så små/glatte hjul og nesten ikke noe lagringsplass under. Helt umulig på vinterføre ;) Vi har betalt samarbeid med Barnas Hus i år og siden de har et stort utvalgt av vogner hadde jeg egentlig lyst til å prøve noe annet, men Lavrans fikk lov til å velge, og da valgte han Trailz. Den er jo veldig populær og det er mange som har den (ser jeg over alt;), og personlig liker jeg nok sportsdelen på den vognen bedre enn liggedelen. Syntes det er kult at Lavrans får bestemme litt også siden han skal trille litt og. 

Hvorfor viser du aldri ungene dine på bilder?

Fordi de skal få velge selv om de ønsker å bli gjenkjent/etc når de er gamle nok til å skjønne hva sosiale medier er. Vi ønsker ikke at barna våres skal vises noe mer enn bakhode, eller en hånd. De er jo en del av livene våres, så er ikke sånn at vi later som vi ikke har barn, men vi ønsker å ha dem for oss selv på privaten, og at de ikke skal bli en «allmenn kjenning». Et babybilde i starten er en ting, men kontinuelige bilder over lengre tid der allmennheten etterhvert begynner å kjenne igjen/skape meninger/og vurdere barnet ønsker ikke vi.

Hvordan er livet som to barns mor så langt?

Det er veldig koselig og rolig. Ikke så mye som «skjer» akkurat nå, men jo eldre hun blir jo mer blir det sikkert å holde styr på ;) Lille F er som hun alltid har vært, bare snill, innordner seg, er med på det hun ønsker , er happy, og ting er veldig fint <3

Hva gleder du deg mest til i 2019?

Oj, hmm tja, det vet jeg ikke enda. Meeeen jeg gleder meg til å komme i gang med løpetimene mine igjen siden jeg måtte «avbryte» målet mitt i mars da jeg fant ut at jeg var garvid. Jeg skulle klare å løpe 1 mil på gamletiden min som er på 56 min innen bursdagen min 7 juni, så kanskje jeg skal hoppe på det målet igjen. Ja jeg tror det!

Gratulerer med Maud, blir det noe søvn?

Tusen takk <3 Hehe ja det blir det, hehe. Er ikke så mye lyd i henne bortsett fra knirking og om nettene våkner hun som regel kl 04, og så sover hun til 08-09 :) I ferien har Lavrans og jeg annen hver kveld med henne, og når hverdagen begynne rigjen så er det jeg som har henne på hver kveld bortsett fra helger eller andre dager Lavrans kan ta seg en liten våken-natt ;)

Hva heter babyen din?

Hun heter Maud Johansen Solli.

Tenker dere på et barn nr tre?

Hehe ja det må jeg være ærlig på at vi gjør ;) Nå har vi kun vært 2 barnsforldre i ca tre uker, men siden dette svangerskapet ga meg en mye mer positiv feeling, på tross av mye sykehus, og en nesten for tidlig fødsel igjen, så er jeg åpen for en til <3

Hvilket servise samler du på? Noe du ønsker deg?

Jeg kjøpte meg nytt servise for noen mnd siden fra Halvor Bakke tror jeg :/ hehe litt usikker siden jeg ikke er hjemme å kan sjekke, men kjøpte det på Annen Etasje på Fornebu. Lysegrått servise. Typ til hverdags. Ellers kjøpte jeg et juleservise på Finn for tre år siden som er veldig flott. Skulle gjerne hatt flere deler av det, men det er umulig å finne siden det er såpass gammelt. 

Du har så flott stil i leiligheten deres! Vil du innrede den nye leiligheten på samme måte?

Tuuusen takk :) Ja det blir så og si samme stil, bortsett fra gulv, farge på vegger, og alt av kjøkken/bad blir noe helt annet en hvitt og standard. Leiligheten vi bor i nå er jeg glad i, men den er veldig enkel og standard når det kommer til gulv, bad, og kjøkken, så det blir ikke i nærheten av slikt i den nye leiligheten. Vi skal ta med oss/bruke 80% av det vi allerede har, men sofa og stuebord skal vi selge. Pluss at vi har et 240cm spisebord nede i kjelleren som skal inn i den nye leiligheten. Vi ønsker og trenger en ganske så mye større sofa/sofabord etc enn det vi har nå. 

Hvordan har du opplevd oppfølgningen på sykehuset nå i etterkant av fødsel?

Pga det som skjedde med nyrene mine, og litt andre ting så har og får jeg oppfølgningen fremover fra Bærum. Men noe i forhold til fødselen er det ikke. 

Hvordan har du det nå?

Jeg har det veldig bra :)

Hva var de to tingene legene fant etter fødselen/CT som du ikke vil dele?

Hehe nei, det vil jeg ikke dele. Det er noe jeg ønsker å holde privat :) Jeg valgte å fortelle litt om situasjonen etter fødselen pga forståelse fra leserne mine, og jeg kunne like godt valgt å ikke fortelle noe om nyrene, operasjonen etc, men jeg valgte å dele noe i et ærlig og sårbart øyeblikk <3 Noe mer enn det kommer jeg ikke til å dele :)

Hva var de andre navne dere tenkte på til Maud?

Judith og Othilie.

Anja

Skriv en kommentar

20 kommentarer

 1. Jeg synes det er så flott at du ikke viser barna dine. Du svarer veldig godt på spørsmålet om hvorfor du ikke viser bilder av de. Mange hadde hatt noe å lære av deg, både kjente og ukjente folk!

  1. Hei hei =) Takkf or fine ord <3 <3 Ha en fin uke. Klemmer :)

 2. Heter da Q&A ikke A&Q!

  1. haha ja det gjør det. Takk anonym, fra emailen anonym@anonym… ?

 3. Uttaler dykk navnet som «Maud» eller «Måd»?

 4. Hei!
  Kan du dele hvilket merke, eller hvor den hvile puten mud ligger i på soffaen ved siden av deg er fra? Den ser så praktisk og fin ut !

  1. Hei =) den er fra Voksi, (barnas hus). Godt nyttår. Klemmer

 5. Gratulerer med vel overstått fødsel og lille Maud.
  Jeg ser du får noe kritikk for å være «for privat» (går det an??) og for å være for «chill» og rolig. Jeg har virkelig sansen for at du er deg selv og måten du fremstår på. DET er hovedgrunnen til at jeg stadig kikker innom her. Ha en fin romjul og et riktig godt nyttår- alle 4!

  1. Hey u =) Ja, hehe alltid noe andre kan ta deg på som de er uenig eller syntes er «teit», men men ;)
   Thanks, kult at du tar dge tid til å legge igjen en hyggelig tilbakemelding <3 Igjen, TAKK <3 Klemer til deg :)

 6. Hvor er skoene på bilde nr. 4 fra? Så utrolig fine!

  1. Hei =) De er fra Uggs, kjøpt på Zalando (glidelås på siden, så litt enklere å ta på for de små ;)

 7. Maud er et nydelig navn. De andre er også fine men Maud er det fineste.
  Så bra at alt er rolig og fint. Kanskje fordi det er jul og fri eller at deres ro smitter over? Skal ikke se bort fra det

  1. Tusen takk =) Ja det kan være ;) Klemmmer

 8. Reise fra barnet ditt på da 6 mnd for at du og typen skal få kjærestetur? Er du seriøs? Jeg er veldig åpen for egentid etter hvert og syns også det er veldig viktig å pleie parforholdet. Men ærlig talt, det er en tid for alt. Nå er dere småbarnsforeldre og det innebærer visse prioriteringer. Da mener jeg, og kan støtte meg på årtier med forskning i den meningen, at barnet bør prioriteres aller først. Hverfall frem til barnet har utviklet seg såpass kognitivt at det har en forståelse for at dere kommer tilbake igjen når dere drar. Det kan jeg love deg at jenta di ikke har ved 6 mnd. Uansett hvor godt forhold hun har til den som passer henne, kan det for henne være en opplevelse av stress og tap som kan prege henne videre. Anbefaler deg å søke opp litteratur på tilknytning og emosjonsregulering for eksempel.

  1. Jeg har ikke skrevet noe om å reise vekk når hun er 6 mnd? Det jeg skrev kunne jeg kanskje ha skrevet/utdypet litt mer i den siste setningen der, så da legger jeg det til :) Vi skal bort en helg (med Maud) når vi skal i bryllup i nov 2019, Altså 1 år til. Ellers er familieferier med alle sammen planlagt både til sommeren og til høsten neste år. Klem

  2. Det går faktisk veldig fint å overlate barnet til andre kjente. Vi som var unge for 30 år siden, hadde 16 ukers permisjon totalt. Dvs at barnet måtte være hos dagmamma eller i barnehage hvis begge foreldrene jobbet. Det ble lykkelige og velfungerende barn av det også!

   1. Anja Johansen

    Enig den der! ;) Klemmer

 9. Litt teit å si a og ikke b angående det som ble oppdaget på CT etter fødselen. Blir jo bare spekulasjoner ut av det. Tipper du også hadde en cyste på eggstokken og at du fikk blodforgiftning.

  1. Tipp og tro i vei, men nei det var det ikke, og jeg kommer ikke til å snakke noe mer om det. Spørsmålet er svart på, og det er det svaret jeg gir.
   Jeg ønsket å gi en lyd fra meg til dere etter fødselen og da valte jeg å dele noe slik at de som som følger meg får en viss forståelse for hvorfor ting ble og var slik de var den perioden. Klem