Et troverdig forhold

Hvor langt kan man egentlig strekke det? og hvor lenge vil dere som publikum «gidde» å følge med? Det blir som et forhold. Det går begge veier. Man må gi og ta, respektere hverandre, være ydmyk, ærlig, snill, utvikle seg sammen, prøve nye ting, og ikke ta ting forgitt. Jeg følger med på mange andre influencers. Jeg følger kun en håndfull (eller to), men det er vanskelig å ikke legge merke til hvor mye så mange vil bli sett. Jeg har tidligere nevnt at jeg av og til føler meg gammel fordi jeg ikke «henger med» på hvordan andre influencers jobber. Når jeg skriver jobber, så mener jeg hvordan andre influencers markedsfører seg selv. Hvordan de selger i sine kanaler, og utvikler seg selv opp/ned og fremover. Det er som regel ingen grenser, ingen hemninger, og i stedet for at vi influencers skal kunne bli sett på som de som inpirerer på flere områder, har det på mange måter blitt til at flere og flere inspirerer til å sjokkere. Hver eneste en dag.

Jeg som blogger, følger også andre bloggere. Det er noen få, men jeg vil jo bli inspirerer jeg også. Høstmiddager, ferietips, klær på budsjett, filmer, julegaver, interiør, DIY, kupp på Ebay, and so on. Det gir meg ingenting å lese om en ny sjokkerende ting dag etter dag, og i tillegg føle at det bare blir ropt ulv ulv hele tiden. Det handler om å trekke inn flere lesere. Det handler om å gjøre de nysjerrige. Det handler om å overgå alt hele tiden. Strikken blir strukket i alle mulig retninger, og til slutt blir det rart og kjedelig å se at noen faktisk tipser om en høstmiddag uten at den er sponset eller betalt for. Det er som at det blir 360 dager med de villeste og sykeste historiene , og de resterende fem er annonse om et nytt favoritt produkt. Hvor ble det av de inspirendre innleggende der man faktisk stoler på det som blir skrevet? Hvor ble det av de «kjedelig» innleggene der det rett og slett var en kjedelig lørdag? Alt som er sjokkerende trekker til seg oppmerksomhet, men er det riktig oppmerksomhet tenker jeg? Hvis alle influencers en hel mnd hadde droppet å rope ulv ulv, hvem hadde trukket til seg flest mennesker inn på bloggen?

Alle influencers har sitt eget utrykk. Sitt eget publikum. Et publikum kan være så mye. Det kan være de som faktisk genuint tror på deg, stoler på deg, kjøper det du faktisk står inne for, og klikker seg inn uten at du må dra de inn. Et publikum blir vant til hva vi influencers gjør. Hvordan vi jobber, og hvordan vi ønsker å bli sett. Hvis det er sjokkerende nyheter hver dag, blir publikummet vant til at det skal skje noe sykt hver..eneste.. dag. Så hva skjer når det ikke er noe mer sykt å dele? Hva skjer når strikken er strukket for langt og det ikke lenger er spennende å føle seg lurt, eller høre om alle utleveringene? Det er så mange kanaler som kun jobber med å finne et nytt dramatisk tema, nye grensen, nye metoder for å få folk til å gi ett klikk. 

Skap engasjement, men ikke bruk det opp. Skap nysgjerrighet og spenning, men ikke utnytt det. 

Hvem man følger, hvem man ser opp til og hvem man får inspirasjon fra former deg selv. Jeg finner det ikke inspirerende å følge noen som ikke gir meg noe. Et drama eller en tittel som ikke samholder med teksten gjør ikke meg til en fast følger, eller en som stoler eller kjøper via denne kanalen. Vil man ha lesere som må bli dratt inn for dramet, eller vil man gi tilbake i form av inspirasjon som ikke er annonse, spons , og genuint skrevet for å gi leserne noe nyttig.  Influencers har samarbeid i alle mulige retninger, og alle får gjøre som de vil ang det, men når alle tips er spons eller annonse, hvor er troverdigheten da? Hvor ble det innleggene om å anbefale en liten blomsterbutikk UTEN at man har fått betalt for det, fordi du generelt benytter deg av denne butikken. Men igjen, det går jo ikke an å tipse om noe før noen tror at det er annonse eller spons. Det har blitt en sjelden vare å faktisk tips om noe «ekte».

Influencers som tar bladet fra munnen å snakker om det psykiske, det sårbare, viktige teamaer, er noe jeg digger. Sett fokus på det folkelige, for det er mange av oss som trenger å lese det. Det er det som skaper troverdighet, og et klikk som betyr noe. En som faktisk føler seg hørt, sett, inspirert, og inkl fordi man skrev om noe som traff. Det gir noe tilbake, til deg som leser og som en influencer. Til syvende og sist er det alle influencers valg hvordan de vil gjøre jobben sin. Jeg savner bare å stole på noen. Samarbeid, spons, u name it, det er helt greit, men 85% av tilfellene så tror jeg ikke på noe av det. Jeg savner noen som kan gi meg en troverdighet over lengre tid, for selvom jeg er en blogger så er jeg også «et klikk». Jeg gir andre et klikk på lik linje som at jeg får klikk. Et troverdig klikk er bedre enn et utroverdig klikk! Du vil jo at klikket skal stole på deg, bli inspirert, og føle seg hørt?

Hvis kjæresten din ringte deg hver dag å skrek at noe helt forferdig har skjedd, og du kom hjem til at vaskemaskinen var ødelagt.. hadde du ikke følt litt på det i lengden? Hvor lenge hadde du giddet å dra hjem for å sjekke om alt var bra?

A

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 kommentarer

 1. Når du skriver influencers mener du bloggere?

  1. Anja Johansen

   Bloggere, Instagrmere, Youtubere, etc :)

 2. Jeg er så glad for at du ikke bruker sånne «klikk-overskrifter»! Du er ærlig og ekte på bloggen, så du virker som en herlig person!

 3. Kjempe bra innlegg Anja!! Og jeg er såå hjertens ENIG! Er såå drittlei bloggere som feks CBE der 98% av alt på bloggen er spons og skjult reklame pakket inn i et «liksom venninne innlegg» som avsluttes med søte du, kjære deg og falske kommentarer som «hvor er frokosten fra?» der hun svarer villig vekk hvem det er kjøpt hos. Hvem fader er det som lurer på hvor en blogger har kjøpt FROKOSTEN sin?? Jeg bare lurer! De andre spørsmålene blir glatt oversett. Dette er et eksempel. Det er eksponering av unger, sponsede kaker, stivpynta mor som sniker unna å merke med spons og reklame. For ikke å snakke om de hersens heliumsballongene til enhver anledning! Hun er blitt gjort oppmerksom på at helium er IKKE en fornybar ressurs og den brukes bla til medisinering av veldig syke barn. Jeg blir så oppgitt på bruk og kast mentaliteten i den bloggeheimen!! En influencer skal vel være et forbilde?? Ikke det stikk motsatte. (Beklager for å disse en av dine kollegaer)

  Så har vi selveste Anna, vår nakne, sjokkerende «sexy» Anna, mor til 3 barn som blander innlegg av barn, reklame og mykporno. Hva blir det neste? Hva mer skal hun utlevere når alt allerede er brukt opp? Utsatt bryllupet bare for å ha noe å få klikk på senere? Blir sextape på ville veier det neste? Jeg bare lurer!

  Jeg leser bloggen din fordi den er ekte. Fordi den gir meg noe og fordi jeg kan relatere meg til det du skriver om. Jeg har mistet mange kjære i ung alder, og i voksen alder. Et savn og et sår som alltid vil bo i meg. Jeg har en datter som er født med spesielle behov. Jeg har gode dager og jeg har skikkelig dårlige dager, der jeg bare ligger i senga og gråter.
  Jeg har ikke kjæreste. Jeg er alene med mine to, selv om jeg får avlastning når de er hos far.

  Takk for ærlig innlegg nok en gang Anja. Stå på videre som du gjør, for du gjør det med hjertet og hodet, ikke med bankkontoen! ❤️❤️

 4. Du har så rett i alt du skriver.

 5. Viktig innlegg! spesielt siden denne refleksjonen kommer fra deg som blogger. Du virker som en blogger med integritet. Det er mangelvare i dag. Jeg stoler på deg og du fremstår som et menneske fra virkeligheten. Hold fast ved denne integriteten for det er det som gjør mennesker verdt å se opp til, og du et forbilde med alt ansvaret det innebærer. Stå på! Hilsen en mamma på din alder :)

 6. Helt enig i alt du skriver! Grunnen til at jeg klikker meg inn på bloggen din opptil flere ganger daglig er fordi du inspirerer meg så til de grader på alle mulige områder! Du har en helt rå klesstil, digger alt du kler deg i. Du virker som en fantastisk mamma (har deg på snap også, der du legger ut bilde etter bilde der dere sitter å leker på gulvet sammen. Det ser såå koselig ut), leiligheten din er nydelig og elegant og det virker rett og slett som om du er en skikkelig kul venninne/mamma/kjæreste og person! Fremfor alt er du helt ærlig og det er aldri noe tull å fjas å lese her inne. Bloggen din er en fin avkobling fra hverdagslivets stress og mas! Nyt høstkvelden☺

 7. Word!!!

 8. Ååå Anja du setter så ord på ting! Er så glad for at jeg fant bloggen din, for det er lenge siden jeg faktisk har klikket meg inn på en blogg og fått noe ut av den. Etter innlegg som disse går jeg faktisk rundt og reflekterer. Det er mye rart i bloggverden, men din blogg er en så koselig, reflekterende og opplysende samling av tekster! Den virker som en skikkelig dagbok, istede for de mange reklamebloggene som finnes for tiden.
  Også må jeg bare si at du er en skikkelig god inspirasjon. Jeg ser virkelig opp til deg, måten du skriver på, måten du velger å være privat OG åpen, og for at du er et så fint menneske. Bare det at du er en av de få foreldrene som faktisk ikke publiseres ting som går på lille F-s bekostning, viser hvor reflektert og jordnær du er. Og du trenger ikke legge ut drama, «selge» barnet ditt eller ting om forholdet ditt, for å få lesere. Du holder det virkelig ekte, til tross for hvordan den typiske bloggverdenen har utviklet seg!

  Klem fra ei som skulle ønske at ho fant bloggen din før Lavrans var med på farmen