Det er EN ting jeg håper på

Hva ønsker du deg til jul?

Det blir kanskje litt sånn, når du blir eldre.. Julen handler ikke om gaver, men om hyggen, hverandre og det rundt. Selvfølgelig syntes jeg det er stas med julegaver, men jeg er veldig obs på at ingenting skal bli tatt forgitt.

Jeg fikk en liten realitetssjekk på mandag da jeg handlet inn til en mor og sønn. De er en av familiene jeg hjelper denne julen. Jeg tåler alt mat/produkter, og det gjør L og F også, så jeg vet ekstremt lite om allergier og ting rundt dette. Når man har en veldig trangt økonomi fra før av skjønner jeg at det er sårt, trist og vanskelig å prioritere en liten sjokolade på helsekost-butikken som koster 50kr!!! Det er ikke bare å røske med seg en party-pack full av nissesnop som veldig mange av oss andre gjør. Jeg brukte vel tre timer på å finne varer de kunne spise, og det var ikke lett. En liten pose med godis fra helsekostbutikken (10 sjokolader, to poser med drops, og noen lolipops) ble på ca 800kr!! Moren sitt ønske var at han skulle få noe godis om mulig, og selvfølgelig fikser jeg det. Jeg må si at jeg ble overrasket over hvor dyrt og vanskelig det er å finne noe når man har allergier.

Senere den kvelden sa jeg til L at jeg var så takknemlig for at vi har muligheten til å spise det vil. For det er sånne små «opplevelser» som gjør at du setter pris på ting du ikke egentlig tenker over.

I dag begynner jeg på eske nummer fem, og i dag er det en familie på fem. Hun minste jenta har en del allergier og hun får en annen mat enn den typiske julematen. Igjen får jeg en takknemlighet rundt dette å ha muligheten til å unne meg julemat..

Det er tre barn i familien, og julegavene som erønsker er Shopkins, My little pony, mummi, Paw Patrol, tegnesaker og perler. Det blir ribbe med alt tilbehør, røde lys, servietter, pakkepapir, kort, og gavekort på kino <3 Mat til hun minste jenta ville moren fikse selv.


I år ønsker og håper jeg at alle jeg har hjulpet får en flott jul, og neste år skal jeg hjelpe de som ikke fikk hjelp i år!! Det eneste jeg ønsker meg i år er en god flaske vin, sennep ( jeg elsker jo sterk sennep), eggeglass og at ribben får perfekt svor. Hva jeg får av familie, eller L vet jeg ikke, men det er alltid hyggelig med en oppmerksomhet, men det er viktig for meg å ikke forvente noe, eller ta noe forgitt. Det er ikke hva som ligger under treet som betyr noe!

Sett pris på de små tingene, mulighetene, vær ydmyk og unn andre godt. 

Anja

Ps: Ikke gå glipp av adventsgavene jeg gir ut hver søndag på Facebook siden min HER (Første gave er bb cream fra Dr Schrammek;)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Hvor er det flotte skjørtet ditt fra? :-)

 2. Jeg har bare lyst til å si at jeg synes klesstilen din er så kul! Når samboeren min spør hva jeg ønsker meg, går jeg inn på bloggen din for inspirasjon. Så sier jeg: «Disse skoene som Anja Johansen har,de vil jeg ha!» Han må bare le,men er selvfølgelig enig med meg om at du er veldig flink til å kle deg. God helg!

  1. Anja Johansen

   Åååe så hyggelig!! :D det var en kul tilbakemelding å få :) Klemmer

 3. Fantastisk…..respekt av familiene som har spurt om hjelp og respekt av deg for at du hjelper..stå på

 4. Hei Anja.
  Ville bare si at jeg liker bare bloggen din bedre og bedre og bedre. Samtidif som du virkelig sprer inspirasjon og glede så er du så jordnær og normal og ekte sammenlignet med så mange andre bloggere. De tingene du reklamerer for er alltid produkter du virkelig kan stille deg bak og ikke bare «tilfeldig ræl» som du ser en mulighet for å tjene penger på. Holdningen din til materielle ting sammenlignet med de tingene som virkelig betyr noe kommer så tydelig frem her. Andre bloggere sier jo kanskje at : «Åh nå gleder jeg meg til jul med familien» men så merker man gjennom andre innlegg at det materielle og overfladiske står veldig sterkt likevel. Med deg føles det helt ekte. Har lest bloggen din oftere og oftere i det siste. Heia deg altså!!

  1. Anja Johansen

   Nå ble jeg veldig glad!! Tusen takk for fine ord og at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar =) <3 <3 God jul og klemmer til deg!!