Er du fattig siden du kjøper brukte klær?

Okei..ukens, eller kanskje årets mest rareste mail er mottatt. Jeg syntes synd på deg siden du må kjøpe brukte klær på nett. Er du fattig? Du legger jo bare ut ting som er kjøpt på Finn eller Ebay. Huff. Stakkars Frøya som vokser opp i et «brukt» hjem. Slik lyder den korte og «brutale» mailen fra en som tydeligvis syntes uffatelig synd på meg.

Altså, haha, hvor skal jeg begynne. For å si det sånn, en gang i hele mitt liv på 27 år har jeg kjøpt noe nytt fra disse svindyre designerne. Da var Anjamor 18 år, hadde fått sin første lønn fra Frognerbadet, på ferie i Nice og løp inn på Louis Vuitton. Presset etter å ha noe dyr, flott og noe som var «riktig» presset meg inn i butikken. Der lå det en flott liten lommebok. For å legge til noe ekstra også så var dette tiden man kunne overtrekke Visakortet som hakka møkk. Det ga jo jeg blanke i. Jeg skulle jo ha det som var «riktig». Nemlig den Louis Vuitton lommeboken til 4000kr.  Tenk på hva jeg kunne ha brukt de 4000kr på i stedet? Det som kanskje er det kosligste med denne historien er at denne lommeboken har jeg brukt hver dag siden jeg var 18 og den minner meg på den perioden alt skulle være «riktig».

Før noen andre dømmer huden min full at det må da være lov å kjøpe dyre klær/vesker/etc, så er det noen andres valg. Ikke min business, ikke mine penger og folk må få gjøre som de vil. Hadde jeg hatt øk til det hadde jeg helt sikkert spandert på meg noen dyrere ting av&til, men jeghar blitt ekstremt glad i gjenbruk. Jeg kan hvis jeg vil gå inn til Dior, Louis Vuitton osv å kjøpe meg noe. «Alle» kan det, med en mnd lønn. Men om det er lurt for resten av budsjettet er en annen sak. Det er i hvert fall ikke lurt for mitt budsjett. Men, jeg misunner dere som kan kjøpe akkurat hva dere vil uten å tenker noe mer på det. Og det har jeg baller nok til å innrømme.

Anyway. Nei jeg er ikke fattig kjære anonyme email avsender. Jeg syntes det faktisk er veldig gøy, spennende og ikke minst lønnsomt å sjekke ut Finn, Bloppis, eller Ebay. Jeg er en jente og som som de fleste andre jenter liker jeg vesker, sko og klær. Jeg elsker H&M, Zara, Topshop, Forever21, og alle de andre «billig» kjedene, men jeg kan også kjøpe meg en skjorte fra Ralph Lauren en sjelden gang. Så er det dette med at jeg får slengt mot meg at jeg er en Bærumsjente. En litta fisefin blærumsjente som ikke ser verdien av penger. For noe bullshitt. Det er en grunn til at jeg alltid sier jeg er fra Blommenholm/Sandvika. Det er fordi det er færre folk som vet hvor det er enn hvis jeg sier Bærum.

gthy

Men du har jo flere Louis Vuitton vesker, dyre Nike sko etc? Ja jeg har det og disse er enten kjøpt på Finn, Ebay, fått i gave eller så er jeg sponset. Jeg har ikke penger til å gå å kjøpe nye Nike sko i hytt og pine, men jeg har råd til å kjøpe nye Nike sko fra Finn, Ebay eller Bloppis når alt annet er betalt. Jeg har i hvert fall ikke råd til å kjøpe meg en helt ny LV veske, men jeg har råd til å unne meg en vintage/brukt LV veske fra Ebay, Finn, osv. Hvorfor skal jeg bruke 1700kr på et helt nytt par sko hvis det er en på Finn som selger de helt nye (ubrukt) for 550kr? Det er dette som gjør at jeg er så glad i gjennbruk og vintage. Det gir muligheter og det gir rom for å være med på det «riktige» for de som kanskje veldig gjerne skulle ønske de hadde akkurat den nye flotte jakken fra Parajumper. Jeg kjøper ikke dette for å være «riktig», jeg tar meg råd til brukte ting fordi det er noe jeg syntes er fint og det er noe kunne tenke meg. Men så har vi veldig mange unge jenter som tror at hvis de ikke har den flotte dyre vesken fra Chanel så er de nettopp «fattige». Hvor trist er det ikke at noen faktisk føler jeg utstøtt fra «gjengen». De føler seg på utsiden fordi de ikke får en jakke, veske eller et par sko til feks 6000?? Det er mye penger. Det er nesten en halv husleie som vi betaler dagsdato.

Så, si meg. Når ble man stemplet som fattig bare fordi man kjøpte et par Nike sko på Finn? Er jeg fattig fordi jeg kjøpte Sony kameraet mitt på Finn også? Nå kommer du til å syntes veldig synd på Frøya, for hun går nemlig i vintage klær fra både min søster og meg fra når vi var små babyer, og hun har en Mummi Uro som er kjøpt på Finn for 50kr…

Gjenbruk og Vintage er KULT!!

Skriv en kommentar

10 kommentarer

 1. Også er gjenbruk miljøvennlig! Hurra! :)

 2. JEG DIGGER DEG!!! ;))))))) Du er så ærlig og ekte.

 3. Digger deg Anja:D:D et spørsmål, hvilket merke er smykket ditt fra? så det på mestergull(?), men husker ikke hvilket merke.. vil bestille:):)

  1. Jeg har kjøpt det på Mestegull ja:)

 4. hahahaha fattig < smart

 5. Er selv fra Bærum og har en Marc Jacobs lommebok jeg har kjøpt selv fordi jeg har det presset ved å ha dyre ting. Ellers så bruker jeg «billigbutikkene» eller arver og er STORFORNØYD! Jeg får minst like mange koplimenter selv om jeg ikke fikk ny iPhone 6 fordi iPhone 5s var fjorårets. vil være meg selv og orker ikke presset, spesielt her i Bærum! Er ikke bare bare alltid, men jeg setter heller de mange 1000 kronene inn på sparekonto :) Du er så bra Anja! Og TAKK for at du fronter at ikke alle fra Bærum er sosser og skal ha alt nytt og dyrt :)

 6. Amen til deg! Mine barn har også brukt klær og ting fra da jeg selv var lita, og det har da jammen meg blitt bra mennesker av de fordi;P

 7. Jeg tenker at de som tar seg tid til å skrive slike negative og usaklige mailer har lite å gjøre i livet.. Stakkars folk!

  Hyller deg Anja! Du er så positiv og jeg håper du ikke lar de negative kommentarene gjøre dagen din dårlig. De har ingenting å gjøre her, eller i andres kommentarfelt forsåvidt.
  Ha en strålende dag!

 8. Er helt enig! Det er helt syykt hvordan dagens kultur har blitt!