Markus Lie

Det er ofte jeg får spørmål fra dere lesere på mail og i kommentarfeltet om jeg kan jeg skrive litt om andre ting (som dere ønsker å lese) enn kun meg og Team Solli, og det kan jeg selvfølgelig. Tidligere har jeg fått spørsmål ang svømming og andre svømmere på landslaget. » Siden du når ut til flere tusen hver dag, kan du ikke fronte noen av de andre svømmerne også? Svømming fortjener mer oppmerksomhet».

Jeg har derfor plukket ut noen av svømmerne som er på landslaget, slik at dere kan bli kjent med noen av de andre svømmerne som fortjener en applaus. Jeg kunne helt sikkert ha skrevet om alle på Jr og Sr landslaget, samt hele støtteapparatet rundt svømmerne, men det tror jeg er for de spesielt intereserte ;) Så nå i første omgang blir det fire-fem stk.

Og jeg begynner med han som puster Lavrans i nakken på rygg-distansene..

MARKUS LIE

11196606_10206812801106363_1284067885_o

Meritter:

*Norsk jr rek 50 og 100 rygg

*Nordisk mester 2014 og 2012

*EM deltagelse 2013

*Ranket som nr 26 på 100 rygg 2014 Europa


Hvorfor svømming og ikke en annen idrett?

Jeg drev med flere forskjellige idretter, ski, turn, fotball, håndball. Men syntes alltid at jeg gjorde det bedre på svømmingen og fikk det bedre til. Så tilslutt måtte jeg ta valget mellom fotball og svømming i 9ende klasse og da ble det svømming. Var ikke så vanskelig å velge mellom å være den beste i min alder i Norge mot å såvidt spille på førstelaget.

Ditt største øyeblikk innenfor svømming?

Har flere kule opplevelser med svømming. Den kuleste må nok være nordsjøstevnet i 2013. Det å komme tilbake fra en skade hvor jeg ikke kunne bruke venstrearmen på 12 uker til å kvalifisere meg til landslaget og EM var noe helt spesielt.

Hva motiverer og inspirer deg?

Min motivasjon nå er å nå verdenseliten i svømming, jeg blir motivert av familien, venner og treningsvenner. Jeg blir veldig inspirert av å se andre norske svømmere prestere på høyt nivå. Inspirasjon får jeg også av store idrettsutøvere som feks.  Usain Bolt, Alexander Dale Oen, Lebron James, Olav Tufte, Robin Dale Oen og Ronaldo. Jeg blir også veldig inspirert av å se andre norske svømmere prestere på høyt nivå. 

Hva er det verste du vet innenfor trening/svømming?

Verste med svømming er vell de dagene hvor du føler deg helt møkk, og må gjøre jobben selvom. Det er det verste og beste at det kun er degselv som påvirker resultatene. Man har ingen lag å støtte seg til på dårlige dager. Men man vinner også helt alene og trenger ikke dele den med andre.

Hva er ditt mål og hvorfor?

Målet mitt er å svømme meg inn i verdenseliten. Jeg har et mål om å delta i OL. Om det er 2016 eller 2020 er uvisst men jeg skal uansett være med i et OL.

Hvor er du om fem år?

Om fem år driver jeg fortsatt med svømming, har vært med i flere internasjonale finaler. reiser rundt med landslaget som alle har tatt store steg og satt Norge virkelig tilbake på den internasjonale scene. Utenom det har jeg vel studert litt på siden, flyttet hjemmefra og nyter livet.

11201288_10206812806346494_2136636864_o

Foto lånt fra MK Norway for Ado Arena og BA

Skriv en kommentar

1 kommentar

  1. Kjenner han