Part one – Florida

Ut av deg sjæl opplevelse.

Vi har kommet oss godt inn i døgnrytmen nå, og det er utrolig deilig. Vi var litt lurende på været før vi kom ned siden det viste regn, sol, skyer, lyn og torden så og si hver dag. Vi er glad for at skyene melder seg og at regnet pøser ned i ti min før det forsvinner, fordi det er vanskelig og umennskelig å fungere når solen står på som verst. Hadde solen stått på hele dagen uten noen pauser hadde vi ikke klart å fungere i feks Disney World, og derfor valgte vi å dra dit en dag det var meldt overskyet (selv om solen glimtet til av & til). 

Disney World 

Velg en dag det er overskyet!! Skal du være der en hel dag, uansett hvilken park du velger så er det ikke særlig smart for verken voksene eller små å steke i solen hele dagen. Det er enormt med mye folk, det er klamt, veldig varmt, og for all del, husk å spis og drikk gevnlig.

Billetter : Vi har kjøpt to-dagerspass. I går ble det Magic Kingdom og neste uke blir det en av de tre andre parkene. Vi har ikke helt bestemt oss for hvilken enda. Book på nett, eller last ned appen Disney World. Den appen er gull verdt og den brukes i hele parken. For oss tre med to dagers pass, betalte vi ca 6000kr. Prisen ble litt høyere fordi vi ønsket Fast Pass noe som gjorde at vi kom lengre frem i køen, vi slapp å stå i kø, og det eneste vi gjorde var å gå til attraksjonen, pipe oss inn og så fikk vi en tid vi skulle komme tilbake. Da kunne spise i mens, gå på do, se på andre ting, etc. Køene er lange her!! Attraksjonene vi kunne ta med lille F, kunne ta opp til to timer i kø uten Fast Pass ( i solen), så jeg anbefaler virkelig FP!

Mat: Book bord på en av de «bedre» restaurantene før dere drar dit!! Hele oversikten over alle stedene finner du i appen. Vi bommet litt her og satset på at det var ledige bord mens vi tuslet rundt i parken, men vi fikk så vidt et bord på en helt ok restaurant. Det er godt å få i seg skikkelig mat på en dag som dette. Det finnes selvfølgelig små boder og andre spisesteder, men her serverer alle det samme, og du vil kun få «junk food», brus, og godteri. Jeg personlig klarer ikke det, og vi syntes heller ikke sånn type mat en hel dag, er et bra alternativ for lille f. Alle de restaurantene du ikke må booke bord, serverer det samme. Pizza, burger, pommes frittes, brus, mac and cheese, pølser, og pasta. På restaurantene du kan booke bord serveres det alt fra sjømat, biff, salater, mikke pannekaker, gode og sunne barnemenyer, flere alternativer til drikke, etc. Prisene for et helt måltid pr pers på disse stedene varierer, men de ligger på alt fra 250kr til 700kr. 

Møt karakterene: Igjen, bruk appen. Ting har forandret seg siden jeg var der på 90-tallet. Da måtte vi løpe rundt å lete etter Minni og Dolly, men nå viser appen hvor du kan møte de. De har egne stands der du står i kø for å møte dem og ta bilder. Jeg klarte nesten ikke se på kameraet fordi jeg fikk så mye tårer i øynene, hehe. Lille f var så glad og limte seg fast til Dolly. Hun elsket det! Shows, teater, og alt med karakterene finner du også i appen. Da kan du planlegge hvor lang køene er, hvor lenge de er på standen sin og når neste show er. Noe av det jeg syntes var utrolig kjedelig var at de har lagt ned gågaten til der hvor Disney figurene bor. Huset til Donald, Minni osv. Det var litt nedtur.

Vogn, antibac og småpauser: Vi hadde reisevognen med og den var gullverdt. Lille f blir fort sliten og i denne varmen, alle inntrykk etc så var det utrolig fint å ha vognen. Kjøp en liten vifte i butikken før du drar til Disney W. De du får kjøpt der er det så lite futt i, at det er sløsing av penger. Kjøp noe som funker! Den viften reddet oss ;) Husk antibac! Det er så mye mennesker, svette, bakterier, u name it. Med en gang vi merket at kroppen ble slapp satte vi oss ned, kjøpte oss drikke og fikk i oss noe mat. Det er såååå viktig for heleheten, opplevelsen den dagen.

Kennedy Space Senter

Ting har virkelig forandret seg siden jeg her som liten, og det ble kanskje ikke helt som vi hadde håpet. Det er kanskje litt mer stas for oss voksene og litt kjedelig for en på 4 år. Det er dyrt å komme inn og man føler faktisk at man ikke får det man betaler for. Senteret er fylt med filmer og bilder av verdensrommet, foredrag, kino filmer om raketter, Neil Armstrong og alle som har jobbet i NASA. Stedet er ikke spesielt stort og du behøver virkelig ikke en hel dag her, noe vi trodde vi trengte. Maten er som så og de går i pølser, burger og pommes frittes. Skuffende for en 4 åringen, og meg som trodde stedet var mer likt som når jeg var der. Har du ikke vært der før så vet du ikke hva de hadde tidligere, så da kan garantert være verdt et besøk om du ønsker. 

Huset vi har leid 

Flere har spurt om huset vi leier her i Florida, og det skjønner jeg godt. Det å leie et sted i utlandet kan være litt skummelt, får man det man betaler for, er det trygt, etc. Vi var innom alle de typiske sidene men vi landet faktisk på Finn.no. Huset vårt eies av en norsk dame, og huset var akkurat det vi ønsket. Beligenheten, basseng, plass, mulighet for å grille, nærhet til butikker, steder og pris.

Eier er på med en gang, og kan både treffes på telefon og mail. Hun følger opp, passer på og gir deg all den informasjonen du trenger og mer! Trygg og fin kontrakt for begge parter! Linken til vårt hus finner du HER

Leiebil: Vi har leid en Land Rover fra selskapet Sixt og vi betaler 5300kr for to uker, inkl barnesete og bomring-passeringer. Sixt ligger ikke inne på flyplassen, men «rett borti veien». Null stress, for det går direkte shuttle busser rett utenfor flyplassen og bort til leiebil selskapene som ikke ligger inne på flyplassen. Veldig enkelt og greit.

Anja

Skriv en kommentar

3 kommentarer

  1. Så fine bilder. Gleder meg til å få bilder fra turen dere skal to saman. Blir det overnatting på Frøya?

    God ferie

  2. Hei! Skal til Florida og disneyworld om tre uker :-D Ser du anbefaler denne appen, men er det trådløst nett tilgjengelig i parkene? Slik at man ikke får en kjempe smell på telefonregningen når man kommer hjem?

    1. Hei =) Ja det er free wifi i hele parken ;) Klem