Veien mot Frøya

Vår roadtrip 

I går kveld brukte Lavrans og jeg litt tid på å kartlegge roadtripen vi skal ha i sommer. Ca 9 dager. Om vi finner ut på veien at vi ønsker å besøke flere steder dytter vi det inn i planen, så vi er ikke låst til kun ni dager. Vi kan jo så og si være borte i to uker, men vi ønsker litt struktur i reisen, og at det ikke blir en alt for lang tur også. Vi kommer til å ta med telt og turtøy siden vi skal ha et par netter ute, men om været er sikkelig ille de dagene, får vi se hva vi gjør. Vi tåler en trøkk, men det er ikke spesielt kos å ligge hel dag/natt i et telt i Jotunheimen hvis det er full storm.

Første dag har vi booket oss inn på Walaker hotell. Etter det fortsett vi oppover og gjennom Jostedalsbreen, Ålesund, Tafjord, Smøla, Hitra, og helt til slutt vakre Frøya. Tenk..vi skal til Frøya <3 Der kom og er min farmor oppvokst, og lille f er jo også oppkalt etter stedet. Vi har aldri vært der, så jeg tipper at det blir ekstra spesielt. Vi skal innom noen kirkegårer for å se om vi finner noen tipp oldeforeldre, og om noen av mine lesere heter Whal, så kanskje vi er slekt ;) Har tittet på slektstreet som min far har laget, og det er altså min farmor, og hennes far vi har gått etter :)

Hotellene vi har booket so far på veien, er som nevnt tidligere Walaker, Juvet, Union Øye og Storfjord. Hvordan vi gjør det ute på Hitra og Frøya vet vi ikke helt enda. Lavrans kunne gjerne tenkt seg å slått opp teltet ogg det er jeg med på, hvis det ikke er full strom, hehe. Vi sjekket ut litt rorbueri omrpdet, men må si jeg ble litt skuffet. Har tidligere sett litt på rorbuer i Lofoten og trodde kanskje at Hitra og Frøya hadde noe lignende, men nei. Veldig enkel standard og helt kurant om du ikke skal være mye inne, og det skal vi heller ikke, men det er noe med å ha en stemning og kos der du bor. Det er en grunn til at vi har booket oss inn på de andre hotellene på reisen. Vi vil oppleve noe vi sjeldent opplever i form av norsk  historie, steder, inntrykk, stemning etc. Så om noe har litt greie på steder på Hitra/Frøya, let me know ;)

Og om noen har andre tips på veien vår, så sleng det ned i kommentarfeltet please!! Vi ønsker masse input og er åpne for veldig mye =)

Anja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

29 kommentarer

 1. Anbefaler overnatting på Haugjegla fyr på Smøla

 2. Når dere er i Bergen, ta dere en dagstur med hurtigbåten til vakre Rosendal! 1,5 t med båten en vei, Baroniet Rosendal, Folgefonnsenteret , fottur til Malmangernuten med quide fra Rosendal Event, og en shoppingrunde på Instinkt Mote. Få mye ut av den flotte bygden vår :) God ferie, når den kommer !

 3. Anbefale varmt å ta turen til Norddal og Herdalssetra når dokke også skal til Tafjord! Meir idyllisk plass skal du leite lenge etter! Mange dyr og fantastisk natur ❤️ Der e de også fint å telte viss dokke vil de!

 4. Altså, 2 uker uten barn? Hvorfor får man barn om man trenger 2 uker uten?

  1. Anja Johansen

   Hei hei =) Lille f har allid hver sommer miniferie med besteforeldrene sine som bor i Bergen. Nettopp fordi de ser henne så sjeldent, og når de spør oss hver sommer om de kan få lov til å ha henne, skal vi si nei? de syntes det er så hyggelig <3:) Skal ikke være borte i så lenge nei :) God helg. Klem

 5. Hei! Har sendt melding på instagram☺️ Men ser allerede det har komme en del gode tips!!

  1. Anja Johansen

   Ååh på inbox? Sjekker den ikke like ofte :) men sjekker! Takk. Klem

   1. Jeppsii!☺️

 6. Veldig fint og bra hotell på Frøya, verdt å sjekke. Men også mang fine muligheter for å sov i telt ute anbefaler også en tur til Titran når dåkker først e på Frøya!
  Hilsen Frøyværing

 7. På Hitra kan du sjekke ut Knarren Brygge i vakre Knarrlagsund, der er det mulighet for og overnatte i rorbuer. Ansnes brygger har også rorbuer.
  Når du først er på Frøya bør Mausund oppleves.
  God tur!

 8. Frøya er veldig fint! Er veldig vakkert på Titran, og der er det er ei nydelig strand inn mot Kjærvågsund. Dra på Gaustadkafeen og smak Kjerstis nydelige kaker!! Om ikke kan man ta ferge til Mausund, og der er det også nydelig! Håper virkelig dere får fint vær for det er min favorittplass i hele verden.

 9. Hei Anja <3 Jeg har hytte på Hitra, og vi bruker ofte å spise lunsj på Dolmsundet hotell. Det ligger veldig fint til, nært sjøen og med uteareal for barn. Hotellet er ikke i topp-klasse, men det finner man neppe på Hitra :D Fra hotellet er det bare en kort bru og deretter tunnell over til Frøya! 10 minutter med bil fra Dolmsundet hotell til Frøya. Dere kan se på dette hvis dere trenger noen alternativ! Jeg er også veldig enig med kommentaren under, Stokkøya er magisk! Dette er noe helt for seg selv, men det ligger ikke på Hitra/Frøya. Men om dere kan, bør dere prøve å få til en natt der :) Klem <3

 10. Hei! Når dere allerede skal besøke nydelige Frøya, så vil jeg anbefale dere å besøke Sula, vakreste øyen rett utenfor Frøya. Nydelige rorbuer, en paradisøy

 11. Farmor og farfar kom fra Frøya. Hele familien dro dit i fjor sommer, for en magisk plass. Dere må reise til endeveien til Fillingsneset, magisk utsikt og der oppå et lite berg er det en kirke som er verdt å gå opp til. Søskenbarnet mitt er også oppkalt etter Frøya. Spørr din farmor om hun kjente til Harry og Inghild Fillingsnes :)

  1. Kjenner du Inghild og Harry fillingsnes ..min mor å far

 12. Åh, jeg har hytta på Hitra, utrolig fint område !
  Anbefaler å stikke innom hjembyen min Kristiansund, en liten sjarmerende by, som jeg er så sykt stolt av !

 13. Jeg er født og oppvokst på Hitra vi har muligheter for å leie rorbuer på ansnes brygger. Ellers har vi to fine hoteller!

 14. Jeg har bodd her på Hitra og var strålende fornøyd https://www.visithitra.com/properties/angelamfi-hitra/

 15. Jeg bor på Frøya og det er flere muligheter til overnatting – flott å ligge i telt da.. skal få campe på plena vår.. haha! Et av Midt norges beste hoteller bla. På Hitra har dere Ansnes brygger, de leier ut rorbuer :) der er det koselig, helt nede ved sjøen! Er ikke så ofte storm her ute som man skulle tro! Si fra om du trenger tips/råd og guiding. Vokst opp på Hitra og bor nå på Frøya – gled dere! Bør dra til titran når dere kommer til Frøya

 16. Ta kontakt med Lena Jørgensen, journalist i froya.no, hun bor på Frøya og kan helt sikkert komme med tips om hva man bør oppleve der!

 17. Dere burde besøke Sula, en vakker liten øy ute i havgapet ved Frøya! :)

 18. Selv om det er enkel standard synes jeg det er utrolig fint å reise på roadtrip med telt. Iforhold til å gå turer i fjellet med sekk og telt er overnatting på en campingplass ren luksus i forhold Du har tilgang på dusj, oppvaskmuligheter, masse oppbevaringsplass i bilen, så teltet blir bare et soverom. Men ja, det er klart en fordel med oppholdsvær og litt god temperatur :) God tur!

 19. Hege Renathe

  Så morsomt at dere skal til Frøya. Verdens beste plass.. Er født og oppvokst på Frøya og er en ekte frøyværing.. Hotell Frøya er kåret til trøndelags beste hotell. Også kan man ta ferga over til Sula og Mausund f.eks. Der går det helt sikkert an å bo i rorbuer. Tror jeg hvert fall.

 20. Dere MÅ stoppe i valldalen for å kjøpe jordbær! De er de beste (sålenge dere treffer sesongen). De har også en klatrepark der for alle aldre. Er ikke langt fra Juvet :-) anbefaler å prøve «juving» (ikke for barn), gå i Tafjordfjella, kjøre opp trollstigen, se utsikten fra Dalsnibba ved Geiranger. Går an å ta ferge fra Valldalen mot Geiranger (sjekk Google Maps), og deretter kjøre mot Ålesund. Fin fergetur :-). I Ålesund anbefales gåtur opp trappene til fjellstua, fjelltur opp Sukkertoppen (3t maks opp og ned), bacalao på XL Diner (!!!!!! prøv de tre forskjellige), chille på lekteren i Brosundet til Invit med en iskaffe og ellers bare rusle i gatene og nyte inntrykkene. Kan også anbefale en liten kjøretur til Alnes fyr, er kjempefint der!

  1. Signerer denne!

 21. Kjør via Midsund og gå «midsundtrappene» for å se solnedgangen :) (fint uten solnedgang også :) ) Fantastiske trapper bygd av Sherpaer :)

 22. Anbefaler veiholmen litt utenfor Smøla. Veldig fint lite fiskevær som kan minne om Lofoten . Flere rorbuer som dere kan leige

 23. Jeg anbefaler Angvik Gamle Handelssted, som ligger i Angvika, midt mellom Molde og Kristiansund. Det er helt magisk der ute, føles ut som du kommer inn i en annen verden. De har museum, galleri, et lite spa med nydelig utsikt, og veldig god mat! Servicen er upåklagelig. Jeg giftet meg der ute, og det var den beste helgen i mitt liv :)

 24. Anne Lovise Kvadsheim

  Sjekk ut Stokkøya Sjøsenter.
  Magisk plass!
  Bitteliten restaurant som nesten ligger ut i havet. Nydelig mat i nydelige omgivelser.
  Har vært der 2 ganger, vil tilbake.
  Det er mulig å campe der også.