Gode tanker og et smil hver morgen

EN NY, MEN KJENT HVERDAG.

Jeg ønsker ikke legge et dystert og trist teppe over den «nye hverdagen» min her på sykehuset. Ja det er sårbar situasjon, men jeg velger å tenke positivt så godt det lar seg gjøre:) For meg er det viktig å ikke grave seg ned med dype, triste og «tenk hvis» tanker.  Godt jeg har litt feel good bilder liggende, for sykesengen og inspo-badet mitt er ikke så veldig inspo akkurat nå ;)

Slik jeg/vi ser på det, så er vi bare utrolig glade for at vi klarte å stoppe en evt ny prematur fødsel. Det som er litt skummelt å tenke på i ettertid, er at jeg på vei til legesjekken på torsdag vurderte å avlyse timen min fordi jeg følte meg helt tipp topp. Sånne tanker som, tenk hvis, har jeg lagt vekk, for det kan jeg ikke krydre hjernen min med nå. Denne gangen rakk vi det, og det er jeg veldig veldig glad for. Så hvordan er dagene mine her på Drammen sykehus..igjen? Hehe. Jo, jeg har jo tråkket ned disse gangene en del ganger før, så jeg føler meg jo litt «hjemme» ? Lov å si det?. Formen min er fin, og jeg føler meg trygg. Det kan kanskje ha noe med at jeg har fått følt på dette her før, eller at jeg er flink til å stokke om, og finne frem de tankene som er viktige å ha nå.

Rier har jeg ikke hatt noe av siden jeg ble lagt inn på torsdag, men kynnerne kommer en gang i blant. Jeg er sengelliggende 110%, og det eneste jeg får lov til er å gå på do, og ta en dusj. Jeg får en liten mix av medisiner hver dag fordi jeg er sengeliggende, samt medisiner som skal holde livmorshalsen min så mye som mulig lukket. Den er på stedet hvil, og har heldigvis ikke åpnet seg noe mer. Tommel OPP!

Hver morgen går jeg rett inn på på gravid appen min for å se at jeg har lagt bak meg en ny dag. Hver dag teller, og hver dag er et mål!

Sykehuset har sagt klart i fra at her blir du, og det gjør meg ingenting! Jeg hadde ikke turt å dra hjem uansett! Jeg tenker at jeg ligger heller her i flere uker med lille i magen, enn å ligge her med lille i en kuvøse i flere uker. Her skal jeg bare holde meg i ro, spise meg fet og knipe igjen! I dag fikk jeg faktisk lov til å tusle bort til kantina å ta meg en kaffe ;) Hverdagsgleder <3

Dagene går bra og jeg holder humøret oppe. Selvfølgelig føler jeg meg litt låst, men jeg prøver å pynte dagene med kaffe om morgen, God Morgen Norge på tven, finne nye filmer, skrive litt til dere, titte på vinterklær, snuse litt på babyting på nett, og så har jeg mange glade, morsomme og koselige jordmødre/sykepleiere rundt meg som titter innom <3 Jeg skulle jo egentlig hatt babyshower på lørdag, men det ble ikke noe av, så får ta alt i en feiring når lille har kommet. Måtte le litt når jeg tenke på at, vi rekker jo aldri å være klare vi. Hadde jo verken vogn, seng, bilsete eller klær når lille f ble født, og nå står vi her i samme båt. Komisk. Men, la oss håpe at jeg blir her i mange uker, og om det skjer noe får jeg heller gi Lavrans en liste med det vi trenger ;)

Lavrans kommer og går litt, og jobben hans har kontor her i Drammen om han vil jobbe her. Lille F er på høstferie, litt i bhg, og har et par dates med svigers i slutten av uken. Vi prøver å holde hverdagen så normal som mulig selv om jeg bor på Drammen, og alt i alt går det veldig bra. Jeg er rolig og trygg, og det tror jeg hjelper på helheten for vår lille familie.

Filmtips, dok-serier, og alt annet jeg kan krydre hverdagen med i sykesengen tas gjerne i mot ;) 

Heia hver dag med lille i magen! 

Anja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

36 kommentarer

 1. Heia deg som holder ut og er så positiv oppi det hele! Vil anbefale en titt på Ku’damm, Vår tid er nå, og The Bold Type på NRK – veldig gode serier :)

 2. Så godt du blir ivaretatt ❤️ Jeg er kanskje olding, men «Hvem tror du at du er» på NRK nett-tv syns jeg er en fin serie

 3. Rikke Aaser

  Du er supertøff! Heia dere❤️

 4. Jeg lå inne på sykehus i 4,5 uke i mitt svangerskap Nr 2, for å hindre prematur fødsel. Barn Nr 1 kom og prematurt. Hadde og sengeleie, men jeg fikk sitte oppe og spise og kunne gå en tur i kiosken.
  Men jeg strikket fire klesplagg, leste 4 bøker, nettshoppa og så hele sesongen med Call the midwife. Jeg lå inne hele desember så det var litt stusselig, men man blir vant til det ;)
  Lykke til med ruging! Her ble det fødsel 9 dager etter hjemkomsten i uke 35+6.

 5. Lykke til, håper lille holder seg i magen lengst mulig :)
  Anbefaler The Fosters (Viaplay), Badehotellet (Sumo), Side om side (NRK), Unge lovende (NRK), og Gossip girl (husker ikke helt hvor jeg så den). :)

 6. Så godt å høre at su har det bra the americans eller The Fall på Netflix synes jeg er bra

 7. Bra det har roa seg litt. Prøv å senk skuldrene, og tenk at hver dag er en seier!

  Tips til serie på sumo: Beretninger om begynnelser
  Handler om observasjonsposten for gravide på Ullevål (tror jeg det var..) kanskje ikke det du vil se på akkurat nå men.. spennende serie.

  Er selv på sykehus nå for andre gang i dette svangerskapet, får se hvor lenge jeg må være her denne gangen..

  Masse lykke til!

 8. Legg deg godt til rette ( så godt det lar seg gjøre når man er preggooo) hør på vanessa&synnøves podcast å timene flyr avgårde. Heier på deg! Du er rå!

 9. Helene sjekker inn bør du se! Men det har du kanskje allerede gjort!
  Chesapeake shores på Netflix er en god dose romantikk og good feel serie, min mor på 44 og meg på 22 elsker den, ser den sammen hver fredag!
  Håper alt står så godt til som det kan.

  Klem<3

 10. The Jinx på HBO, dødsspennende «true crime» miniserie!

 11. Masse lykke til videre!!

 12. This is us og the bold type

 13. Hvis du liker podcast kan jeg anbefale «Happy Mum Happy Baby». Mange fine samtaler med forskjellige mødre om forskjellige temaer, og som mamma selv kjenner jeg meg igjen i så mye av det!! Sender gode tanker <3

 14. The greatest showman!!! Fantastisk film med masse bra musikk!!! Den MÅ du se. :)

 15. Du er sterk som alltid Masse lykke til med de neste ukene! Jeg har en del serier å anbefale. Chesapeake Shores på Netflix er tidenes koseligste serie Ellers Jeg mot meg, Team Ingebrigtsen, La Faret – Skogen, Liberty og Springflo på NRK. Og ikke minst Big Little Lies, The Affair, Øyenvitne og Westworld på HBO

 16. Så godt å høre at det går bra, Anja! Heier på dere <3
  Anbefaler Badehotellet (sumo) The Affair (HBO) og uten pappa (på NRK, men den rekner jeg med du har sett allerede:). Big little lies (HBO) og Rita (netflix). Har hørt at Forbrytelsen skal være bra!
  Klem

 17. Så god du er :) har selv født prematurt og vil måtte forvente å gjøre det igjen ved en evt ny graviditet. Vet drammen er kjent for å være et av de beste stedene å være i din situasjon. Tenkte mye på deg og deres opplevelse med lille F da jeg selv ble boende på nfi, og ser at jeg nå vil få enda mer å lære fra hvordan du håndterer å møte risikoen sånn igjen.

 18. Outlander og The Fosters på viaplay burde du sjekke ut! Lykke til videre, heier på deg og den lille i magen!

 19. Det er imponerende hvor rolig du klarer å forholde deg i denne situasjonen. Du er virkelig tøff, og ikke minst er det godt å høre at du føler deg trygg. Ønsker dere masse lykke til! Jeg er virkelig imponert.

 20. Det var godt med en oppdatering. Følger spent med på deg nå. Gudskjelov har du kommet ganske langt i svangerskapet! Så sporty instilling du/ dere har! Tenker det er leverandører der ute som vil bidra med utstyr til deg! Det syntes jeg dere fortjener! Du kommer jo ingen sted nå! Må kose deg så godt du kan og takk for all oppdatering! Følger spent med deg!❤️

 21. Wow Anja, du er tøff. Heier på dere <3
  Anbefaler filmen "De urørlige" om du ikke har sett den. Den kan for så vidt sees flere ganger siden den er så fin :)
  Stor klem til deg

 22. Har du sett Greyzone? Den er fantastisk . I tilegg kan jeg anbefale master of none og Big Little lies

 23. Cathrine Pedersen

  Såååå bra at det har stoppet, håper det går minst 4-6 uker til! Etter to risikosvangerskap hvor jeg sydde igjen livmorhalsen og lå på sofaen i 7 mnd vet jeg litt om hvordan du har det! Klem ❤️

 24. Uten Netflix og lignende … NRK: Le bureau. Springflo. Mord uten grenser.
  Lykke til neste dager og uker.

 25. Stine Bjerkan

  «The good doctor» på tv2 sumo!!

 26. Outlander er en veldig fin serie på Netflix, anbefales! Og det ligger 2 hele sesonger der. Så da har du litt tidsfordriv. Lykke til, Anja, ønsker dere alt godt fremover. :)

 27. Har akkurat hatt hjernehinnebetennelse selv og sett alt mulig av seier, de beste jeg så var: Parenthood (ligger på sumo), Handmaids tail -men kanskje ikke serien som passer best for deg nå, Springflo (nrk), Hvem drepte Birgitte.

  1. Anja Johansen

   Hei hei :) , Takk <3 sett alt av Hvem drepte Birgitte, men skal sjekke de andre <3 Klem

 28. Heier på deg anja og det var fint å lese et så positivt innlegg i situasjonen du er u nå. Her er mine serietips: outlander (elsker den!), the good wife og oppfølgerserien the good fight. Younger, saving hope, greys, the fosters og gilmore girls

  1. Må også legge til the Crown og Downton Abbey+ Pride and Prejudice! Jeg elsker britisk kostymedrama <3

 29. Håoer lille holder seg inne i mange uker til, og som du sier, heller i magen enn kuvøse, og hver dag teller. Du e sterk!
  Younger på tv2 sumo er min feelgoodserie for tia. Synes og at the crown på netflix var superinteressant

 30. The good wife, uten pappa Lykke til!

 31. Tenker på deg og dere, og ønsker å tipse deg om feel-good serien «The bold type» på NRK sine nettsider. Skikkelig fin serie, som gir deg en god følelse

 32. Hei Anja :)
  Tips til serier du bare MÅ se:
  Team Ingebrigtsen og Jeg mot meg. Begge deler ligger på NRK og er fine på hver sine måter. Ønsker deg masse lykke til i tiden fremover, krysser fingere for at det går bra :) Klem en fast leser

  1. Anja Johansen

   Hei =) Eeeeeeelsker Team I, og sett alt allerede :p

 33. Mange gode tanker til dere ❤️