Den lille i magen #8

Reklame: Annonse lenker inn til Nelly

FORM OG HUMØR

Det kommer og går… rett og slett! Jeg merker at jeg blir tyngre og tyngre, å at det kreves mer av meg ang de minste ting. Bare det å rulle seg ut av sengen kan være slitsomt, og bare det å ta en dusj kan bli krevende noen dager. Humøret er på topp, men formen er veldig opp ned. Makes sense? Hehe. Når jeg står i dusjen skulle skulle jeg ønske at vi hadde et badekar, for da kunne jeg bare ha latt magen «flyte». Da vi var på hyttetur i sommer og jeg la meg i boblebadet føltes det nesten ut som jeg ikke var gravid, fordi alt bare fløt. Sykt digg, og jeg skulle gitt mye for å ha hatt en badekar nå ;)

KROPP OG FORANDRINGER

Jeg selv syntes at jeg blir rundere. Jeg ser det på bilder og jeg ser det i speilet. Lavrans syntes ikke det, så jeg vet ikke om det er jeg som har fått «gravid synet», eller om Lavrans ser feil, haha. Magen vokser og vokser, og bare den siste uken føler jeg at den har doblet deg! Var noen som lurte på om jeg hadde fått noen strekkmerker, men det har jeg ikke..enda. Vet ikke om jeg får det eller ikke. Bryr meg ikke så mye egentlig. Har kroppen begynt å produsere noe melk? Nei, ingen tegn til noe melk enda. Hadde ikke det på dette tidspunket heller med lille F. Kanskje det kommer litt senere, hva vet jeg? Vet ikke når sånt kommer, eller skal komme? 

Nå er det liiiiiiike før jeg ikke kan shave bena mine, hehe. Magen er offisielt litt i veien ;) Titter jeg ned, så ser det ut som jeg ikke har på truse, hehe. 

TANKER

Er en spesiell uke nå fordi denne uken er den uen jeg fødte lille F for fire år siden. Det innlegget kan du lese HER – Jeg gleder meg til denne uken er ferdig og nest euke har begynt, for da har jeg kommet over en uke jeg lenge har greuet meg til. Jeg er ganske trygg, men jeg har selvfølgelig hatt sårbare tanker ang denne uken pga forrige gang <3

CRAVINGS

Veeel, jeg føler at cravingsen min siden sist generelt er ENDA MER MAT! Her om dagen spiste jeg syv brødskiver med makrell i tomat og majones, en plate sjokolade, og tre smulteringer…. til frokost. HAHA! Jeg kan bli mett på det jeg spiser der og da, men jeg er fortsatt sulten på noe nytt, og noe annet. Typ jeg kan spise middag og bli mett, men jeg kan bli sulten på brødskiver, og da lager jeg meg et halvt brød med masse digg på. Jeg sprekker snart!

MINUS

Jeg sliter med å sove skikkelig om dagen, og det har noe med at lille er på syre disco hver gang jeg skal sove. Jeg klarer ikke finne en stilling, eller få magen til å roe seg ned når det er kveld og jeg skal sove. Er jeg oppe på natten for å gå på do, så «vekker» jeg lille også, og da er vi i gang igjen. Vet ikke om jeg skal le eller grine, haha. Mildt sagt så er det litt slitsomt og ha en mage som du forbinner med det du har sett på alle disse alien filmene. Typ at magen din bare rister, dytter og..ja, det ser ut som noe skal komme ut derfra snart. Haha. Det at det er såpass mye liv er bare fint, i know, men ja, det tar litt på også på natten ;)

Merker at lille begynner å ligge litt vondt også, og her om dagen (eller rettere sagt natten), så hadde jeg så vondt. Jeg fant ingen stilling som var god, jeg hadde så vondt, og det var like før jeg begynte å gråte. Heldigvis sovnet jeg, og når jeg våknet så var det som ingenting hadde skjedd. Ingen vondter eller noe.. rart.

TERMIN

24 desember.

LIV I MAGEN

Føler denne går litt under det jeg nevnte over ;)

ANTREKK

Genser (jeg har m)/ Her, Skjørt (jeg har m) / Her

Anja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Hei
  Anbefaler denne artikkelen: https://jordmornytt.no/handmelking-et-lurt-triks, der står det litt generell teori i forhold til når melken kommer i tillegg til at den anbefaler håndmelking som et hjelpemiddel hvis barnet er trøtt, du har spreng mm. (før du evt tar i bruk vanlig pumpe).
  Ønsker deg lykke til framover :) )
  mvh Anine (mormor og helsesøster ;-) )

 2. Så hyggelig å lese oppdateringer ang magen og formen!
  Jeg har selv født 3 barn, og har slitet med å sove pga stor mage og fant aldri en god stilling… men sov litt på dagen da;-)
  Jeg har ikke fått melk før etter barna har blitt født, så det trenger du ikke tenke på, det kommer nok skal du se;-)
  Masse lykke til videre, lytt til kroppen og hvil når du kan!!

 3. Så fint å lese oppdateringene dine som vanlig :-) jeg har termin samme dag som deg med min første og er veldig spent. Mye som skjer om dagen med salg av leilighet, kjøp av ny og oppussing av ny før den lille kommer, men håper og tror vi skal komme i mål. Typisk at så mange store forandringer i livet skjer samtidig! Ønsker deg en fin uke <3

 4. Jeg forstår deg så veldig godt! Første barnet mitt ble født til termin, andre barnet kom i uke 29. Og vi bestemte oss fort for at det ble med disse to, for aldri skulle vi sette oss i den situasjonen igjen.
  Men plutselig var jeg gravid med nr3 (mot alle odds og barrierer).
  For meg ble det ett kjempe tøft svangerskap. Der jeg levde uke for uke. Først håpet jeg at jeg kom til uke 23/24, så uke 29, kunne vi håpe på uke 34. Kunne vi være så heldige? Og det å føde etter uke 34, det var bare peanøtter ift hva vi hadde vært borti.
  Ukene gikk og jeg rant ned både sykehus og legekontor for oppfølging. Det var det som ble tryggheten! Vogn/seng/generelt utstyr fikk jeg meg ikke til å kjøpe før uke 30 var passert. For da var vi liksom garantert baby! Off, for noen mnd og for et følelsesspekter de førte med seg. Klarte aldri å si at det kom til å gå bra høyt.
  Men lille venn kom i uke 39 og det var aldri noen tegn på at han ville ut før :)
  Så forstår deg så uendelig godt, og ville bare si at du ikke er alene om det. Klem :)

 5. Prematurmamma

  Hei Anja, heier på deg og mini, at det må bli en lang graviditet! Er selv prematurmamma og gravid igjen, og har kjempet meg gjennom ukene med milepæler, har termin litt senere enn deg, men nå er jeg lenger enn noen gang!

 6. NÅ venter vi bare på kjønnet! Kan du snart fortelle om det er en guttemage???

  1. Anja Johansen

   Kommer neste uke <3 <3

 7. Så hyggelig å følge svangerskapet :) Angående melk så merket ikke jeg at jeg hadde det før rett etter datteren min var født. Og da kom det mengder og hun var over fødselsvekta før vi dro fra sykehuset, hehe :)