«Tunge» dager, og et annerledes svangerskap.

MORGENSTUND

God morgen! Første søndag i advent og lyset er tent. Morgenkaffen er klar, lysene på treet er satt på, og det fortsatt mørkt ute. Det er en slik start på dagen jeg elsker! Den lune og mørke starten på dagen med julelys og julemusikk eller en julefilm som går på tven. Det eneste som mangler nå er den hvite snøen som legger seg på bakken, vinduskarmen, på hagemøblene ute, og som gir en enda lunere start på dagen <3 Det er lov å håpe ;)

Dagene er fine, de er det, men jeg har en kropp som føles både tung og utmatttet. Som jeg sa til Lavrans for noen dager siden, så føler jeg meg som en ailien mor som bare er et hus der lille M spiser av meg, haha. Det hadde ikke gjort noe om hun ville komme ut nå, men igjen, jo lengre jo bedre sant?

Jeg presser meg selv kanskje litt for mye ang enkelte ting og nå har jeg bare bestemt meg for at det er kun meg og min form som er førstepri. Uansett hva! Er jeg sliten, har jeg vondt, og føler at jeg ikke er meg selv så får man heller finne en annen dag, et annet tidspunkt og bare la den siste tiden min være min. Jeg har jo så lyst til å gjøre så mye, men det verker i ribbein, bekken, og rygg må jeg ta en time-out!

Julen er jo den beste tiden jeg vet om, og bare det å lage mat, handle gaver, dra rundt på ting, ja alt som har med julen og gjøre sliter meg fullstendig ut nå. Jeg har aldri følt på en slik følelse før, men  må jeg bare sette ned fotet, selv om det er kjedelig å ikke kunne bli med på alt.Men.. om noen få små uker så er hun her, og da tenker jeg da blir det noe annet ;)

I dag skal jeg ha egentid! Vi får egentlig besøk av den ene og den andre, men jeg har sagt til Lavrans at jeg må ta en dag i sengen og gi kroppen fred & ro. de får taturen ut eller kose seg på café ;) Jeg håper de siste ukene ikke blir alt for lange, for hvis noen hadde ringt meg å sagt at jeg kunne ha født på dagen, så hadde jeg sagt ja, hehe.

Jeg har både følt på det å få en liten en alt for tidlig og jeg føler nå på at ventetiden blir lang. Jeg skjønner og kan sette meg inn i begge deler, og jeg er takknemlig for at jeg har fått lov til å kjenne på et svangerskap som har strukket seg ut til termin også (hehe selv om det er tre uker igjen). Det er ingen selvfølge <3 Jeg merker stor forskjell på dette svangerskapet kontra mitt første, og det er jo pga lengden. Jeg kan sette meg inn i det å føle seg veldig sliten, tung, ha vondter, det å «vagge» rundt, og det å måtte ta ting i sitt tempo. Det er «godt» (om jeg kan bruke det ordet oppi det hele) å få kjent på begge deler, selvom vi har hatt våre tøffe tak i det første svangerskapet, og noe nå med nr to. Det gir meg en enda større fortsåelse og respekt for begge sider, nettopp fordi jeg har opplevd begge deler!

Anja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 kommentarer

  1. For en fin konglekrans! Har du laget den selv?

    1. Anja Johansen

      Hei hei =) Ja den lagde jeg for snart 5 år siden :) Klem

      1. Flink du! Jeg begynte på en selv nå. Kom halveis før jeg gikk tom for kongler, og nå kom det 15 cm snø i løpet av dagen Det ble om ikke annet litt ekstra julestemning ute da..