Spørsmål og svar: Siste innspurt med magen!

Reklame: Annonselenker inn til Nelly

God morgen :) Det snør ute <3 !! Jeg sitter i morgenkåpen til Lavrans (min får jeg ikke over magen lengre), laget meg julete, og har på nyhetene på tven. På lørdag er det 1 des, oj oj, tiden flyr, og er snart er det en liten jente som vil ut ;) 

Hvordan motiverer du deg frem til/på fødselen?

Kult spørsmål ;) Jeg har en veldig enkel tankegang og det er at, jeg kommer meg ikke utenom, så det er bare å kjøre på når det er i gang! Jeg er selvfølgelig litt spent på hvordan det vil bli i forhold til min første fødsel med lille F siden det jeg fødte nesten tre mnd for tidlig sist gang. Lengene jeg har snakket med den siste tiden mener at det vil gå ganske kjapt med meg siden jeg går (dags dato) og har gått «åpen» i et par mnd nå. Sist gang jeg var hos Bærum for to uker siden hadde jeg nesten 3 cm åpning.. og siden jeg kjente minimalt sist gang, og ikke har kjent fryktelig mye denne gangen når de har trodd at fødselen har vært i gang, så ja, jeg vet ikke. Jeg vil ikke forberede meg på en smertefri og chill fødsel, for hvis jeg gjør det og det blir motsatt, så har jeg på en måte ikke gjort meg klar. Med veldig mye tenker jeg faktisk det verste, fordi da kan det ikke blir verre om du skjønner, og da blir alt et stort pluss uansett ;)

Hører du på noe musikk til å gjøre det klar for fødsel? Eller skal du ha med noe musikk på fødestuen?

Hehe jeg har to sanger som jeg hører mye på, og som gir meg et litt sånn «lets go» feeling. De to sangene har jeg brukt når jeg trente fitness, når jeg drev med løping, samt har løpetimer. Om jeg hadde fyrt opp disse inne på fødestuen tror jeg kanskje ikke. Da hadde nok de rundt meg kanskje blitt litt stressa, haha. Men de to sangene jeg hører på som jeg meg en skikkelig lets go feeling, og at dette skal jeg gønne på med, er – AC/DC – Thunderstruck og Led Zeppelin – Immigrant Song!

Skal du ha KS?

Jeg fikk innvilget ks, men jeg har snudd om og skal ikke ha det.

Skal dere ha faddere for lille M?

Ja vi har valgt to stk som har takket ja til oppgaven :)

Er det viktig for deg å komme tilbake til trening og den formen du var før du ble gravid?

Ja det vil jeg si. Det er viktig for meg å ta vare på kroppen min, ha overskudd, orke, og føle meg vell! Men her snakker vi ikke om å gønne på med den nye sommerkroppen 2019, men det å faktisk få tilbake styrken, overskuddet og kunne bruke meg selv uten å bli andpusten bare va å gå opp trappene. For meg er trening og den energien den gir meg gull verdt, og det gir meg enormt mye. Jeg har ikke fått lov til å gjøre så fryktelig mye pga situasjonen min, og sånn er det bare, men jeg har aldri følt på en så stor slapphet og «ugrei» form som kroppen min er i nå. Så ja, trening mellom slagene, og det å komme tilbake sterkere er en viktighet for meg :)

Skal du benytte deg av noe smertelindring?

Hmm, nei, jeg har ikke tenkt at det er noe jeg absolutt ønsker, men jeg nevnte for Lavrans at, kan jo prøve lystgass da om det blir aktuelt. Jeg har ikke noe greie om å gjøre det verken uten eller med, å være hun tøffe som dropper smertelindring osv, men fikk litt informasjon om epidrual og at det som var litt negativt med det var at da ble fødselen evt lengre. Så jeg vet ikke. Tips, egne erfaringer? 

Hva gleder du deg mest til å spise etter at du har født?

Jeg skal koste på meg en veldig god årsgangsvin, spekemat og illeluktende oster i julen ;)

Hva tenker du om fødselsgave fra Lavrans?

Tenker at noe er alltid stas å få en oppmerksomhet, men jeg sa faktisk helt ærlig at jeg blir happy for en en vin jeg lenge har ønsket meg. Det er en vin som koster litt, og som man bare ikke heller nedpå. En slik vin er også noe jeg kunne tenkt meg å spart på til evt lille M kanskje utdanner seg, gifter seg etc. 

Lignende kåpe/ Her, Genser/ Her

Hvor mye veier du nå?

Det aner jeg ikke :p Har ikke vekt hjemme og bryr meg ikke om vekt, hehe.

Gleder du deg til å ha Lavrans med på fødselen denne gangen?

Ikke for å være for hard her nå, men i min tankegang så har jeg alltid ment og hatt forståelse for at dette med fødsel og den biten der ikke er for alle. Det er ikke alle menn som ønsker, har noe behov, eller på død og liv må «føle» på dette rundt en fødsel. Jeg har aldri vært noe lei meg, eller tenkt noe på at Lavrans ikke var der med lille F, men en fødsel er en spesiell opplevelse og den opplevslen skal ikke jeg verken ta fra han, eller presse på han. Alle kvinner har sine tanker om en fødsel. Noen vil ha med mor, søster, venninner, alle, ingen, osv. Som jeg nevnte tidligere så er dette noe ingen andre kan gjør for meg, og jeg er ikke en som ønsker å ha så mye «kontakt» eller trøst når jeg har det vondt, kjenner smerte osv. Ref den gangen jeg hadde nyreinfeksjon. Jeg vil på en måte fikse det alene, uten at noen står å syntes synd på meg, tar på meg, osv. Det er sånn jeg er, og sånn har jeg alltid vært. Det jeg syntes er fint og trygt nå er at han er i samme by, og han er her hvis det skjer noe. Da er det bare å ringe han på jobb, eller komme seg opp av sengen om natten når det er i gang. Det at han er rundt meg gir meg en ro, men om han ikke ønsker/fikser/eller klarer å se på en fødsel, ja hvem er jeg til å tvinge han til noe som helst?  

Hva er du mest lei av nå?

Hehe, begynner å bli ganske lei av å gå i de samme ullbuksene mine. Trodde jeg aldri skulle si dette, men gleder meg til å dra på meg jeans igjen! En annen ting jeg er veldig lei er disse ekstreme sure oppstøtende. De kan noen dager være skikkelig ille, og jeg drikker nesten mere mikskur enn vann pga de oppstøtende. Ikke behagelig!

Tror du at det vil bli krevende å bo trangt i 1 år før dere flytter inn i den nye leiligheten?, og hvorfor kjøpte dere heller ikke et hus til den prisen (beklager nysjerrigheten).

Ja og nei, men det fikser vi. Eller det må vi bare finne oss i. Det vil garantert gå fort, og plutselig bor vi i den nye leiligheten ;) Hus ja, si det, flere som har spurt meg om det pga prisen på leiligheten, men det var det vi ønsket nå. Kanskje det blir hus med tiden. 

Anja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 kommentarer

  1. Jeg har født to barn og hadde epidural begge gangene. Dette var planlagt med legene på forhånd siden jeg har en medfødt hjertefeil, og da ville legene at jeg skulle ha epidural for å prøve å unngå at jeg skulle få for høyt blodtrykk under fødsel pga smerter. Første fødsel ble jeg igangsatt, men når jeg til slutt begynte å få rier gikk det fort og gutten var ute på 6-7 timer (i notatene fra sykehuset står det «aktiv fødsel 3 timer»). Med nr 2 gikk jeg nok hjemme med rier en stund uten å merke noe særlig til det, og når vi først reiste på sykehuset var han ute 3 timer etterpå. Så jeg ville bare si at det ikke nødvendigvis trenger å bli en lang fødsel selv om man velger å få epidural :) Ta det som det kommer, så går det nok kjempefint! Masse lykke til!

    1. Anja Johansen

      Hei hei =) Tusen takk for at du deler, det setter jeg pris på :) Godt å høre litt hva andre tenker og har erfart <3 Klemmer

  2. Både ja og nei til epidrual. Eg ville i utgangspunktet ikkje ha det, men etter 19 timer med rieer så var det greit å få hvile/sove litt slik at eg fekk samle nye krefter til å klare fødselen. Så mitt råd er «ta det som det kommer og ikkje planlegg hverken nei/ eller ja. Masse lykke til med siste innspurt og fødsel. God jul til dere alle 3 (4)