Det er sårt, ydmykende og veldig trist

Jeg har vært vært ganske «off» i dag. Det eneste jeg har tatt meg tid til er å opprette en spleis innsamling rettet mot Finn annonsen jeg lagde for en liten stund siden. Alle har vi kanskje en eller flere hjertesaker, og jeg har et par ting som dunker ekstra i hjertet hos meg også. Tidligere har jeg snakket om ferie for alle i regi av Røde Kors. Ferie for alle er et gratis ferietilbud for familier som strever økonomisk. Sommerferie er sårt for mange pga det økonomiske, og spesielt familier med barn. Nå er vi på vei inn en annen sårbar og trist periode for mange. Julen. Det er mange som gruer seg til julen. Igjen kommer det økonomiske inn og der andre skriver opp dyre merkevarer på ønskelisten skriver andre opp et håp og ønske om julemat på bordet. Kontrastene er store i dette samfunnet.

Noe av det jeg har sett florere rundt i media den siste tiden er behovet for å presse årslønnen til den ene og den andre ut i det sosiale rom. Han tjener det, hun tjener dette, jeg tjener sååå mye, bla bla bla. Uansett hva man tjener eller ikke, så definerer ikke det en person, eller hvordan den person er, hvilke verdier den har, eller hvor mye respekt denne personer fortjener. Hva gir det en annen part å vite en annen sin lønn? Det gir meg ingenting. Det er som at årslønnen til hver enkelt skal bli sett på hvor flink, god, respektfull man er. Jeg hater alt pratet og fokuset rundt hva folk tjener, hva de jobber med, bruker pengene på, eller ikke. I mitt hode er økonomi en privatsak.

La oss fokusere på noe viktigere, og heller tenke på at det er ikke alle som har like mye penger, eller muligheter til å «bare» kjøpe inn en juletrømpe. Det handler om å være ydmyke, hjelpende og åpen for at alle har forskjellige inntekter, og livssituasjoner. Det er spesielt nå mot jul mange merker fokuset rundt dette med penger, og det syntes jeg er ufattelig trist! Vært år er det sak etter sak om hvor mye penger vi bruker på mat, gaver, klær..ja listen er lang. Jeg er sikkert på at det er mange av oss som handler inn for mye mat som blir kastet, handler inn for mange gaver som egentlig ikke er «vits»,og har en likegyldighet til hvor heldige mange av oss egentlig er.

Vi kan ikke hjelpe alle, men jeg velger å hjelpe de hjertesakene som står meg nærmest. Nå mot jul er det som sagt veldig mange som gruer seg, er lei seg, skulle ønske de hadde nok mat, gaver til barna, noen varme klær, og muligheten til å pynte hjemme. Det er barn som gruer seg til å komme tilbake til skolen der «alle» forteller om alt de fikk under treet. De har nemlig ikke fått noe pga familiens økonomiske situasjon. Jeg vet det er mange enslige som også trenger hjelp og oppmerksomhet. Det er mange som bidrar i form av fattiguset, røde kors etc, men det finnes også mange andre utenfor disse organisasjonene. Jeg ønsker å hjelpe så mange familier og enslige som mulig denne julen med det de trenger. Har jeg muligheten, vil jeg hjelpe…uansett lønn! 

Jeg har fått inn mange henvendelser på Finn annonsen min og jeg blir så lei meg når jeg ser hvor mange det er der ute som ønsker hjelp. Det er både sårt og ydmykende for mange. Jeg får dårlig samvittighet for at jeg gleder meg til jul, men jeg håper at så mange som mulig kan hjelpe meg å hjelpe. En leser tipset meg om Spleis, da det ordnet jeg i dag. Tanker er at jeg skal få hjulpet så mange som mulig av de som sender inn mail til meg. Alle pengene går til julemat, gaveønsker, pynt, og alt som hører julen til. Jeg sender enten i esker med posten, eller så leverer jeg direkte til familiene <3

Spleis innsamlingen jeg har opprettet, finner du her

Jeg håper så mange som mulig vil hjelpe, uansett sum hjelper alt :) DEL veldig gjerne innlegget!

Anjamor

Skriv en kommentar

17 kommentarer

 1. Har gitt eit lite bidrag til ei god sak! :)

 2. Så utrolig fint, Anja. Har ikke verdens beste økonomi selv, men håper mitt lille bidrag hjelper litt på veien mot målet :) <3

 3. Flott Anja, Spleis er fantastisk! Givergleden er stor ser jeg :) Si gjerne ifra om det er kjøring eller noe praktisk rundt det jeg kan bidra med. Hvis det for eksempel er noen som trenger hjelp utenfor Oslo-området.

 4. Så utrolig fint gjort av deg,og alle andre som kan hjelpe.
  Det er alltid så fokus på barn og barnefamilier.fint det.men vi er nok flere som er helt alene også..tror det gjerne er like sårt.

 5. Så utrolig fint gjort av deg,og alle andre som kan hjelpe.
  Det er alltid så fokus på barn og barnefamilier.fint det.men vi er nok flere som er helt alene også..tror det gjerne er like sårt.

 6. Så utrolig fint gjort av deg,og alle andre som kan hjelpe.
  Det er alltid så fokus på barn og barnefamilier.fint det.men vi er nok flere som er helt alene også..tror det gjerne er like sårt.

  1. Hjelper de som er alene også :)

 7. Flott tiltak. Har støttet

  1. Tusen takk <3 <3

 8. Vippset og delt Håper du får inn masse, masse så du kan hjelpe mange familier❤️

  1. Tusen takk =) Det håper jeg også <3 <3

 9. hvor mye tenker du å bruke per familie?

  1. Det vet jeg ikke enda, men jeg kommer til å kontakte familiene og høre hva de trenger <3

   1. <3 vippset

 10. Utrolig fin tanke!
  Jeg vil gjerne hjelpe deg med å hjelpe dem! Si ifra om du trenger hjelp med bilkjøring eller hva som helst!
  http://www.hegnar.no/Nyheter/Naeringsliv/2017/11/Nordmenn-vil-julehandle-for-56-3-mrd

 11. Flott initiativ! Jeg har vippset!:-)

 12. Synes dette er en veldig fin sak, og jeg skal være med å spleise så fort lønnen tikker inn på konto :)