Vi har bestemt oss for å prøve igjen, men først må jeg få litt hjelp..

La oss prøve da <3

Jeg prøver å holde en fin rød tråd ang innleggene mine rundt barn nr to. Den åpenheten rundt det, og mine tanker og følelser er viktig for meg å dele med dere. Før jeg reise var snakket jeg litt om både frykten og gleden av å få mensen, ikke få mensen, og det å ta en graviditetstest. Det er ingen hyggelig sak å være så redd for noe. Jeg er redd for at jeg skal bli skuffet og lei meg hvis vi prøver å det ikke går, jeg er red for at jeg skal få det vondt, ha det vondt, at ting skal skje, u name it. Gi meg hva som helst, og jeg fikser. Svømmer det haier i vannet så hopper jeg utti uten å være redd. Skjønner? Det eneste jeg er redd for er å ødelegge sette meg i en situasjon der jeg ødelegger gleden. Jeg er redd for at jeg kun skal bli skuffet, lei meg, forbanna, redd, oppsøke tanker som ikke hjelper, og ja.. ødelegge meg selv. Jeg var ganske «flink» til det sist gang jeg var gravid, og jeg tenkte negativt sikkert 20t i døgnet. Det er ingen god følelse av å være redd for at du ikke skal kunen få et barn til, at noe skal skje, at jeg eller barnet skal få det vondt, at jeg føder for tidlig igjen… 

En ting av gangen..

Jeg vet at jeg trenger å snakke med noen. Jeg må finne den personen som kan hjele meg vekk fra det negative, den ekle reddslen, og gi meg en holdning til dette slik jeg har med det med alt annet i livet mitt. Den rolige tryggheten som gir meg glød, energi, glede og fyller kroppen min med positivitet. Mange av mine lesere vet at jeg har sagt nei i 1,2, og 3 år. Det svaret har jeg gikk lenge nettopp fordi jeg mest av alt er så redd! Det er det som er grunnen til for «nei svaret».. Jeg sier ikke at jeg er ja ja ja nå, men jeg sier at jeg har blitt mer åpen for å få hjelp, og ta tak i det slik at tankene mine kan bli bedre.

Før jeg dro avgårde..eller sånn generelt så snakker Lavrans og jeg kanskje om dette hver eneste dag. Han er jo den eneste som er så nære meg, og som det er naturlig å snakke med det om. Hehe, han er jo med på det han også selvfølglig. Offcourse ;) Vi har blitt enige om at jeg skal oppsøke hjelp for alle disse tankene mine, før har jeg ikke villet det. Jeg har lyst til å hjelpe meg selv å vi begynner DER! En ting av gangen i denne prossessen. Bare det at jeg er villig til å få hjelp betyr at jeg er villig til se om det kan hjelpe oss. Jeg trenger all den hjelpen jeg kan få. Jeg søker sånn etter positivitet, glede, andres historier rundt dette, fordi det hjelper meg også veldig mye.

Mens jeg er på tur alene (er jo med noen andre også, men uten L) tenker jeg mye og har bestemt meg for at jeg vil gi dette en sjans.  Altså, når vi var i Paris smeltet jeg jo hver gang jeg så en liten baby-butikk med små klær og alt<3  Jeg har jo selvfølgelig noe langt der inne som kjemper for det fine, flotte og positive rundt denne, ja hva skal jeg si, «situasjonen»?. Så jeg føler meg klar for å gi det hele en stor sjans <3

Anja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

31 kommentarer

 1. Så fint å hører at du har bestemt deg for å prøve å få litt hjelp. Det har sikkert vært en lang vei å gå, og nå er du klar :-) Jeg syntes du er tøff som tør å sette ord på følelsene dine. Det å være redd forstår jeg veldig godt. Jeg var det under mitt svangerskap. Jeg fikk hjelp i ettertid. Da lærte jeg at det var OK at jeg var redd, men det jeg var redd for kunne jeg ikke styre over. Lærte meg teknikere for å lære å leve med det å være redd, men ikke å la det styre livet mitt. Det var tøft men jeg har i dag en lettere hverdag. Så det er håp :-) Lykke til for det du måtte bestemme deg for. Ut ifra slik jeg «kjenner» deg ( fra bloggen) virker du som en fantastisk sterk kvinne som også er sårbar. En kvinne med andre ord :-)

 2. Jeg er så glad for at du deler disse tankene, for da føler jeg meg mindre alene. Jeg har vært gravid to ganger og mistet begge gangene. Det er så utrolig slitsomt å «brette opp ermene» og fortsette livet som om ingenting har skjedd. Selv om jeg vet vi har vært uheldige og at vi har gode sjansen i fremtidige svangerskap. Opplevelsen tar man med seg videre. Da er det godt å ha noen å snakke med ,men det er også godt for meg å lese det du skriver . Du anerkjenner virkelig hvor mentalt krevende det kan være å stifte familie og jeg er takknemlig for at du deler,

  1. Anja Johansen

   <3 <3 TUSEN takk for at DU også deler :) det setter jeg stor pris på!! Masse klemmer til deg.

  2. Anja Johansen

   Hei kjære deg <3 Takk for at DU også deler! Jeg har lyst å gi deg en klem å si at det må ha vært tøfft å gått igjennom det du har gjort <3 Jeg vet akkurat hva du mener når du skriver at det er slitsomt å bare late som at ingenting har skjedd når man akkurat har gått igjennom noe helt forjævlig. Jeg ser ut som en murstein når jeg har gått igjennom veldig heavy perioder i livet, og det er sånn kroppen min reagerer. Ser kanskje ut som jeg ikke bryr meg, eller at jeg er "kald" men jeg vet hva du mener med dette at man "bare" kal fortsette som ingenting har skjedd. LOVE <3

 3. Kjære Anja.
  Jeg vet at jeg ikke kjenner deg, aldri har truffet deg og ikke kan si så mye om hvordan du er som person. Men når A døde, så grep du noe i meg. Jeg klarer ikke si hvorfor eller hva det var, men jeg tror jeg rett og slett er full i beundring for deg. Det hender faktisk ofte at jeg er trist og lei, og søker opp videoen av din tale i begravelsen. Da sitter jeg på badegulvet og strigråter, hver eneste gang. Så fant jeg bloggen din, og husker jeg fulgte spent med hver gang du la ut nye bilder gjennom graviditeten din.
  Jeg kjenner deg ikke, men i mine øyne har du hatt litt av en reise, og at du er redd, tror jeg absolutt ingen har problemer med å forstå. Du fremstår som en helt fantastisk sterk person, og jeg beundrer deg noe så helt vanvittig. Om jeg bare blir halvparten så sterk som deg, ville jeg vært så stolt over meg selv. Gjør det du føler er riktig, og få den hjelpen du føler er nødvendig, for du fortjener virkelig å knuse veggene du har satt opp, og slippe redselen. Jeg håper inderlig at du får et fantastisk svangerskap fylt med mye glede. Jeg heier på deg.
  Klem, S

 4. Yay nå ble jeg glad Anja <3
  Jeg heier på deg :)

  1. Anja Johansen

   Åeee hehe Line <3 La oss treffes snart :)!

 5. Synes du er utrolig inspirerende og tøff som deler så mye av deg selv..har lest bloggen din lenge og har fått et inntrykk av at du er en fantastisk mor! Håper du fortsetter med bloggen din og ikke lar deg påvirke av enkelte andre kommentarer. Lykke til videre og håper du får en fantastisk uke!

  1. Anja Johansen

   Hei hei Malin <3 <3 Takk for så mange fine ord, det setter jeg veldig pris på :) Jeg håper også at jeg fortsetter å dele selv om jeg syntes deter litt skummelt, hehe. Veldig fint å lette litt trykket og høre andres historier og tanker rundt dette :)

 6. <3
  Jeg har 2 jenter nå. Hadde det skit-tøft i permisjon med første. Jeg var langt nede og ingen så meg. Jeg gråt hver dag kanskje flere ganger om dagen. Etterhvert bestemte vi oss for å prøve på en til, det ble et forferdelig svangerskap med mye dårlig samvittighet for den fine jenta jeg allerede hadde. Men da nummer 2 kom til verden så jeg hvor fint eldste syns det var. Nå er minste blitt noen mnd og smiler hver eneste gang søstera er i nærheten. Såklart har jeg fortsatt tøffe dager, men det er så hvert det når jeg ser gleden hos barna mine<3

  Vi pratet mye før vi fikk nummer 2 om hva jeg trengte og forventet av mannen min for å ikke havne i det samme vonde. Og det hjalp meg så. I tillegg pratet vi mye sammen med jordmor som rett og slett hjalp oss litt i forholdet også. Vi går gjerne sammen til helsesøster og prater mye der. Jeg håper du får den hjelpen du trenger for å finne ut av ting

 7. Har sagt det før og sier det gjerne igjen, synes du skriver veldig fint når du skriver de personlige innleggene dine (og ellers da :-)). Ønsker deg og dere masse lykke til fremover, det blir spennende å følge deg videre <3 Har faktisk lest bloggen din siden du begynte, synes den bare blir bedre og bedre :-D Stå på, du er modig som tør å dele av deg selv, uten å utlevere hele privatlivet ditt/deres. Og jeg synes det høres ut som en god ide å snakke med noen for å sortere tankene litt, det tror jeg de fleste har godt av, uansett årsak :-) god søndagskveld! klemklem

  1. Anja Johansen

   Hei Maria =) <3 Har du? Så hyggelig, og tusen takk for at du fulgt med, kommentert og vært her i nesten fire år <3 Tiden flyr. Håper du fortsetter å følge med og slenge inn noen tilbakemeldinger her&der. Klemmer til deg

   1. Ja, faktisk, tiden flyr virkelig. Skal sies at jeg ikke alltid er så flink til å kommentere, men det er jo så hyggelig med litt dialog, så skal bli flinkere på det i ny og ne <3

   2. Anja Johansen

    Hei u =) JA, du må fortsette å kommentere! Jeg blir så glad og det er viktig med litt dialog ;) Takk for at du tok deg tid til meg. Klemmer

 8. Hva har gjort at du plutselig åpner deg opp om slike private tema? Synkende lesertall? Merkelig at du som dømmer andre så hardt for å utlevere seg, plutselig bestemmer deg for å gjøre det samme for å tjene penger:) kan ikke forstå hvordan det kan være en annen motivasjon bak, da du egentlig er svært privat av deg.

  1. Anja Johansen

   Nå vet ikke jeg hvor lenge du har fulgt min blogg, men jeg er ikke svært privat av meg, jeg er nøytral og personlig, og holder det private privat. Flere innlegg på det personlige plan her inne på bloggen <3

   Jeg ønsker å dele noe jeg trenger, og søker hjelp om. Det kan være det er andre der ute som føler det samme, og uten å utlevere for mye om saken så har jeg valgt å være åpen om noe slik at jeg og andre der ute kan dele historier og gi råd til hverandre:)
   Åh, nei, hvis jeg noen gang skulle ha levd av kun lesertallene mine tror jeg at jeg hadde måte gjøre, si, dele noe svært privat hver eneste dag og ganget det med ti. KLem :)

 9. Jeg heier på dere❤️
  Tusen takk for at du tør å være ærlig og dele

  1. Anja Johansen

   Og takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar :) Tusen takk =) Klemmer

 10. Jeg synes du er modig som deler dine tanker om dette – tusen takk, Anja!

  Min historie er ikke lik som din, men jeg gikk også gjennom et tøft svangerskap med min første. Det tok lang tid før jeg var klar og kunne glede meg over tanken på nr. 2. Nå, fem år siden sist, er jeg gravid igjen. Denne graviditeten er heller ingen dans på roser. Noe er lettere enn sist, andre ting vanskeligere. Sånn er det jo med graviditeter – de er alle forskjellige. Men det det viktige er at jeg turte å prøve igjen når det føltes riktig for meg og oss. Det håper jeg du også gjør når du er klar for det.

  1. Anja Johansen

   Hey u! =) Åh takk <3 Fin tå kunne være litt personlig "igjen", og høre andres tanker og historier rundt det samme. Det hjelper og det er det jeg ønsker å finne, høre om, og føle på når jeg er i en slik situasjon. Det hjelper å snakke med andre som har vært der <3 Klemmer

 11. Lykke til!:) Du er tøff!!

  På Instagram har du lagt ut en film med solnedgang- kjolen du har på deg ser jo bare helt fantastisk ut! Hvor er den fra??

  1. Anja Johansen

   Hei du =) Den er fra Sunday stories. Kjøpte den i Stockholm i fjor sommer.

 12. Heier på deg og dere i den prosessen dere er i! Synes du er tøff som tør dele litt mer nå enn før, for har sett at det ikke ligger helt naturlig for deg tidligere. Jeg pleier heller aldri kommentere på blogger, så da fikk jeg litt inspirasjon til å komme litt ut av skallet også :-) Du har en flott blogg, som er fin og inspirerende.

  1. Anja Johansen

   Tusen takk <3 Det setter jeg veldig pris på å høre, for syntes det er litt skummelt og uvant å dele ting som dette. men det kjennes fint også, så tror det vil komme seg litt mer med tiden ;) Klemmer

 13. Jeg har ikke barn selv, og kan ikke gi deg så mange tips og erfaringer. Men personen som kan hjelpe deg godt på vei er jo deg selv!! Husker du skrev for lenge siden at grunnen til at du opplevde graviditeten din som du gjorde var fordi du hadde hørt så mye bra fra andre og lagt deg opp meninger og forventninger til graviditeten, som kanskje ødela en del. Så jeg tenker, at hvertfall den delen som var kjip vil du ikke oppleve neste gang, for du vil kanskje ha lavere forventninger, og heller bli positivt overrasket! Og tenk hvor verdt det, det blir til slutt!! Heier på deg og dere<3

  1. Anja Johansen

   Det er sant, ååh nå ble jeg glad for at du husket det. Blir mange innlegg og tanker, så er ikke alltid like lett å huske alt jeg selv skriver ned. Du ha så rett og det skal jeg ta med meg videre <3 Klem til deg

 14. Æ har trua, Anjamor <3

 15. Mens jeg leser dette tenker jeg bare på hvor langt det virker som du har kommet❤ Synes ikke det er lenge siden du skrev at det var så godt som uaktuelt å få en til. Men nå er du på god vei til å ville ha en til. Tiden leger alle sår.
  Jeg tenker at det som er meningen – det skjer. Får dere en til så er det fordi dere klarer det og ting skal gå bra.
  Vi har ett barn, men har alltid hatt planer om å ha to. Om noen år..
  Synes det er fint å la førstemann få noen år alene. Men nå er tydeligvis F klar så mye som hun snakker om «lillebror»;)
  Ønsker deg og dere alt godt!
  Det er så hyggelig at du har begynt å skrive så personlig.
  Klem

  1. Anja Johansen

   Hei hei <3 Det er fint å være personlig og tørre å dele noe som dette, selv om jeg var litt redd. Ikke redd for å si noe feil men mere redd for at ingen andre skulle føle det samme, eller gi meg råd, hjelp. Det er mye derfor jeg vil dele litt tanker rundt det, fordi jeg ønsker å nå ut til andre som føle det samme og for min egen del. Det hjelper å lette litt trykket selv om jeg holder det private privat syntes jeg det er fint å dele noe av det som kan hjelp andre og samtidig meg selv <3

 16. Håper du fortsetter å dele ❤️

  Jeg står i en ganske så lik situasjon som deg.. å vet til tider ikke hvor jeg skal plasere tankene og redseln et svangerskap og prøveperioder har med seg.. hadde jeg kunne født, uten å gådd igjennom prøving å svangerskap, ville alt vært mye lettere..

  1. Anja Johansen

   Jeg håper jeg fortsetter å være trygg på meg selv og feedbacken jeg får, for da vil jeg jo selvfølgelig fortsette å dele. Jeg kunne nok delt mye mer innenfor den private sonen, men det private holdes tett og så fokuserer jeg å gi litt mer av det personlige til dere fordi det hjelper både meg og kannskje andre der ute i samme situason. Blir glad av å se at det settes pris på. Det betyr mye <3 <3