Der jeg finner roen

Da jeg våknet i dag, gikk ut i stuen og så ut av vinduet hadde det kommet enda mer snø. Veldig koselig, men nå begynner jeg å kjenne suget etter vår og sommer. Lavrans og jeg tenkte å ta oss en telttur i påsken, men det beste jeg vet er telttur om sommeren og høsten. Vi hadde en telttur i fjor høst etter EM og det ble med den. Det er ikke like mye tid til slike turer nå som det var før. Det aller beste Lavrans og jeg vet er å dra opp til hytten til besteforeldrene hans som er uten strøm og vann. Vi må gå ca 30 min inn til hytten og det ligger ved et lite vann. Veldig idyllisk og romantisk. Vi lager hyttebrød, sitter ute i solen og planlegger dagens tur. Noen dager sover vi på hytten mens andre dager sover vi ute i telt når vi går tur. Om vinteren drar vi opp til mine foreldres vinterhytte som er litt mer tilrettelagt i forhold til den andre hytten som besteforeldre til Lavrans har. Besteforeldrenes hytte er perfekt om sommeren og høsten når vi virkelig vil ut i naturen og inn i skogen. I fjor fikk vi ikke vært der, så da var vi på sommerhytten min i Stavern. Da var jo lille Frøya født og vi måtte ta ting med ro og tilrette alt for jenta vår. Ikke helt gunstig å dra med hun inn i skogen uten vann, strøm etc. Sommeren i Stavern var kjempe fin. Da snorklet vi, gikk kyststien og spiste reker og krabber på bryggen. Savner sommeren.

IMG_1732

I påsken som sagt skal vi opp til hytten på Vikerfjell. Da tar vi noen dager på hytten og noen dager videre innover med ski, telt og bål. Blir helt sikkert kaldt, men det er ekstremt koselig og det hjelper med soveposer som tåler 40-. Heldige meg fikk ny vintersovepose av Lavrans i fjor. Nå får jeg bruk for den.

IMG_1745IMG_1775

Når vi er ute på telttur om det ikke er ved sjøen bruker vi dagene på og fiske. Lavrans lærte meg så vidt å fluefiske for to år siden. Han har fisket i alle år og er såpass drevet at han lager sine egne fluer også. Jeg er ikke så god enda, men håper at jeg kan lære enda mer og bli like god som han med tiden. Når vi er på tur langs sjøen har vi bygget egen gapahuke eller satt opp telt. Lavrans har fridykket etter krabber mens jeg koker opp vann på primusen.

IMG_1700

Den gangen vi bygget gapahuk begynte det å regne og vi merket fort at den ikke var helt tett noen steder. Vi ble liggende helt inntil hverandre i soveposene, og det ble skikkelig dritt vær den natten. Men jeg må si at det faktisk var vår type romantisk kveld. Da setter man pris på en varm dusj når man kommer hjem dagen etter.

IMG_1771

Nå teller jeg uker og dager til jeg skal finne frem soveposen min, de varme turklærne mine, skru av mobilen og finne roen med Lavrans. Håper på solfint påskevær og gode skiforhold.

IMG_3608

IMG_3555

Ha en fin helg og trykk gjerne på facebook «Lik» knappen om du likte innlegget.

Skriv en kommentar

2 kommentarer

  1. nydelig blogginnlegg! liker sånne, du er så flink til å skrive og utdype deg! Fine bilder også, skulle gjerne hatt flere sånne ferier selv merker jeg.

    1. Tusen takk :) Ha en fin helg!