Den sunne maten

Jeg prøver meg frem på kjøkkenet og jeg begynner å finne «min grei». Har lyst til å legge sjela mi i matlagingen, men merker at energien ikke strekker til. Det var også ett av nyttårsfortsettene mine. Bli bedre på kjøkkenet. Så here I go!

DSC00690

En typisk «mat dag» hjemme hos oss består av veldig mye forskjellig mat til alle måltider. Vi kan spise det samme, men jeg må lage ekstra mat til Lavrans som han har ved siden av det jeg evt lager. Lavrans må få i seg mat med mye kalorier, og når jeg lager laks og salat må jeg feks lage pasta eller fløtepoteter til Lavrans ved siden av. Dette behøver ikke nødvendigvis være usunt, men for at jeg skal få mine resultater kan jeg ikke spise like mye pasta, poteter etc som han. Lager vi biff en kveld, spiser jeg biff med grønnsaker og han spiser det samme bare med saus, dressing, og poteter. Om kveldene kan han kose seg med feks godis og Oboy. Mens jeg prøver tappert å holde meg til en god kopp med te og bær.

DSC00691

Det som er fint når Lavrans er på leir og vi ikke er med er at det blir enklere for meg å holde meg i skinnet ang mat. Det er enkelt å bare kaste fisken inn i ovnen med grønnsaker, kose meg i sofaen med te uten å se Lavrans spise sjokolade og ikke bli fristet av Bearnaisesaus, potetgull, pizza, og alt det andre. Det er tungt. Det skal sies. Er ikke enkelt i disse dager når jeg bør holde meg til sunn og ren mat, trening og ha fokus når det er SÅ mye fristelser rundt meg pga Lavrans. Be strong! Haha.

DSC00692

Her er i hvert fall en av middagene jeg lagde til Lavrans og meg. Veldig godt, sunt og friskt. Lavrans måtte ha litt ris ved siden av ;)

DSC00693

Skriv en kommentar

4 kommentarer

  1. Laks med knust hvitløk på toppen. Salat, cottage cheese, tomater, squash, agurk og olivenolje. Veldig enkelt og greit :)

  2. Jeg kjenner meg så igjen!! :p Du er flink da :)

  3. Hvorfor må Lavrans få i seg så mye usunt, han driver jo med toppidrett. Da er det jo viktig med riktig næring?
    Er det ikke bedre og heller spise masse sunn mat hvis han trenger nok kalorier? Tenker liksom at såne usunne ting som oboy ikke er akkurat det beste for prestasjonen?

    Men hva vet jeg!

    1. Han må ikke få i seg mye usunt. Men han kan spise sjokolade, kake, etc, noe jeg prøver å holde meg unna om dagen :) Han får ikke i seg nok kalorier hvis han «bare» skal spise det jeg spiser. Derfor må han ha poteter, ris, saus etc ved siden av feks en fiskemiddag. Obey er absolutt ikke noe negativt for en idrettutøver. Han svømmer ikke dårligere fordi han drikker Oboy til frokost feks av og til :). Dette vet og har Lavrans full oversikt over fra sin ernæringsfysiolog på Olympiatoppen. Ha en fin fin dag :)