Spørsmål og svar – Den siste tiden.

Hva sier legene om sannsynligheten for at du går helt til termin?

Det vet ingen (dessverre). Det vi har snakket mye om er at det de kan gjøre for meg og lille, har de gjort nå, og om det skjer noe før uke 34 så blir jeg sendt til Drammen, hvis jeg går over uke 34 så føder jeg på Bærum. Grunnen til at jeg blir sendt til Drammen før uke 34 er fordi det er der de tar i mot premature før uke 34.

Må spørre. Har du spist brie i løpet av graviditeten?

Med Frøya spiste jeg ikke Brie nei, men lille, så troooor jeg at jeg spiste noe før jeg fant ut at jeg var gravid. Men.. jeg er ikke særlig fan av Brie, og det spiser jeg ekstemt sjeldent fordi den blir for kjedelig for meg ;) Liker de som lukter verst, hehe. Men jeg har ikke spist noe form for «ost og kjeks» oster i noen av graviditetene mine.

Hvorfor måtte du til Drammen sykehus? Trodde bare det var et nærmere sykehus :)

Grunnen til at jeg blir sendt til Drammen er fordi Bærum ikke har intensivavdeling for nyfødte før uke 34 :) 

Vet du når du ønsker å dele kjønn på lille?

Ja jeg ønsker jo egentlig å gjøre det nå snart, men er Lavrans som holder litt igjen. Men jeg vurderer å la leserne mine bestemme i form av at hvis jeg klarer å få inn 2000 nye følgere så deler jeg det på dagen. Gjøre det litt gøy;) Så bare å følge meg HER

Hvilken uke er du i nå?

Jeg er i uke 31 :)

Har du fått påvist svak livmorshals? Hva gjøres nå for å unngå at du føder?

Ja, det er vel det man har konkludert i nå etter alle sjekker/tester på Drammen. Høres kanskje litt brutalt ut, men det er ikke noe mer vi kan gjøre nå. Skjer det så skjer det, men jeg løper ikke akkurat rundt å fyller timeplanen med aktivitet. Jeg er myyyye i ro, og gjør veldig lite så kroppen min ikke stresser.

Er årsaken til at lille F kom tidlig og at du igjen opplever faren med prematur at du har kort livmorshals?

Den er svak, og har ikke helt skjønt jobben sin, hehe. Men ja, det er det legene tror skjedde sist gang også. Når jeg gikk gravid med lille F sjekket ingen livmorshalsen min under graviditeten, så vi vet jo egentlig ikke. Grunnen ble fort lagt på urinveisinfeksjon siden jeg hadde dette når hun ble født, og hadde hatt det flere ganger i svangerskapet, men man vet jo aldri med sikkerhet. Det kan godt være at det samme skjedde når jeg var gravid med lille F også ja.

Hvordan har du det? Jeg tenker på deg og dine. Håper lille holder seg i magehuset.

Det går bra, jeg er rolig, tenker fine tanker, og stenger alle bekymringer ute. Det hjelper verken meg eller noen andre rundt meg at jeg skal tenke for mye, eller dyrker bekymringene. :)

Hvordan går det med skjønne lille F oppi alt? Dere har vært igjennom og står i er ganske sterkt.

Hun merker ikke noe til det, bortsett fra at hun alltid har visst at jeg må på sykehuset når lille skal komme. Så hun ble sååå glad når hun fikk vite at jeg var på sykehuset, for da skulle hun bli storesøster. Hehe. Vi sa at lille prøvde å komme ut litt tidlig, slik som henne, og at sykehuset bare måtte passe på at mor og lille hadde det fint før hun kunne bli storsøster. Så det skjønte hun. HUn hadde høstferie mens jeg var på sykehuset, så hun var på fjellet, og på tur hele den uken så hun har ikke spurt/reagert noe på det. Bortsett fra at hun trodde hun skulle bli storesøster ;)

Kjære Anja, vet du hvorfor lille i magen ville ut så tidlig?

Er livmorshalsen min som ikke helt skjønner jobben sin ;) Åpner seg for tidlig.

Tror legene/du at du vil gå termin? Heier på dere!

Det er det ingen som kan svare på, men jeg har en feeling på at jeg ikke vilg å til termin. Tror jeg vil gå noen uker til faktisk, og at lille kommer før termin. Men, det er jo bare en feeling. Kan jo være at jeg går med åpen livmorshals ganske lenge og at det ikke skjer noe før termin. Ingen som vet ;)

Tips til å få tiden til å gå når man er gravid og sykemeldt?

Hadde jeg kunne gjort mer så hadde jeg nok hatt enda mer å komme med, men er ikke så fryktelig mye å gjøre når jeg har fått beskjed om nesten ikke gjøre noe. Jeg fyller dagene mine med de rutinene jeg kan. Lage frokost til lille F, matpakke, finne frem klær osv før hun og Lavrans drar om morgen. Så prøver jeg å gjøre/lage nye og spennende måltider gjennom dagen som jeg også kan dele på bloggen feks. Legger litt planer fremover mot jul, og etter jul. Står for middagen til Lavrans og F er hjemme. Ser mye dokumentarer da, så hjernne min ikke bare ser på «dritt» ;) Går tur med Darwin, hehe. Mange småting, men ting som får dagen til å gå samtidig som jegf øler at jeg bidra med noe :)

Hvordan klarer du å motivere deg til å fotsette hverdagen gjennom en slik vanskelig tid?

Litt av det jeg skrev over, men jeg ser ikke på denne tiden som «vanskelig». Eller, jeg ønsker ikke legge et trykk på hverdagen slik den er nå som at den er krevende og vanskelig. Hvis jeg hadde tenkt eller fokusert på at hverdagen er kjedelig, jeg får ikke gjøre det jeg vil, osv, så tror jeg nok at den automatisk hadde blitt mer krevende pga tanketanken om at den nettopp ER kjedelig. Hverdagen er jo ikke slik jeg skulle ønske, og ja selvfølgelig er det kjedelig til tider å ikke kunne ta tak i alt jeg vil, men samtidig så er det en midlertidig periode, så den er ikke for alltid. Det er ganske mye fint og flott som venter, og tiden går fort, det føler i hvertfall jeg :) Jeg gjør det kan jeg gjøre, og for hver dag som går jo bedre er det for lille i magen. Det har nok også mye med at jeg trives veldig godt i eget selskap og er flink til å sysselsette meg slik hverdagen er nå <3

Har du lyst på flere barn, eller har du blitt enda mere redd etter det som skjedde nå?

Jeg har veldig lyst på flere barn :)

Hadde du rier når du var på Bærum? Merket du ikke det selv?

Ja de registrerte rier når jeg lå der, og mens jeg var på vei til Drammen. Nei jeg merket ingenting, på lik linje som jeg ikke merket noe med lille F. Litt skummelt..

Anja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 kommentarer

 1. Hei :) kjenner meg godt igjen i situasjonen din. Jeg har termin dagen før deg, 23.12, og ble på fredag skrevet ut av sykehuset for andre gang i dette svangerskapet pga truende prematur fødsel og forkortet livmorhals. Første gang i uke 27 og nå andre gang i uke 31. Så nå har de gitt 3.dose lungemodning og dersom fødselen skulle starte nå så lar de det bare gå sin gang. Synes det er litt skummelt å tenke på når jeg tenkte jeg hadde sååå god tid til termin. Synes du har så fin holdning til det hele og ser det positive i det. Må si at det hjalp å lese din historie og måten du håndterer det på. Jeg har selv vært endel bekymret og merker at følelsene går litt i berg og dalbane, men når jeg leste innlegget ditt fikk jeg en virkelig en positiv boost igjen :) Tusen takk for at du deler og masse lykke til med siste innspurt. Måtte de små holde seg i magene bare litt til <3 klem

  1. Anja Johansen

   HEi Tine, og takk for at du deler <3 Jeg blir så glad, og jeg setter sånn pris på at det jeg skriver kan hjelpe andre (deg) :) Da har du følt litt mer på det enn meg i dette svangerskapet, men det er viktig at vi ser frem, fokuserer, og tenker gode tanker <3 Jeg føler på meg at jeg vil gå flere uker, og det er som du sier, tiden går fort og når man trodde man hadde god tid, så hadde man det ikke like vel, hehe. Vi har bestilt seng, vogn og det aller meste nå. Vet jo aldri hva som evt kan skje :) Jeg håper at lille blit i magen så lenge som mulig <3 Klem

 2. Du har kommet til uke 31, da går det bra! Jeg lå med vannavgang på Ullevål sykehus fra uke 31 -34 for tre år siden. Det var nervepirrende! Men vi kom oss til uke 34 til slutt og alt gikk, og har gått, bra! Lykke til med de kommende ukene!

  1. Anja Johansen

   Tuuusen takk Hege =)

 3. Jeg har en skikkelig god følelse på deres vegne. Vet at ikke det hjelper da. Kjenner et par stk som fikk påvist kort/svak livsmorshals (en med tvillinger til og med), og begge to gikk faktisk til termin (innenfor det vinduet på fem uker). Sender masse gode tanker deres vei. Beundrer måten du håndterer situasjonen på, og merker jeg lærer litt når det gjelder å møte på og håndtere utfordringer! Takk :-)

 4. Du er så sterk og stor inspirasjon
  Kan jeg spørre hvor det deilige joggesettet og jakken er fra?

  1. Anja Johansen

   =)=) Det er fra Days like this =) Jakken er fra Neo Noir =)

 5. Hei!
  Håper det går bra til slutt! Lurte litt på hvor antrekket ditt på disse bildene er fra? Spesielt buksene? Ser veldig deilige ut:)

  1. Anja Johansen

   Det er fra Days like this =) Jakken er fra Neo Noir <3 Klem

 6. Er darwin deres hund? Så skjønn! Lykke til med siste innspurt, håper h*n holder seg inne så lenge at du kan få oppleve en «vanlig» fødsel hvor man ikke blir liggende på sykehus etterpå, men kan få ta med seg den lille hjem. Det fortjener dere etter forrige fødsel! Pass på å hvile nå, vet det er lettere sagt enn gjort, jeg har selv vært der. Kjedet meg ihjel, men det var SÅ verdt det, og glemt i det lillegull var ute <3

  1. Anja Johansen

   Darwin er sønnen til vår forrige hund, men Darwin er mam&pap sin :) Tusen takk <3 <3 Klem

 7. prematurmor

  Følger deg så tett nå, siden jeg har vert i dine » sko». Så glad for å høre at du er kommet til uke 31 Jeg fikk og påvist svak /kort livmorhals , så ligg..ligg..ligg er mitt råd ❤ Masse lykke til , jeg håper din lille klamrer seg fast til desember ( iallefall starten av mnd)- så dere kan få en fin-fin jul sammen alle 4. DET fortjener dere. Alle gode tanker din vei.

  1. Anja Johansen

   <3 <3 <3