Hjemmelagde pepperkaker

Denne får Lavrans all ære for! Jeg hjalp litt til med melet, men ellers var det all him! Hvor kult er det ikke å si at man lagde pepperkakedeigens in fra bunn av, huh? Jeg har aldri lagd det før og jeg syntes det er superkult å ta det hakket videre på hjemmebaksten ;)

300 g smør 

300 g sukker 

3 dl mørk sirup

 1/2 ts malt nellik 

2 ts malt ingefær 

2 ts pepper 

2 ts malt kanel

2 stk egg

4 ts natron

2 ts med kardemomme

ca. 900 g hvetemel

Først blander du smør, sirup og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Så tar du nellik, ingefær, pepper, kardemomme og kanel oppi, og blander alt sammen.

Så tar du kjelen av platen, finne frem en stor bolle og blande inn eggene når alt har avkjølt seg litt. Nå kan du ha i natron, og sikt inn mel. Viktig! Ellers blir det klumper i røren. Rør alt sammen til en fin deig. Vi brukte litt mer mel til vi fikk den «perfekte» deigen. Så dekker du til deigen med folie/plast og lar den stå over natten.

Anja

Ikke glem advents giveawayen min på facebook. Hver søndag deler jeg ut en superfin gave. Den finner du HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *