Det går meg på nervene..

God morgen! Den er kanskje ikke så god enda, for jeg føler meg litt på bånn. Skal ha løpetime kl 11 så etter det får jeg sikkert litt fart i kroppen. I går var vi på middag hos mine foreldre. Mamma var ikke hjemme, men Line og pappa stelte i stand mat og vin. Det vil si, Line lagde middag, pappa fant frem vinen. Til dessert hadde hun laget en type kjeks, husker ikke helt hva den het, men god var den. Frøya sovnet rundt kl 19 og vi fikk kvelden for oss selv. En ting jeg faktisk har tenkt på i det siste og som egegentlig er litt trist er at Lavrans og jeg sitter på telefonen «hele» tiden. Når vi først har lagt Frøya eller hun sover på dagen, finner jeg Lavrans dypt nedi telefonen sin. Kan du legge den fra deg, tror jeg at jeg sier tre ganger hver dag. Hjelper ikke. Noen andre som har det sånn hjemme? Sånn ble det i går også. Skjerm skjerm skjerm.

DSC00933

Jeg skal ikke bare legge all skyld på Lavrans, jeg sitter på telefonen jeg også. Men det blir som en ond sirkel. Når han sitter på den, så finner jeg frem min. Når han er på Macen, da setter jeg meg på Macen også. Han skulle aldri ha fått seg den nye iphone 6, for han satt mye mindre på tel når han hadde en Samsung. Haha. det har blitt en del av den daglige rutinen nesten. Sjekke og informere seg om hvem som har likt, snappet eller sendt deg en comment. Og Lavrans er ille om dagen. Så slutt å send han snap folkens ;),  for han hører ikke på meg. Haha

DSC00931

Hvor ble det av det de to romantiske setningene, du er den første jeg tenker på om morgen og den siste jeg tenker på når jeg legger meg? Det er jo ikke slik lengre. Nå er det heller, jeg må oppdatere meg på alle de ukjente snappene og likesene på instagram før jeg legger meg, og når jeg står opp. Det blir nesten sånn,  HEI; har du er forhold til snap og instagram? Haha. Det plager meg veldig om dagen. Når Lavrans kommer hjem fra trening kommer han inn med blikket rettet ned på telefonen. Legg den fra deg, sier jeg hele tiden og han legger den fra seg, helt til den blinker igjen. Da jeg blir jeg sur og setter meg på Macen. Sånn går det. Denne onde sirkelen. Grusom.

DSC00936

Det er farlig. Du blir av hengig. Jeg sa til Lavrans her om dagen. Tenkt hvis hverdagen våres plutselig forandres og det skjer noe alvorlig. Da kommer du til å angre på at du brukte så mye tid foran skjermene når du heller kunne brukt tiden på meg. Selvfølgelig sitter jeg på macen pga bloggen, instagram eller snap. Men alt til sin tid. Jeg blogger som regel når Lavrans er på treningen og Frøya sover. Vi har jo ikke så mye tid sammen ellers så jeg skjønner ikke hvorfor vi skal bruke all vår tid med skjermene. Vi må ta vare på hverandre. Bruke tiden med hverandre. Ikke ende opp i et forhold med telefonen vår.

Hvordan er det med dere og telefonen? Er du/dere avhengig? Noen tips til å bli flinkere med og legge den bort?

Skriv en kommentar

16 kommentarer

 1. Sånn er det litt mye av hos oss også dessverre. Er bare å forsøke å ta seg i det selv om det er litt vanskelig! Hehe.
  Forresten blogginnleggene dine kommer ikke opp på bloglovin lenger :(

 2. Hvorfor er man flinkere til å legge fra seg tlf når man er med babyen og fokusere på henne en på gubben? sånn er det her i hvert fall. Prøver å ikke la tlf overskygge tilværelsen når jeg er hjemme alene med henne. Her har vi en mobil fri seng når vi legger oss og det hjelper litt på. Da er det bare oss tid om vi legger oss samtidig og ikke tlf tid.

 3. Sånn er det her å! Lurer på hvor mange krangler vi har hatt Pga den skjermen!!! Ser mer til toppen av hue hans enn ansiktet hans av og til! Men han har sagt rett ut at d der gidder han ikke gjøre noe med… Han slapper visst av når han sitter på tlf… Bortkastet spør du meg! Har en liten gutt på 15 mnd!

 4. Takk for godt og inspirerande innlegg! Her vart det middag uten TV og mobil, nydeli!❤️

 5. Jeg er så enig med deg! Man blir så fort avhengig av mobilen, og det kan være veldig plagsomt og irriterende når man bare vil tilbringe tiden med hverandre uten noe mobil.
  Det som hjelper for meg er at jeg enten legger den i gangen eller på rommet hvor jeg ikke ser mobilen. Lykke til <3

 6. Tips: Avtal og legg telefonene i fra dere i gangen når dere kommer hjem. Det hjalp veldig for oss! Vi har også småbarn, fullt opp med jobb og andre aktiviteter. Man har lite tid nok i utgangspunktet. Når telefonen ikke er like tilgjengelig, så glemmer man den fort. Og det er befriende, plutselig finner man seg mye mer oppdatert på hjemmefronten!!:) Vi har også en deal på at visst vi må på telefonen i den «hellige» tiden, da må vi stå med den i gangen;) og da gjør man kun det man MÅ;)

 7. Er så enig! Det er akkurat slik med meg og min kjæreste også. Om det ikke er jeg som starter, så er det han. Men det er jo bra at man er oppmerksom på det da, for da har man jo en mulighet til å stoppe det! Jeg heier på dere :-)

 8. Er så enig med deg:) Tragisk hvordan det har blitt.Telefon og data tar helt over hverdagen.Kjempe fin og ekte blogg du har forresten:):)

 9. Helt enig. Sånn er det dessverre med kjæresten min og.

 10. Helt enig med deg! Er en ond sirkel:( synes det er synd at mobilen skal ta over livene våre sånn den gjør. Men så er det jo bare oss selv som kan gjøre noe med det, selv skal jeg prøve å bli flinkere til å legge den fra meg når kvelden kommer:)

 11. Hei Anja!

  Sjekk ut denne nye appen som gjør det gøy og lett å være sosial. Den heter StaySocial. Den er laget for å løse de problemene som du snakker om i innlegget ditt her :)

  staysocialapp.com

  http://www.nrk.no/rogaland/log

 12. Er avhengig når jeg er alene, ikke bra. Bruker å legge mob i jakkelomma når jeg er på besøk/har besøk. Og ha på lydløs. Funker bra. Hater at folk sitter i mobilen i andres selskap, helt enig ;)

 13. Hei Anja! Fint innlegg! Kjæresten min og jeg har avstandsforhold og de få gangene vi ser hverandre befinner vi oss plutselig helt oppslukt i mobilen! Bruker tiden oppslukt på mobilen og i sosiale medier istedenfor for å bruke tiden på å bare være sammen. Da tenker jeg ofte på at når vi må skilles igjen så kommer jeg til å angre på at jeg brukte tiden min på mobilen! Men det er dessverre altfor lett å glemme det og bli helt oppslukt igjen. Og som du sier så er det litt smittende, hvis en bare skal sjekke sosiale medier ender den andre opp med å gjøre det også. Så sitter man der på hver sin telefon igjen. Må selv prøve å bli flinkere til å ha mobilen litt på avstand når man først har tid til å være sammen også håper jeg det smitter over det også!

  Hvor er den grønne jakken du har på deg fra? Superfin farge!
  Håper du får en fin helg! Hilsen en trofast leser <3

  1. Dumt at det blir slik. Kjenner meg igjen;) Den er fra Zara. Kjøpte den for ca to uker siden :)

 14. Helt enig, telefonen ødelegger så mye av det som kunne vært koselige stunder! Ofte snakker vi lenge på kvelden når vi egentlig skulle ha sovet, siden vi ikke snakker så mye når vi er begravet i telefonen ellers. Nei, jeg er helt enig med deg! :)