Et sårbart hei fra fødeavdelingen <3

<3

Ja.. hvordan starter jeg et slik innlegg som dette? Noe føler jeg at jeg må si. Jeg får bare si det som det er, for det blir helt feil å late som om alt er normalt. Jeg må trekke litt på smilebåndet i denne sårbare situasjonen, fordi jeg kan ikke grave meg helt ned. Smilet kommer når jeg sier til Lavrans, hva er oddsen for at dette skjer en gang til?

Hva er oddsen for at du drar på en normalt kontroll på Bærum sykhus, som jeg gjorde for fire år siden, og de ser på ultralyden at jeg har åpning. Hva er oddsen for at jeg blir sendt i amulanse til Drammen sykehus, slik jeg gjorde for fire år siden, hva er oddsen for at det skjer i samme uke som forrige gang, og hva er oddsen for å bli lagt inn på samme rom som jeg fødte lille F for fire år siden? Ja..oppi alt det der klarte jeg faktisk å trekke litt på smilebåndet for å prøve å roe meg selv ned og ikke grave meg ned i de tunge dype tankene.

Før jeg ble sendt til Drammen lå jeg på Bærum i to timer. Lavrans og lille F rakk en tur innom før legene bestemte seg for å sende meg i ambulanse til Drammen. Jeg ringte Lavrans igjen, og sa at jeg ble sendt til Drammen. Så var vi i gang… igjen.

Inn i ambulansen. Jeg bare lå der å tittet i taket. Følte virkelig på dette «#tbt» for fire år siden, bortsett fra ta jeg ikke var like sliten mentalt. Jeg orker ikke prate. Jeg bare lå der å hørte på sirene, leste på alle lappene som hang rundt meg, og lå helt i ro.

Fremme. Dørene åpner seg, og Drammen sykehus lukten som jeg så godt husket bare la seg over hele meg. Du vet når lukt, et bilde, eller en sang kan dra deg tilbake til en spesiell følelse, en person eller hendelse? Sånn var det for meg. Drammen sykehus lukten….

Jeg prøvde hele veien å ikke spørre for mye, tenke for mye, og egentlig bare være den Anja jeg er i tunge situasjoner. Denne bagasjen har jeg vært med på før, og det visste alle rundt meg også. Alle som var der sa at de hadde lest og visste godt om meg og min journal. Så kom jeg inn på samme føderom som jeg også ble trillet inn på for fire år siden, bortsett fra at denne gangen var jeg mer våken og mer til stedet. Sist gang husker jeg at jeg spurte hele tiden, – skal jeg føde nå, skal jeg føde nå? Denne gangen sa jeg ingenting.

Hendene mine, og armene mine hadde allerede fått seg en trøkk etter mange sprøytestikk fra Bærum. Da de fant ut jeg skulle bli sendt til Drammen fikk jeg både det ene og det andre, og hun ene søte sykepleiene stakkars ble nok litt stressa, så hun klarte ikke sette sprøytene «riktig». Fikk fire-fem stikk som hovnet opp og som ble blå. Jeg brydde meg ikke. Jeg tåler stikk/spøryter og tenke at, ja, sånt skjer. På Drammen fikk jeg enda flere spøryter og tre ting på intravanøst. Jeg ble faktisk den første på Drammen noen sinne som fikk noe helt nytt Norge har begynt å bruke når det gjelder for tidlig fødsler.

Så lå jeg der da, og hun ene sykepleieren kom bort til meg å spurte meg om jeg visste hvilket kjønn det ble. Ja sa jeg, og hun gikk å lagde to bånd. Da merket jeg at jeg ble litt stressa. Bånd…allerede? Inn og ut med leger, og plutselig kom Lavrans inn også. Det var noe nytt. Sist gang satt han på flyet fra Bergen når jeg lå på føderommet. Legene sa at åpningen min hadde blitt større. Jeg hørte hva de sa men jeg valgte bare å høre det, og ikke gjøre noe med det, om du skjønner? Jeg tror ikke jeg noen gang har vært så rolig som jeg var der og da. Ut av det blå, som om noen hadde drysset litt magisk pulver over meg som gjorde meg veldig nøytral, rolig og til stedet. Uvant, for jeg kan bli ganske stressa for mye mindre. Riene mine merket jeg ikke, men de var der. Det var skummelt. Jeg merket ikke riene mine.

Jeg/vi har ligget på Drammen siden torsdag. Lille F er med søster og mine foreldre. Det har ikke blitt noe fødsel! Jeg teller timer og dager, og er lykkelig for hver dag som går.Jeg har et par kynnere, men riene har gitt seg. Denne gangen «rakk» vi å ta medisinene å gjøre noe, og vi håper at lille vil være der inne så lenge som mulig! Vi klamrer oss fast til hvert minutt. Jeg er sengeliggende 110%, og får så vidt lov å gå på do. Jeg føler meg trygg på alle rundt, og jeg blir utrolig godt ivaretatt!!

Det går mye bedre, og ja.. hva skal jeg si, dette er jo selvfølgelig ingen ønskesituasjon, men det at det går mye bedre nå enn hva det gjorde på torsdag og fredag, gir meg en trygg følelse. Tilbake til sykehuskaffen, gangene, og alt annet vi så godt kjenner til.. enn så lenge <3

Anja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

95 kommentarer

 1. Utrolig leit å høre at dette har skjedd deg, igjen. Sender masse varme tanker og kjærlighet din vei. Håper den lille holder seg i magen så lenge som mulig, hver dag teller <3 <3

 2. Alle gode tanker til dere !! Kan liksom ikke fatte at dette skulle skje på nytt!! Krysser fingrene for all god omsorg og at lille babis holder seg inne dag for dag ️

 3. Du er knallsterk!
  Lykke til ❤

 4. Masse lykke til, Anja! Jeg satt og måpte da jeg leste dette – er det mulig at dette skjer for andre gang? Shit. Du er utrolig tøff<3 Har selv termin ca. samtidig som deg og følger med i spenning. Krysser fingrene for at dette går bra. Masse kjærlighet herfra<3

 5. Masse kjærlighet sendes i deres retning ❤❤❤

 6. Marit Kristin

  ❤️❤️❤️

 7. Uff altså. Føler så med dere. Har en bekjent som har vært gjennom det samme 3 ganger. Alle 3 fødslene startet i uke 29, og 2 av dem kom da, mens siste klarte seg i magehuset til uke 32. Rart hvordan kroppen er altså. Ville liksom ikke lenger. Men hold ut Anja, dette kommer til å gå bra til slutt skal du se❣ Og en ting, ikke tenk og gruble på at dette er din feil, eller om du kunne gjort noe annerledes!!IKKE gjør det!! Noen ganger er det kroppen som ikke spiller helt på lag dessverre❣ Men du, dette går bra!

 8. Du/ dere er sterke – dette kommer til å gå bra❤️

 9. Føler sånn med deg! Det skulle ikke vært mulig.. Bra du stiller så forberedt denne gangen, du virker å være sterk nå! Masse lykke til, krysser fingrene for deg <3

 10. Prematurmamma

  Styrkeklem til deg og dere! Godt å lese avslutningen, at riene har stilnet. Krysser fingrene for at du kan ligge slik, lenge. Selv lå jeg fire uker uten en eneste hendelse sist. Fikk tida til å gå med bøker, musikk, besøk og veldig mye fin kontakt med mageboeren. Håper du finner din rytme og ro på dagene, og at det skal komme mange rolige dager uten hendelser nå før lille kommer ut.

 11. Gunn Randi Myro

  Mange lykkeønsker til dere!
  Dere er i tankene mine i dagene fremover!

 12. Lukke lukke til Anja! Sender varme tankar Godt du er i trygge hender – dette går bra!!!

 13. Åååå dette var leit å høre. Krysser fingrene for at de klarer å holde henne inni magen en god stund til. Masse lykke til Anja

 14. Varme tanker

  1. Og lykke til

 15. Masse lykke til!! Så godt å høre at du er på sykehuset denne gangen og håper babyen blir lengst mulig i magen❤️ Klem mimi

 16. Tårene renner her. Du beskriver det så levende at det føles som å være der med dere.
  Sender mange styrkeklemmer og kjærlighet deres vei
  Masse lykke til! Heier på dere

 17. Nei… Det var jo ikke sånn det skulle bli denne gangen.. Så fantastisk at de rakk å stoppe det, og at du og lille nå er i de tryggeste hender. Hver dag teller

 18. Masse lykke til, dette går bra❤️

 19. Stine Bjerkan

  Mange klemmer til deg Anja!! Jeg bor i Mjøndalen så er ikke langt unna deg om du skulle bli der en stund og vil ha selskap ❤️ Stor klem

 20. Du er tøff og kul og rå! Jeg håper og krysser fingrene for at mini holder seg inne i noen uker til, men uansett er jeg helt sikker på at dette går bra!! Er 100% sikker på at mini er supertøff og sterk, og kommer til å mestre verden som en liten superhelt uavhengig av om det skjer nå eller om noen uker! Jeg tenker og heier på dere!

 21. Sender varme tanker Anja. Du er i de beste hender. Krysser fingrene for at lille holder seg i magen litt til, og om ikke, så klarer dere det også. Klem

 22. Tenker på deg, har vært i akkurat samme situasjon som deg med mine to når en ikkje trudde at det samme ville gjenta seg to ganger så gjorde det akkurat det… men kan også huske at ved 2 gang så var eg roligere, hadde vært gjennom det før… ønsker deg masse lykke til, og så bra du har fått begge medisinene.. kvar time teller❤️

 23. Masse styrkeklemmer til deg ❤️. Krysser fingrene for at lille holder seg inni magen lenge enda.

 24. Line Høy Müller

  Dette unner jeg deg virkelig ikke❤️ Men etter 2 tøffe fødsler, egentlig ganske like, så taklet jeg den andre fødselen mye bedre, for på en eller annen rar måte så kjente jeg igjen situasjonen fra den første fødselen. Det førte til at den ble taklet på en mye bedre måte enn den første. Det håper jeg skjer med deg og Lavrans også❤️❤️❤️❤️Krysser fingrene for dere❤️❤️❤️

 25. Rikke Aaser

  Krysser alt jeg har og ber for at babyen deres vil holde seg inne en god stund til<3 Du er sterkest av alt og stødigere enn fjell. Tenker på deg og dere

 26. Herrlighet nå ble jeg sjokkert. Leste bloggen din for noen dager siden og tenkte at du strålte som gravid og såg lykkelig ut❤️ Kan ikke forestillle meg hvor tøft dette er så håper du bare har det bra. Heier på dere gode klemmer til deg

 27. Å, masse lykke til Anja! Krysser det som krysses kan for at den lille holder seg inni magen en god stund til! klem

 28. Klem ❤

 29. Nathalie Louise

  Vet de hva årsaken er til at dette skjer enda en gang..? Tenker på deg, å ønsker deg lykke til!:-)

 30. Jeg får helt gåsehud – Stakkars deg ❤️ For en umenneskelig påkjenning.
  Stor klem til deg ❤️

 31. Sender godklem <3

 32. Masse lykke til! Håper alt går bra, du er sterk! Klem

 33. ❤️

 34. prematurmor

  Å kjære deg, så vondt å høre at det gjenntar seg ( for deg og) men samtidig godt å høre ar du får komme til Drammen, selv kom jeg til Riksen pga uke 27.
  Gode tanker din vei og håper du nå får all ro og hjelp du trenger, så den lille får kose seg inne i magen så lenge som mulig ❤

 35. Masse lykke til

 36. God «bedring»<3 Håper den lille vil være der inne en god stund til. Du er knalltøff! God klem <3

 37. Kjære deg! Lykke til!
  Du er tøff ❤️

 38. Heier på dere, Anja! ❤️

 39. Nå satt jeg med hakeslepp og leste innlegget ditt kjempe fort for å håpe på en god slutt. Er det mulig…?!! Du er tøff så dette går nok kjempe fint. Masse lykke til.

 40. Slapp av så mye du kan. Nå vet legene allerede om situasjonen og du har allerede startet på medisiner for å unngå det skal skje noe mest mulig. Men det er ikke så mye du kan gjøre enn å slappe av. Håper alt står bra til med deg (dere)

  Stor klem til deg <3

 41. Lykke til, kjære deg.
  Sender varme tanker og ønsker deg og dere det beste.